Je lichaam herstellen door middel van voeding, meer beweging en minder stress.

Hoe zou het zijn wanneer je ’s ochtend wakker wordt en genoeg energie hebt om de dag te beginnen en door te komen? Er zijn mensen die weten wat voeding voor hun lichaam betekent en wat ze het beste kunnen eten om het lichaam van bouwstoffen en brandstoffen te voorzien. Ook weten ze vaak hoe belangrijk beweging is en wat je kunt doen om niet te veel stress te ervaren.

Er zijn echter ook heel veel mensen die dit niet weten, die het lichaam vullen in plaats van voeden. Die weinig tot niet bewegen en die in een constante stress modus verkeren. Van deze groep hoor je vaak dat ze moe zijn, slecht slapen, geen energie hebben of snel vermoeid raken, iedere keer aan het jojo-en zijn met hun gewicht, last hebben van hun gewrichten, enz.

De klachten zijn vaak niet erg genoeg om er mee naar de huisarts te gaan, dus blijven de meesten ermee rondlopen. Daardoor ontwikkelt een groot deel van deze mensen insulineresistentie en stevent af op diabetes type 2 . Niet wetend wat er in hun lichaam gebeurt en niet wetend dat ze er zelf iets aan kunnen veranderen.

De meeste leefstijlprogramma’s  richten zich vooral op de voeding eventueel aangevuld met beweging. Het nadeel hiervan is dat deze programma’s vaak een kortdurende verbetering laten zien omdat de motivatie of het volhouden een groot struikelblok blijkt te zijn.

Sinds kort heb ik met 2 collega’s Leefstijlprogramma Haaksbergen opgestart. Om terugval te voorkomen werken wij met de juiste aandacht  en begeleiding en  door de positieve en negatieve zaken die men tegenkomt in dit proces te laten noteren.  We  gebruiken motivatie training  en een fysiek/emotionele benadering die we de deelnemers zelf thuis leren toe te passen.

Doordat de deelnemers zelf herkenbare en benoembare verbeteringen ervaren, stimuleert dit om op de ingeslagen weg door te gaan. Wat ons verder onderscheidt van de meeste programma’s is de groepsaanpak. We werken naast de individuele benadering met groepen. De deelnemers binnen een groep kunnen elkaar vragen stellen en stimuleren door elkaar te benaderen via de app, een besloten facebookgroep en indien gewenst met anderen uit de groep te gaan bewegen en/of sporten.

Ben je geïnteresseerd? Kijk op www.leefstijlprogrammahaaksbergen.com

Lucy Witteveen

                                                                                                                  

Lucy Witteveen

Praktijk de Zon

Haaksbergen

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...