Johannes Zomervijver bij Kunst en landschap Lonneker, Gonny Dubbink

Eerder verschenen in onze nieuwsbrief van 30 mei 2015, door Gonny Dubbink

Kunst en landschap in Lonneker is een mooi evenement waarin veel elementen samenkomen. Je fietst en loopt door een mooi Twents landschap; je kijkt en luistert naar kunst op bijzonder plekken zowel binnen als buiten; je ontmoet mensen; je deelt ervaringen op een mooie Pinksterdag.
Verrassend vond ik de beelden van Johannes ZomerVijver. In zijn beelden herkende ik het bewust worden en het verlangen om een andere kant op te willen in deze wereld. Dat zie ik in het netwerk Bewust Twente ook.
Hieronder foto's van het werk en de teksten van Johannes.

Le voyage souhaité 2014 (de gewenste reis)
De reis zoals ik haar graag gezien had. Mens en natuur, samen op weg in plaats van haar te bestrijden. Gebruikmakend van elkaar in plaats van elkaar dwars te zitten. Als goede vrienden door tijd en ruimte reizend.
[in de inzet de mens die klein bovenop het beeld zit]

For the Love of Progress 2014
Niets tegen de vooruitgang, maar naar mijn mening raken we onszelf vaak kwijt in de nieuwe technieken. We laten sociale media in de weg staan van het menselijk contact. In plaats van samen te leven met mensen en deze nieuwe technieken aanvullend te gebruiken, vervangen we mensen met deze aanwinst. We beminnen de vooruitgang, prima. Laten we onszelf niet verliezen in deze liefde.

Food supply 2014
Komt voort uit mijn antipathie tegen megastallen. Wij zien dieren steeds meer als zielloze gebruiksvoorwerpen/machines in plaats van levende wezens. Dat dieren gedood worden om in ons levenshonderhoud te voorzien daar kan ik mee leven. Dat we dit inmiddels doen zonder enkel respect voor het dier vind ik een slechte zaak.

                        

La Dauphin Insatiable 2014 (de onverzadigbare dolfijn)
Staat voor mij voor zelfvoldaanheid, vol van jezelf zijn, volgevreten zijn en er (ondanks dat) van uit gaan dat je op de goede weg bent, je meent nog steeds goed (elegant) bezig te zijn. Het volgevreten Westen dat anderen vertelt hoe te leven....

Aldus Johannes ZomerVijver

 

Gonny Dubbink

Gonny Dubbink is coördinator
van netwerk Bewust Twente

www.bewusttwente.nl

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...