Niet denken maar doen

Niet denken maar doen

Recentelijk werd ik tijdens een collegiaal overleg herinnerd aan de uitspraak van een huisarts die als motto had, “Het maakt niet uit wat je doet, als je maar iets doet”. Een houding die ik ook regelmatig aantref bij collega tekstschrijvers. Vaak zijn ze goedgebekt, hebben ze een snelle pen en een alleszins redelijke factuur. Wat wil je dan als opdrachtgever nog meer?

De anderhalf uur die ik afgelopen dinsdag doorbracht in de file ter hoogte van Hengelo gaf me tijd genoeg hier eens dieper over na te denken. Is het wel nodig, zo vroeg ik me af, om al vragend door te dringen tot de kern van het probleem? Een eenvoudige oplossing scheelt tijd en geld. Daar wordt iedereen toch blij van? Of is de zoektocht naar het echte probleem en de bijbehorende oplossing belangrijk genoeg om er serieus tijd in te steken? Tijd die vervolgens wel wordt terugverdiend, maar dan wel pas over een aantal weken of maanden.

Dit dilemma, het probleem van kwaliteit, laat zich in ieder geval niet binnen deze korte column oplossen. Voor wie meer wil weten over dit probleem is het zeer leesbare boek ‘

Zen en de kunst van het motoronderhoud’  van de Amerikaanse schrijver en filosoof Robert Pirsig een aanrader. Ik heb hem al klaargelegd om straks in de koffer te doen als vakantielectuur.

Fijne vakantie.

Hans Zwiers
Tekstschrijver en adviseur van Bewust Twente

www.communicatieplatformtwente.nl

 

 

Hans Zwiers

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...