Klassieke Homeopathie ZC

Klassieke Homeopathie Ellen Ramaker
Aadorp

Ieder mens is uniek! Met klassieke homeopathie stimuleer en ondersteun jij jouw zelfgenezend vermogen met natuurlijke middelen. Zodat jij het beste uit het leven kan halen, hoe mooi is dat!

Homeopathie heeft een lange geschiedenis, Samuel Hahnemann (1755-1843) ontdekte dat je door middelen uit de natuur te gebruiken, vele klachten kan behandelen. Hij beschreef het als volgt:

“ Het hoogste ideaal van genezen is een snel, zachtzinnig en duurzaam herstel van de gezondheid, of wel opheffing en vernietiging van de ziekte in haar gehele omvang, op de kortste, betrouwbaarste en onschadelijkste wijze.”

Organon der geneeskunst – Dr. Samuel Hahnemann, grondlegger van de homeopathie

Om erachter te komen waar de klacht vandaan komt gaan we met elkaar in gesprek. En wil ik van alles weten over de klacht. Zit het links of rechts. Verbeterd deze bij bepaalde omstandigheden, wanneer is deze ontstaan, enz. enz. Onze huidige tijd vraagt soms veel van ons, deze invloed doet ons niet altijd goed, ook deze omstandigheden neem ik mee in het consult. Een holistische visie zorgt ervoor dat ik tot een passend middel kan komen. Ieder mens is uniek, en dat maakt homeopathisch behandelen zo mooi!

Bij klachten kunt u denken aan chronische klachten als hoofdpijn, spier- gewrichtsklachten, verminderd immuunsysteem, allergien, huidklachten, overgangsklachten man of vrouw, vermoeidheid, burn-out. Bij mentale klachten als pesten, onzekerheid, faalangst, verlies van een dierbare kan homeopathie ook veel voor u betekenen. Ook bij acute klachten (als verstuikingen, kneuzingen, verwondingen, griep, kinderziektes) kunt u aan homeopathie denken.

Heeft u vragen, bel/mail mij gerust. Er is altijd een mogelijkheid voor een gesprek. Wees welkom!

Over Klassieke Homeopathie Ellen Ramaker

Even voorstellen..

Ik ben Ellen Ramaker, geboren op 5 september 1969, getrouwd en moeder van 2 volwassen dochters. 

Na vele jaren in het ziekenhuis te hebben gewerkt als verpleegkundige met specialisatie, ben ik in 2017 de opleiding tot klassiek homeopaat gaan volgen aan de Homeopathie Academie Nederland. Een 5-jarige HBO opleiding. Inmiddels heb ik deze studie afgerond (2022) en ben ik gestart met mijn eigen praktijk aan huis in Almelo. 

Homeopathie is voor mij  een mooie en natuurlijke geneeswijze, die (soms naast de reguliere geneeswijze) veel voor mens en dier kan betekenen. Het is iedere keer weer bijzonder om te ervaren wat homeopathie kan doen. Met middelen, zonder bijwerkingen, uit onze natuur, zonder ons milieu te belasten, te mogen werken. 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact met mij opnemen. 


Klassieke Homeopathie Ellen Ramaker

Ellen Ramaker

Eikenlaan 8
7611 AX Aadorp

Lid van beroepsvereniging

Klassieke Homeopathie ZC