Kundalini Yoga, Yoga op de Stoel, voor Self-care, voor Mantelzorgers, Therapeutisch, Meditatie

Yoga Natuurlijk
Borne

Wekelijkse Yogalessen Kundalini Yoga, Yoga op de Stoel, Yoga en Meditatie. Yoga voor Mantelzorgers bestaat uit 7 bijeenkomsten. Maandelijks is er een Volle Maan Meditatie

Kundalini Yoga is een dynamische vorm van yoga. Kleine krachtige bewegingen, bewust uitgevoerd, gecombineerd met adem. Mantra´s en meditatie horen bij elke les. 

Yoga op de Stoel is er voor ouderen of mensen die door ziekte of beperkingen geen yoga op de mat kunnen doen. De uitvoering, intensiteit en duur van de oefeningen zijn afgestemd op individuele behoeften, zodat nagenoeg iedereen mee kan doen. 

Het programma Yoga voor Mantelzorgers geeft gedurende de 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur de mogelijkheid om te ervaren hoe yoga je kan ontspannen en ondersteunen, en waarbij je inzicht verkrijgt hoe je om kunt gaan met thema´s die samenhangen met zorgen voor jezelf en vandaaruit voor de ander. In de groep kun je ervaringen uitwisselen en leren van elkaars ervaringen. 

De Yoga en Meditatie lessen bieden gelegenheid om, naast een kortere yogaset, de intensiteit en werking van meditaties te ervaren.

Tijdens de Volle Maan Meditaties chanten we gezamenlijk, na een yogaset, diverse mantra´s voor het aquarius tijdperk, naast een of meer specifieke (helende) mantra´s voor de volle maan.

Voor details zie  YogaNatuurlijk

Over Yoga Natuurlijk

In 2003 ben ik met yoga begonnen. In Azie kwam ik in aanraking met Kundalini Yoga en merkte de intense werking ervan. Mijn nieuwsgierigheid bracht me bij de opleiding tot yogaleraar, welke ik in Nederland heb afgerond. Ik geef sinds 2008 in Borne Kundalini Yoga lessen. Aansluitend heb ik level 2 module Stress en Vitaliteit hieraan toegevoegd. Daarnaast heb ik diverse workshops gevolgd in binnen- en buitenland.

Via Welzijn Ouderen ontstond het idee voor Yoga op de Stoel. Met deze aanpassingen kan iedereen meedoen. Om meer achtergrond informatie te krijgen heb ik de opleiding Yoga fur Senioren in Duitsland gevolgd.

Recent heb ik met een collega Yoga voor Mantelzorgers - en zorgers in de breedste zin - ontwikkeld. Een doelgroep waaraan yoga ontspanning, ondersteuning en inzicht kan bieden, met de mogelijkheid om in het dagelijks leven uit dit programma te tappen.

De rust en ontspanning die meditatie mij brengt, is de reden om hiernaast te starten met lessen Yoga en Meditatie, waarbij er in een les meerdere actieve meditaties worden gedaan.

Eens per maand organiseer ik de Volle Maan Meditatie. Dit geeft een intense start met doorwerking voor de hele dag.

Vanuit de Oosterse inzichten is ervaren, het doen, alles wat nodig is. Ieder mens is uniek, elke ervaring is daardoor ook anders. Het niveau doet er niet toe, het gaat om bewust bezig zijn. Dat is wat ik mensen in mijn lessen graag wil meegeven, om zo uit de hectiek van deze maatschappij te komen.


Yoga Natuurlijk

Ivonne Wopereis

Helfrichstraat 2
7622XR Borne

Lid van beroepsvereniging

    Kundalini Yoga Nederland
Kundalini Yoga, Yoga op de Stoel, voor Self-care, voor Mantelzorgers, Therapeutisch, Meditatie