PSOAS, spier van de ziel

Thuiskomen bij jezelf, dat is wat we ten diepste allemaal wensen. Net als een bloem, willen we uit de knop komen en onze schoonheid leven. Door onze opvoeding en de maatschappij zijn we echter vaak vergeten wie we werkelijk zijn. Wie ben jij in de kern?  Wat is de potentie van jouw 'zaad'? Om daar achter te komen, is het in eerste instantie nodig om te gaan voelen. Daarvoor kun je afdalen naar je fysieke kern, je onderbuik, je Hara zoals de Japanners dat noemen. Onze aandacht die (te) vaak naar buiten gericht is, naar binnen leren keren. ZIJN in dit gebied maakt dat je in het NU kan leven, en van daaruit je keuzes kan maken die dichter bij jezelf liggen. Je leven kan zich dan moeitelozer ontvouwen, zodat je net als een bloem meegaat met de stroom van het leven. Leven met minder inmenging van het hoofd dat van alles vindt……

Een spier die ons op dit pad van thuiskomen kan ondersteunen is de Psoas.  Deze loopt door onze kern. Twee stevige spierstrengen links en rechts in onze romp die verbonden zijn met de bovenbenen. De Psoas is dé spier die alle dagelijkse stress opslaat. Als deze spier gespannen raakt krijgen we niet alleen lichamelijke klachten in bijvoorbeeld rug en bekken/buikgebied, maar raken we ook steeds verder vervreemd van onszelf, van onze wensen en onze grenzen.  Contact maken met de Psoas helpt je om heel diep te ontspannen, te aarden en te voelen hoe het werkelijk met je gaat. Mijn persoonlijke ervaring, maar ook wat ik bij veel mensen heb mogen zien, is dat als je tijd maakt om jezelf te VOELEN in je kern, en je Psoas leert te ontspannnen, je jezelf BETER gaat voelen!

En ja, ik hou ook enorm van de inzichten die de Tzolkin, de Heilige Mayakalender, ons kunnen laten zien omtrent onze ware potentie. Door te weten wat je potentie is, kan je hem makkelijker leven. Als je geinteresseerd bent geraakt, nodig ik je uit contact op te nemen. 

Tijdens het Rode Maanfestival in Saasveld (15 – 17 juni) geef ik een workshop waar we deze naar bovengehaalde potentie gaan verankeren in onze fysieke kern. Een welkom aan alle vrouwen onder ons!

En natuurlijk voor iedereen een warm welkom voor een persoonlijke sessie in mijn praktijk IN BEWEGING.
 

Ontspan, voel, zie
KOM THUIS!

Zonnige groet, Lian Lohuis

Lian Lohuis

IN BEWEGING praktijk voor Body Mind en Soul, Bornebroek
In haar praktijk biedt Lian Lohuis verschillende soorten coaching en begeleiding aan.  Zoals Fysiotherapie, Adem en ontspanning, Tzolkien, Aquarius Energie /Regressie en wandelen in de natuur.

www.sameninbeweging.nu

 

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...