Verander je leven, begin met positief denken

Verander je leven, begin met positief denken

Hoe begin je met positief denken?
Door te stoppen met te zeggen tegen jezelf dat je niet negatief mag denken of dat je ergens niet aan mag denken. Dat werkt gewoonweg niet. Op het moment dat je tegen jezelf zegt dat je ergens niet aan mag denken dan zal die gedachte zich blijven opdringen en alleen maar krachtiger worden. Het wordt dan als het ware een innerlijk gevecht.

Positief denken is simpel. Je richt je gedachte / aandacht op iets dat goed is. Je kunt het richten op wat je maar wilt. Wees slim en richt je aandacht / gedachten op de mogelijkheden en de voordelen. Eigenlijk heb je geen keuze want negatief denken is nooit de oplossing. Niemand is er ooit gelukkig door geworden. Als dit je lukt, verandert je leven!

 

Alle begin is moeilijk.
Als je begint met positief denken dan zul je waarschijnlijk merken dat het niet natuurlijk aanvoelt. Dat het lijkt alsof je jezelf voor de gek houdt. Dat lijkt zo, omdat je het (nog) niet gewend bent. Dit gevoel gaat pas weg als het omslagpunt komt. Het omslagpunt is wanneer je meer tijd bezig bent met positief denken, dan met negatief denken.

Zie het als een weegschaal: Aan de ene kant zitten de negatieve gedachten. Ze zijn talrijk en zwaar. Pas als je genoeg positieve gedachten daar tegenover zet, komt de schaal in beweging: je positieve gedachten wegen dan zwaarder. Dat is het omslagpunt. Vanaf dat moment is je leven al blijvend veranderd.

 

De kracht van herhaling.
Door je continu bewust te zijn van de mogelijkheden, het positieve en het goede in elke situatie (en vooral ook in jezelf), begin je langzaam te veranderen. Na een tijdje wordt het makkelijker om je hierop te concentreren en zul je merken dat je minder negatief gaat denken. Als je dat lang genoeg volhoudt dan kan het uiteindelijk bijna als vanzelf gaan.

Waar je vroeger een situatie negatief beoordeelde, denk je nu: “Wat kan ik hiervan leren?” Waar je vroeger vol zat met zelfkritiek, denk je nu: “Wat kan ik wel? Wat doe ik wel goed? Waar ben ik trots op?”

 

Nogmaals de kracht van de herhaling
Het herhalen van positief denken is zo belangrijk dat ik het niet genoeg kan benadrukken. Heel veel mensen willen wel beginnen met positief denken maar na een tijdje zakt het weg en dan stoppen ze ermee. Ze hadden verwacht dat het een stuk makkelijker zou gaan. Maar jij weet ook dat alle begin moeilijk kan zijn.

 

Er is er maar één die jouw leven kan veranderen
Dat ben jijzelf. Jarenlang positief denken heeft mijn leven ook veranderd, heeft mijn leven veel leuker en rijker (zinvoller) gemaakt en ook geleerd dat iedereen positief kan leren denken. Iedereen heeft de kracht om een nieuw begin te maken met positief denken. Maar je moet het wel willen. Als die wil sterk genoeg is, dan gaat het je zeker lukken.

Annès Leferink

Voel rust in je hoofd en lichaam | Ootmarsum

www.eeninnerlijkereis.nl

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...