Wei Wu Wei – doen door niet doen

Koffie? Dat is de kortste vraag die regelmatig voorbij komt op de app van Martin of van mij. Dan is het weer tijd om collegiaal bij te kletsen.
In het cafeetje waar we dat doen, komen we tot de mooiste gesprekken of stiltes.
Lachsalvo’s en serieuze gesprekken wisselen elkaar af. En steeds is daar het idee dat samenwerken toch wel heel leuk zou zijn.

Wat gaan we doen, roepen we dan. Niets, roepen we daar dan ook direct achteraan.

We hebben het idee laten bestaan totdat het blijkbaar tijd was, ineens op een ochtend bij de koffie.
Pratend over het niet doen wei wu wei… het diepe intentie loze doen wat we beiden zo herkennen.

Het volgen van de levensstroom en niet als regisseur door het leven gaan, is de diepe verbinding tussen Tai Chi Choice en het ontwaken.
Ineens was er energie die het idee deed vormgeven… de één belt de locatie, de ander zet het in woorden op papier en voor we het weten is er beweging zonder dat onze ‘ikken’ zich hierin vastgrijpen of het regisseren. Een prachtige flow waarin gedaan wordt, niet gestuurd, geduwd of getrokken.

Juist het WEI WU WEI, het ‘Doen door niet Doen’ was de energie waardoor de samenwerking een vorm kreeg; een weekend met Tai Chi Choice door Martin en Satsang door mij. We laten het ontstaan, vanuit de beweging van leven. Vertrouwen erop dat die mensen die zich aangesproken voelen door deze stroom, er zullen zijn. We voelen een enorme vrijheid om in dit weekend te laten komen wat er komt en iedereen op die manier de Wei Wu Wei te laten ervaren. Vanuit Tai Chi Choice en vanuit het diepe doorzien van het ik-bewustzijn, die de doener zo in stand houdt.

We verheugen ons op dit weekend en op de komst van een ieder die dit aanspreekt.

En zojuist krijg ik een appje met “Koffie? “

 

Rita Bouwman

Satsang, Vedic Art en Coaching

meer dan helder

Enschede

www.ritabouwman.nl

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...