Een bijzondere maand, Gonny Dubbink

Uit onze nieuwsbrief van 1 december 2015, door Gonny Dubbink

December is een bijzondere maand

 

Een bijzondere maand in het jaar, met vieringen en feestdagen. Gezelligheid en tradities gaan hand in hand. Bijzondere etentjes en eigenaardige lekkernijen lijken er onlosmakelijk mee verbonden. De decembergezelligheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. December kan voor de een bijzonder licht en vrolijk zijn en voor een ander eerder donker en zwaar. Ik herinner mij een periode in mijn leven dat ik in december het liefst in een diepe winterslaap dook. Letterlijk en figuurlijk kon ik niet delen in de gezellige activiteiten die er 'nu eenmaal bijhoren'. Zo gaat dat soms en hoe onplezierig ook op het moment zelf, het gaat meestal voorbij. 

Inmiddels heb ik geleerd dat het leven gaat zoals het gaat. En dat het makkelijker gaat als ik mezelf geen verhalen vertel over hoe mijn leven (in december) zou moeten zijn. Als ik de gedachten, die me vertellen wat ik allemaal nog moet doen of eigenlijk al lang gedaan had moeten hebben, niet geloof, ontstaat er een andere beleving. 

Durven we het aan onze gedachten niet te geloven? Durf ik dat?
Kunnen we gedachten laten zijn wat ze zijn, namelijk gedachten? 
Het leven kan licht zijn als ik me open voor wat er is, telkens opnieuw in het hier en nu.
En in dat ‘hier en nu’ tonen zich soms bijzondere ervaringen, ook in december.

Een bijzondere hier-en-nu maand gewenst!

Gonny Dubbink

Gonny Dubbink is coördinator
van netwerk Bewust Twente

www.bewusttwente.nl

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...