Echinaforce

Echinaforce wordt weer onder de aandacht gebracht bij de mensen nu met de herfst en de winter het ‘griep’ seizoen ook weer begint. Maar wat is echinaforce en wanneer gebruik je het wel en wanneer kun je het beter niet gebruiken.

 

De echinaforce komt van de plant Echinacea purpurea die bekend staat bij de Sioux-Indianen in Noord-Amerika als een plant met heilzame werking. De zaden zijn meegenomen naar Europa om ze hier te verbouwen. Met succes zijn deze planten uitgegroeid voor de basis van het fytotherapeutisch middel echinaforce.

Ieder mens beschikt over een eigen, natuurlijke weerstand tegen schadelijke micro-organismen (bacteriën, virussen etc.) ook wel het immuunsysteem genoemd. Een goede weerstand zorgt ervoor dat deze micro-organismen bestreden worden zodat we fit en gezond kunnen blijven. Voor het opbouwen van een goede weerstand is een gezonde levensstijl belangrijk. Drie belangrijke pijlers zijn: Gezond en gevarieerd eten, voldoende ontspanning en slaap en regelmatige lichaamsbeweging in de ‘frisse’ buitenlucht.

 

Af en toe laat je weerstand het toch afweten. Meestal in een periode waarin onze weerstand, vaak zonder dat we het merken lager is door stress, slaaptekort of ongezond eten. Of in een periode waarin we meer dan anders met micro-organismen in contact komen.

 

Echinaforce stimuleert de activiteit van het immuunsysteem en brengt het in staat van paraatheid waardoor de weerstand tegen aanvallen van schadelijke micro-organismen verbetert. Dit kan in periodes van griep je lichaam de mogelijkheid bieden tot het aanzetten van beter worden.

 

Wanneer moet je voorzichtig zijn met echinaforce!

Wanneer je bekend bent met een auto immuun ziektes zoals reumatoïde artritis, ziekte van Crohn of MS, dan is extra voorzichtigheid geboden wanneer de ziekte actief aanwezig is. Bij auto-immuunziekten is het zo dat het immuunsysteem, wat normaliter vreemde indringers en ziekteverwekkers onschadelijk dient te maken, in deze gevallen lichaamseigen weefsel (organen, spieren, zenuwen etc.) voor vreemde indringers aanziet en aanvalt. Is de ziekte actief aanwezig dan is het een noodzaak om het immuunsysteem te temperen en niet te activeren.

 

Wanneer je immuniteit onderdrukt moet worden omdat je een transplantatie hebt ondergaan gebruik dan geen echinaforce.

 

Echinacea purpurea is een plant afkomstig uit de composieten familie. Ben je hier allergisch voor dan raad ik je aan om ook voorzichtig om te gaan met echinaforce.

 

 

Gerda Zwiers,

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Bewustzijn

Bossinkkamp 2, Den Ham

Tel: 06-13611659

Email: info AT gerdazwiers DOT nlinfo@gerdazwiers.nl

www.gerdazwiers.nl

 

Gerda Zwiers

Gerda Zwiers is natuurgeneeskundig therapeut met een eigen praktijk gevestigd in Den Ham. Natuurgeneeskunde werkt met en vanuit de natuur. Door het lichaam te prikkelen, ontlasten of aan te vullen, kunnen klachten verdwijnen. Bepaalde therapieën (o.a. fytotherapie, voeding, aromatherapie) of handelingen (voetreflex en massagetherapie) helpen dit proces te bevorderen.

 www.gerdazwiers.nl

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...