Dankbaarheid

De dankbaarheidsoefening is een van mijn vaste oefeningen in mijn dagelijkse ritme. Ook geef ik deze vaak als huiswerk voor mijn cliënten. Het is een simpele, oude deugd die heel goed doet en het goed doet in deze tijd. Het is positieve psychologie, focussen, mindful, simpel en goede “ voeding” voor lijf en geest. Effectief, hip en trendy dus. Voor mij zou deze als achtste deugd toegevoegd kunnen worden aan de zeven deugden. Tijdens mijn camino in 2009 kwam mijn dankbaarheidsgevoel als vanzelf in mijn wandelritme omhoog. Dat is wat wandelen doet.

Een stukje uit mijn boek:

Vanmorgen vroeg heb ik ook al een uitgebreid dankgebed in mezelf gepreveld. Dankjewel voor mijn benen, mijn buik en hoofd, dat ze goed functioneren, voor mijn schouders en de goede rugzak en dat ze fantastisch samenwerken en me niks, maar dan ook niets ongemak laten voelen, dank je voor het fijne slapen (wat heel bijzonder voor me is).
Dank u, ja ik richt me echt op een universele God, voor mijn ogen en oren, die al die mooie dingen mogen zien en horen onderweg, dank u dat ik de wind mag voelen en dat ik zoveel dankbaarheid in mijn lijf voel, dank u voor het horen van de vogels en vooral voor de koekoek die ik elke morgen hier hoor

Dank u voor mijn man en de kids, voor hun steun en liefde. Dank u voor dat ik me deze tocht ook financieel kan veroorloven en dank voor alle spullen die ik kon kopen. Dank voor het brood (dat lekker smaakt ook al is het kurkdroog) en het water dat ik elke dag kan aanschaffen of tappen. Dank u voor de slaapplek elke dag en voor de vriendelijke mensen die ik ontmoet, voor de mooie, bijzondere ont-moetingen, voor het mooie weer, voor de tijd die ik heb en kan nemen voor mijn camino.

Voor al die lieve mensen die me steunen, met me meeleven en dank u voor de moed en het vertrouwen dat ik heb en dat me gegeven is. Dank u voor mijn optimisme, mijn doorzettingsvermogen en mijn erfenissen; het zingen, het tellen, de woorden waar ik mee opgevoed ben en die nu uit mijn mond komen.

Het is een hele lijst en het is niet moeilijk voor me om al mijn zegeningen in dit dankgebed te bedenken. Het rolt eruit. Wat stelt dan één probleem als blaren dan nog voor? Niks, bijna niks meer.

Ik wens jou ook veel dankbaarheid toe. Oefen ze en wandel ze.

Ik ben zo dankbaar voor de natuur en dat ik kan lopen en er van kan genieten!

Wandel je een keer mee?

Warme groet, Clara Welhuis-Wiefferink

www.spiegelsteen.nl

Clara Welhuis - Wiefferink

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...