Wat maakt je blij tijdens deze corona-lockdown?

Wat maakt je blij tijdens deze corona-lockdown?
Dat vroeg Frank Poorthuis in de Tubantia. Toen ik daarover nadacht, kwam er dit uit:
Dat ik nu tijd krijg om me te realiseren op hoeveel manieren mijn leven afhankelijk is van en verbonden met anderen en met alles op aarde. Dat we "interzijn" met elkaar en de aarde, zoals Thich Nath Hanh zo mooi zegt. Misschien is onze onachtzame omgang met de aarde wel een afspiegeling van onze snelle en onachtzame omgang met onszelf, met ons welzijn, met alles wat ons vitaal en veerkrachtig maakt. Als ik me richt op behoud en herstel van vitaliteit en veerkracht in mijzelf en om me heen, begin ik met plezier aan de dag. En 's avond even navoelen wat me goed heeft gedaan en wat heeft bijgedragen aan mijn vitaliteit en veerkracht, geeft me een lekker gevoel om bij in te slapen.

Antoinette Wibbelink

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...