De Weiden Paardencoaching

De Weiden Paardencoaching
Beltrum

De Weiden paardencoaching - een begrip in de regio. Professionele coaching op een unieke locatie in Beltrum. Voor persoonlijke ontwikkeling op persoonlijke vraagstukken. Vanaf 18 jaar (M/V)

COACHEN MET PAARDEN, EEN EFFECTIEVE MANIER OM JEZELF BETER TE LEREN KENNEN
Paarden coaching kan jou op weg helpen naar gedragsverandering in samenwerking met een van de pony's. Doordat we gebruik maken van de non verbale signalen van de pony wordt je bewust gemaakt van je eigen (vaak onbewuste) gedragspatronen. 
Ik werk samen met mijn pony's als een hecht team; ik als coach die het gesprek verbaal leidt, en de pony die mij non verbaal bij staat. 
Paarden en pony's zijn van nature prooi,- en kuddedieren. Voor hun is het van levensbelang een duidelijke communicatie te hebben, dit is hun overleving strategie.
Paarden en pony's communiceren grotendeels via lichaamstaal.  
Het behoeft geen uitleg dat we de paarden en de pony's geen kunstjes aanleren, We maken gebruik van hun natuurlijk instinct. 
Tijdens een coach traject met paarden of pony's worden er geen lijstjes afgewerkt, geen spelletjes gespeeld et cetera. De pony's lopen vrij om je heen en reageren precies zoals zij dat in de vrije natuur ook zouden doen. 
Voor het coachen met paarden is het overigens niet van belang of je ervaring hebt met paarden of pony’s.
Als bewust en onbewust gedrag niet met elkaar overeen komen of elkaar tegen spreken, dan spreken we over niet congruent gedrag. Met andere woorden je laat iets anders zien als wat je eigenlijk zegt of uitstraalt. 
Door inzicht te krijgen in het gedrag dat jij vertoont zoals je dat eigenlijk altijd doet, komt er ruimte om gedrag te veranderen. 

Over De Weiden Paardencoaching

Ik ben Monique Weiden-Schreurs (1967) geboren en getogen in Venlo (L).
Door mijn werk, mijn stages en de vele opleidingen, zoals de inmiddels opgeheven HBO opleiding aan het NHB in Deurne, ben ik uiteindelijk in 2010 in de Achterhoek terecht gekomen. Voor dat ik echter in de Achterhoek terecht kwam, had ik mijn eigen honden trimsalon in Deventer. Naast de trimsalon had ik ook een eigen honden sportschool, en was ik erg actief in de verschillende hondensporten zoals behendigheid, flyball, obedience en speuren. 

Als (jong) kind, maar zeer zeker ook als puber, had ik op school en thuis het gevoel dat ik in het gareel moest lopen. Ik moest doen wat er van me verwacht werd. Op de momenten dat ik me verzette of ergens tegenin ging, kreeg ik straf. Ik voelde me vaak opgesloten en kreeg het gevoel dat het nooit goed (genoeg) was. Steeds meer verlangde ik naar vrijheid en ruimte voor mezelf. Die ruimte vond ik uiteindelijk bij mijn paarden en pony's.
Mijn hele leven lang ben ik op zoek geweest naar een eigen identiteit. Dit ging gepaard met diepe dalen en veel vallen en opstaan. De paarden hebben tijdens deze zoektocht altijd een belangrijke rol gespeeld. Behalve dat ze me de rust en ruimte gaven die ik nodig had, gaven ze me inzichten in wie ik was en wat ik wilde. Ik ben mede hierdoor altijd zeer gefascineerd geweest door het gedrag van mens en dier.
De paarden en pony’s hebben mij geholpen mijn leven op orde te krijgen. Hoe bijzonder is het dan als ik met mijn eigen pony's andere mensen kan helpen en tot nieuwe of andere inzichten kan brengen? Ik help je graag op weg!


De Weiden paardencoaching

Monique Schreurs

Schuurmansweg 6
7156 SK Beltrum

Lid van beroepsvereniging

De Weiden Paardencoaching