Een gezonde lekkerbek, met recept. Renée Veelers

Uit onze nieuwsbrief van 1 december 2015, door Renée Veelers van de Biosmulshop uit Ootmarsum 


Van huis uit ben ik een lekkerbek. Altijd geweest. Lekker eten, snaaien, snoepen…  het kon mij niet snel te gek of te zoet zijn. In de decembermaand at ik veel gevulde speculaas, chocolade, pepernoten en dronk ik warme chocolademelk, mét slagroom natuurlijk ….  Eigenlijk at ik, weet ik nu, alleen maar suiker, suiker en nog eens suiker, veel transvetten en vooral ook veel E-nummers; kleur-, geur- en smaakstoffen. En ik vond het vreemd dat ik zoveel lichamelijke klachten had…

Gelukkig ben ik inmiddels iets wijzer geworden en heb de relatie tussen gezondheid en voeding “mogen” ervaren.

Om suikers te verbranden heeft het lichaam mineralen en vitamines nodig. Als je geraffineerde suiker eet, dat geen vitamines en mineralen meer bevat, haalt je lichaam deze vitaminen en mineralen uit je reserves, waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan. Bovendien is geraffineerde suiker ontdaan van vezels, die er voor moeten zorgen dat suikers langzaam je lichaam binnenkomen en je energie geven. Zonder die vezels is er niets langzaams meer bij en krijg je dus die suikerkick, gevolgd door een suikerdip. Zo heeft suiker invloed op je energieniveau en op je gewicht, omdat het proces te snel gaat voor je lichaam, waardoor de “overgebleven” suiker wordt omgezet in vet.

Ik eet nu bewuster, gezonder én lekkerder dan ooit. Ik proef weer de échte, pure smaak van producten.

Wil jij gezonder en lekker eten en kun je net als ik de zoete verleiding af en toe niet weerstaan?
Kies dan voor natuurlijke zoetstoffen die deze mineralen, vitaminen en vezels nog wel in zich hebben. Zoals kokosbloesemsuiker, honing, groene stevia, Yacon, hele of gemalen gedroogde vruchten…Hiermee kun je heel eenvoudig zelf je chocolade maken en taart of toetjes zoeten. 

Een recept om je eigen chocolade te maken

150 gram cacaoboter* 
50 gram kokosvet*
50 gram RAW cacaopoeder
naar smaak: kokosbloesemsuiker,
yacon, stevia of honing

 

​​

Bereiding

Smelt de cacaoboter en/of het kokosvet liefst 'au bain marie' op laag vuur (beneden de 40 ℃) en meng al roerend de cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker of ander natuurlijk zoetmiddel erdoor.
Voeg eventueel (naar smaak) noten of gedroogd fruit toe.
Giet dan de chocolade in elke willekeurige vorm: ijsblok-bakjes, eierhouders of in een vierkant schaaltje  (±2 cm dik).

*als je de chocolade wat meer bite wilt geven, gebruik je verhoudingsgewijs meer (of alleen) cacao-boter en minder kokosolie. Andersom kan ook.

Experimenteer en geniet!

Gezonde groet, Renée Veelers
www.Biosmulshop.nl  Natuurlijk Biologisch !

Renée Veelers

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...