Praktijk voor Acupunctuur en Chinese kruiden | Hengelo

Take care of your body. It’s the only place you have to live in.

Als je lichaam uit balans is, heeft dat invloed op alle aspecten in je leven.

Met mijn jarenlange kennis van de Chinese geneeswijze help ik je met het herstellen van balans en harmonie in je leven. Dus ben je moe, gestrest of heb je andere lichamelijke of emotionele klachten? Dan zou de Chinese geneeswijze wel eens het juiste antwoord kunnen zijn. Ik werk onder andere met acupunctuur, cupping, guasha en Chinese kruiden. Maar vooral als persoon sta jij centraal bij de behandelingen. Er is ruimte voor gesprek en reflectie, zodat jij weer vitaliteit en vrijheid in jezelf gaat ervaren.

De Chinese geneeswijze bestaat al eeuwenlang en is gebaseerd op uiterst nauwkeurige waarnemingen van de processen in de natuur. Deze worden beschreven in Yin en Yang. Bij verstoring van Yin en Yang, put de Chinese Geneeswijze uit verschillende effectieve technieken om het evenwicht te herstellen. Hier in het Westen is acupunctuur het meest bekend, maar in China wordt vooral veel met kruiden behandeld. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en bij diverse klachten kunnen ze een geweldig resultaat geven. De natuur biedt veel meer oplossingen dan we ons vaak realiseren. Meer weten? Neem contact op!

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten geheel of gedeeltelijk uit het aanvullende verzekeringspakket. Een acupunctuur- of kruidenconsult is niet van invloed op het eigen risico aangezien deze voor het basispakket geldt.

Over Margreet Ubels | Hengelo

Als kind raapte ik al van alles op in het bos: bladeren, besjes, takjes. Toen ik wat ouder was begon ik me te interesseren voor de geneeskrachtige werking van wat ik in de natuur zag groeien. Ik ging naar een lezing van wijlen Mellie Uyldert, die een enorme kennis had over kruiden. Als enig kind van een jaar of vijftien luisterde ik tussen de volwassenen enigszins verlegen, maar ook geboeid naar haar verhaal.

De natuur was altijd dichtbij. Uren lang kon ik rondstruinen in het verwilderde stuk plantsoen achter ons huis. Of ik lag in het donker met mijn rug op het grasveld om naar de heldere sterrenhemel te kijken. Ik ging naar de kunstacademie, fotografeerde, schilderde landschappen en maakte houtsneden van abstracte akkers. Na jaren van omzwervingen kwam ik in aanraking met de Chinese geneeskunde. Het was het juiste moment voor mij om mijn interesse op dat gebied te voeden en ik begon aan de studie Traditionele Chinese Geneeskunde bij Qing Bai. Er ging een wereld voor me open, waarin ik verbanden begon te begrijpen en zag hoe alles met elkaar in verbinding staat, iets wat ik als kind al aanvoelde.

Naast de studie acupunctuur volgde ik uiteraard ook de kruidenstudie. Inmiddels heb ik mijn praktijk Acupunctuur Twente al meer dan zeven jaar en heb heel wat mensen op mijn behandeltafel gehad. Overigens raap ik nog steeds, bladeren, bloemen en besjes op, nu om er o.a. bloemenmandala’s van te maken (meer info hierover op Facebook en: margreetubels).


Foto 1 Margreet Ubels Foto 2 Margreet Ubels Klik om te vergroten

Acupunctuur Twente
Margreet Ubels


Professionals in de categorie Acupunctuur

Acupunctuur Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Counselling Creativiteit Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Kinderen-Ouders Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga
Bewust Twente

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Twente