Van onbewust naar bewust, van negatief naar positief

Negatief denken of positief denken? Hebben we een keuze, of zijn we overgeleverd aan onze denkpatronen? Ja en nee. We kunnen observerend opmerkzaam zijn en ons brein doorgronden. Wanneer we onbewust of schemerbewust leven dan overkomen ons gevoelens, stemmingen en emoties. Als we opmerkzaam zijn naar ons brein dan kunnen we zien hoe we onze gevoelens etaleren of hoe we dit aan de ander laten zien. Sommige gevoelens zijn bewust en andere onbewust. Immers de kracht van emoties doen ons handelen. Of we dit handelen altijd weloverwogen doen, is de vraag. In de hectiek van emoties en voelen weten we pas achteraf of het goed is geweest. Want dan denken we na en weten we de woorden beter te vinden.

Als we gebukt gaan onder emoties, gevoelens, stemmingen en piekeren dan is het tijd om onze denkpatronen te doorgronden. Opmerkzaam zijn wat gedachten doen en hoe ze ons aanzetten tot doen is het begin. Dat is zinvol want je krijgt er eigenwaarde, zelfvertrouwen, plezier, succes en liefde voor terug.

Er is een keuze: je denken negatief laten zijn of positief en constructief je leven vorm te geven. Op elk moment van de dag kun je beginnen aandacht te geven aan je denkpatronen. Overwegingen, en jezelf afvragen wat je behoeften en verlangens zijn betekent zelfreflectie. Het is niet morgen, maar nu. Negatief denken trekt ellende aan. Positief denken geeft meerwaarde, betekenis en inhoud aan je leven.

Ik hoor mensen zeggen, mijn hoofd zit zo vol. Ik ben zo moe. Ik vind geen rust. Hoe hoger de energie, dus alleen denken, hoe voller ons hoofd. Met meditatie kun je een start maken de energie naar beneden te brengen. Jezelf positief affirmeren geeft ruimte en licht.

Generatie na generatie lopen we onze tekorten op. Eerst zijn de tekorten onbewust en later komen de inzichten waar je zelf aan moet schaven zodat je gelukkiger kunt zijn en meer kunt genieten van jezelf en van anderen.

We groeien op met voorbeelden, systemen, patronen en innerlijke overtuigingen. De overtuigingen maken we aan de hand van onze beelden die laten zien of we negatief of positief in het leven staan.

Als laatste wil ik graag benoemen dat we veel zorg besteden aan ons lichaam. De reclame die tot ons komt gaat 80% over hoe we gezond moeten eten. Of worden er juist ongezonde producten aangeprezen.

We vergeten dat ook de juiste voeding voor de geest nodig is. Klachten of niet lekker voelen vertalen zich in symptomen van pijn in ons lichaam. Het evenwicht van lichaam, brein (geest) en spirit is van groot belang.

Herkenbaar is het feit dat C. Jung het doel voor ogen had om mannen en vrouwen te helpen zichzelf te leren kennen!

Het onbewuste bewust maken! In de kern van ons brein wil het onbewuste en het bewuste samenwerken.

Om die reden heb ik Chakra Affirmatie kaarten met Meditatie en Edelstenen ontworpen. Deze kaarten kunnen helpen om denkpatronen te doorgronden. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, ongeacht leeftijd, levensfase en situatie.  Regelmatig geef ik workshops Positief denken met Affirmatie kaarten, Meditatie en Edelstenen.

Namastè,

Anne

Anne Bosvelt

Praktijk voor psychosociale en psychologische hulpverlening | Enschede

www.essendi.nl

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...