natuurlijk team- en leiderschapscoach, ook om leiding aan je eigen leven te geven

`t Buitenlab
Nijverdal

Natuurcoaching is een vorm van coaching waarbij de natuur en het buiten zijn worden gebruikt als middel voor persoonlijke en teamgroei. Door verbinding met de natuur krijg je inzicht en vind je nieuwe oplossingen voor je problemen en uitdagingen.

Coachen met hulp van de natuur is een krachtig instrument. Het helpt je om alleen of samen met je team het (zelf) vertrouwen (weer) op te bouwen, de visie van je team te zoeken en de samenwerking te versterken. Met jouw team werk je bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de samenwerking of communicatie door gebruik te maken van je Natuurlijk Leiderschap. Je ontdekt: welke rol heb je nu en wat is daarvan helpend of belemmerend?

Als natuurcoach ga ik graag met je aan de slag om jou als persoon en als  natuurlijk leider te laten groeien. Ook als je (nog) geen leider bent en bv in een zelfsturend team werkt, leer je waardevolle stappen om je functie goed uit te oefenen. Je leert onder andere:

  • beter omgaan met stress, spanning en een hoge werkdruk;
  • beter omgaan met veranderingen, weerstand en conflicten;
  • hoe je met meer zelfvertrouwen je grenzen kunt aangeven;
  • hoe je effectiever kunt zijn in je rol als leidinggevende;
  • keuzes maken die echt bij jou passen;
  • omgaan met (werk)relaties die je lastig vindt;
  • beter samenwerken met jouw medewerkers en team(s);
  • hoe je een betere balans tussen werk en privé krijgt.

 

Over `t Buitenlab

Al van jongs af aan geniet ik van de rust en energie die de natuur mij geeft.

Naarmate ik meer buiten ben, geeft de natuur steeds meer van haar geheimen prijs en helpt mij bij mijn eigen ontwikkeling. De seizoenen en het weer geven een natuurlijk ritme aan waar je als mens baat bij hebt. Zo ontdekte ik mijn eigen ritme dat bij mij past, waardoor ik beter in balans ben. Ik ontdekte mijn drive en inspiratie. De grootsheid van de natuur maakt je nietig als mens. Die natuurbeleving vond ik ook bij andere natuurvolken, dicht bij huis maar  tijdens mijn reizen. Daar heb ik onder andere van Aboriginals, Maori, Indianen en Kelten veel geleerd over hun manier van leven in verbinding met de natuur. Ik leen en bestudeer de ideeën uit hun verleden en maak ze modern en relevant voor het heden.

Met die natuur als inspiratiebron en leermeester heb ik mijn eigen methode voor teams en leidinggevenden ontwikkeld op basis van acht natuurprincipes. Deze pas ik toe in ‘t Buitenlab.

Ik ben sparringpartner bij vragen over jouw leiderschap en het gedoe op de werkvloer. Door mijn praktijkervaring en jarenlange ervaring als adviseur, trainer en (team)coach ondersteun ik je optimaal met mijn kennis vanuit bedrijfskundige veranderprocessen en natuurwijsheden van deze oude volken.


`t Buitenlab

Lia van Loo

Beethovenlaan 134
7442HG Nijverdal

natuurlijk team- en leiderschapscoach, ook om leiding aan je eigen leven te geven