De cirkel van angst en geweld doorbreken...

 

De cirkel van angst en geweld doorbreken...

Het is prachtig dat we bidden voor (lees liefdevolle aandacht geven aan) de plaatsen waar geweld plaatsvindt. Maar hoe zou ‘t zijn om ook 'te bidden' voor de mensen die zoveel pijn en angst in zich dragen dat ze tot geweld, in welke vorm dan ook maar, komen?
En vooral ook... hoe zou het zijn om liefdevol aanwezig te zijn in je eigen pijn, woede en angst? Zodat je hart niet hoeft te sluiten?

We horen steeds dat we niet bang mogen zijn… de zoveelste ontkenning van wat in je aanwezig is. Natuurlijk zijn we bang en woedend... net als de mensen die het niet meer konden (ver)dragen... en tot geweld over gingen en gaan.

We hoeven niet dezelfde weg te gaan ... je kunt met een open hart aanwezig blijven in al je emoties. Als je je emoties niet uitsluit ... hoef je ook de ander niet uit te sluiten... niemand... ook al keur je het gedrag af. Dan kun je de bron herkennen die het geweld deed ontstaan… Namelijk ... gebrek aan liefde en gezien worden met een open hart♡.

De uitnodiging is de cirkel van uitsluiten en geweld te doorbreken door angst / woede in onszelf te zien en te ervaren… ons hart te blijven openen … te 'breken' in plaats van meer te pantseren ... zonder schuld of oorzaak in 'de buiten- of binnenwereld' te leggen

Er is trilling in je systeem (emotie)... voed geen enkele gedachte hierover  (lees of luister andere Satsangs hierover op de website) ... adem erin … wees aanwezig ... zonder extra aandacht. Het is zoveel simpeler dan waar je bang voor bent♡

 

Rita Bouwman

Satsang, Vedic Art en Coaching

meer dan helder

Enschede

www.ritabouwman.nl

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...