meer gemak in contact

Wibbelink Training Scholing en Coaching
Haaksbergen

Empathie-coaching: Individuele coaching en relatiecoaching voor als je verlangt naar meer verbinding, echtheid, ontspanning en plezier in het contact met jezelf en anderen.

Ben je vastgelopen in je relatie?
Groeit de situatie je boven het hoofd?
Ben je op zoek naar meer verbinding, echtheid en plezier in het contact met anderen en met jezelf? Ik ga naast je staan en help je de kluwen van omstandigheden, gebeurtenissen, gedachten en gevoelens te ontrafelen, zodat je voelt waar precies de schoen wringt. Als dat helder is, onderzoeken we de stappen, die bij jou passen om jouw behoeften te vervullen in de gegeven situatie. 
Ik gebruik daarvoor de stappen van Verbindend of Geweldloos Communiceren (en evt. Voice Dialogue technieken en/of visualisaties).Als je samen met je partner (familielid, collega of vriend) komt, volgen we hetzelfde proces. Dit kan door gezamenlijke en/of individuele sessies. In de gezamenlijke sessies zal ik jullie ondersteunen in de dialoog en geweldloze conflicthantering. Ook training in dit proces is mogelijk op aanvraag.

Vorig jaar was mijn website gehackt en de nieuwe, extra beveilgde versie biedt nog niet de mogelijkheid om je aan te melden voor mijn nieuwsbrief. (Mijn technische kennis reikt nog niet zover) Je kunt je ook aanmelden voor mijn nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar .

In het Youtube video fragment van M. Rosenberg kun je zelf (binnen Instellingen) de Nederlandse ondertiteling aanzetten.

Over Wibbelink Training Scholing en Coaching

Na vele jaren op verschillende manieren met groepen te hebben gewerkt,

 • met kinderen en jongeren als sociaal cultureel werkster in buurthuizen
 • als docent Nederlands, loopbaanoriëntatie en sociale vaardigheden met volwassen migranten en jongeren en zorgprofessionals [ROC van Twente] en 
 • als docent Kommunikation und Motivation [VHS Nordhorn] met mensen zonder betaalde arbeid, 

heb ik me vanaf 2005 omgeschoold tot trainer/coach Verbindend Communiceren.
De methodiek en houding van Verbindend Communiceren bood me precies wat ik zocht. Als kind had ik graag meer openheid en verbondenheid ervaren en als moeder wilde ik dat graag meegeven aan mijn kinderen, maar het leverde soms wel hele lange discussies op, voordat we bij de kern kwamen. Toen ik het boek 'Geweldloze Communicatie' van Marshall Rosenberg las, zag ik hoe we eerder tot de kern konden komen, hoe ik mezelf helderder en persoonlijker kon uiten en hoe ik anderen echt kon horen.
Het heeft me meer ontspanning, plezier, mededogen en verbinding gebracht in het contact met anderen en met mezelf. En dat deel ik graag met iedereen, die er belangstelling voor heeft. Ik richt me op particulieren en professionals in de hulp- of dienstverlening (bv, jeugdzorg, onderwijs, gezondheidszorg) en laat me graag uitnodigen.

Actuele inspiratiebronnen:

 • Het gedachtegoed van Marshall B. Rosenberg en de hartverwarmende trainingen (200+ dagen), die ik vanaf 2005 van hem en vele
  andere trainers Verbindende of Geweldloze Communicatie heb ontvangen.
 • Opleiding als Schulmediator [Zentrum für Verständigung und Mediation, Kassel]
  en Mind-Body Coach [Roy Martina Academy].
 • De maatwerktrainingen aan jeugdhulpverleners, die ik in vooral Duitsland heb gegeven, (voor o.a. EREV,  IGFH en de Fachhochschule Koblenz).
 • Het beoefenen van mindfulness
 • Het werk van Sarah Peyton (Your Resonant Self) en Vivian Dittmar (Gefühle und Emotionen en Der emotionale Rucksack).
 • De uitwisseling en samenwerking met collega-trainers (bv.: binnen de Kring van Nederlandstalige GC trainers  [geweldlozecommunicatie] en internationaal met o.a. Jeyanthy Siva [communication-matters], Penny Vine [pennyvine/uk] en Uta Hohenberger [inverbindungsein.de]).


Wibbelink Training Scholing en Coaching

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk

De Els 53
7482BA Haaksbergen

Lid van beroepsvereniging

meer gemak in contact