Heel de stem - hartgrondig zingen

Heel de stem
Enschede

Wil je opnieuw luisteren naar jouw stem? Vanuit zachtheid en compassie voor jezelf ontdekken je dat je niet alleen een stem hebt, maar ook een stem bent?  Of zingen met je gehele lijf, vanuit verbinding en het moment zelf? Ik begeleid je graag.

Je stem is de wegwijzer, gids en vertolker van wie jij bent. Zingend worden we geboren, maar als we leren praten, vergeten we dat we onze eerste klank zongen. In mijn beleving kan iedereen zingen en is er geen 'fout' of 'goed' zingen. In de vele jaren dat ik met stem en met mensen die zingen bezig ben, word ik nog steeds verrast door de reikwijdte van de stem en de helende kracht ervan. Vanuit die verrassing én verwondering wil ik je graag laten ervaren wat jouw stem voor jou kan betekenen.

Als stembegeleider laat ik je opnieuw luisteren naar jouw stem. Vanuit zachtheid en compassie voor jezelf ontdek je dat je niet alleen een stem hebt, maar ook dat je een stem bent. 

Als zangeres laat ik je zingen met je gehele lijf. Vanuit verbinding en het moment zelf, met aandacht in elke klank, toon of woord dat je zingt. Een proef(zang)les is altijd mogelijk.

In een individuele zangsessie kijken we samen naar jouw stemvraag of verlangen. Een eerste kennismaking vooraf met mijn werkwijze is altijd mogelijk.

Bij voldoende belangstelling geef ik ook graag workshops zang/stem in kleine groepen met ruimte voor individuele aandacht tijdens het zingen. Geef eens een zangworkshop cadeau aan jezelf of een ander. In overleg maken we dan een keuze voor een thema, muziek en karakter van de workshop. 

 

Over Heel de stem

Aimée Doudart de la Grée (1956) is zangeres en stemcoach. Zij zingt in koren, in kleine bezetting en af en toe solistisch. Zij heeft trainingen gedaan bij Loucas van de Berg (AMEG – Helende Stem) en Jean-René Toussaint (Stemwerk). Daarnaast volgde zij de opleiding tot life-coach bij het instituut CorCaroli.

In de klanktherapeutische opleiding Pansori (pansorisoundinstitute) die ze in 2016 afrondde, ontdekt ze de helende kant van zingen en de stem met zijn fascinerende uitwerking op alle niveaus van het menszijn: psychisch, emotioneel, mentaal en sociaal/spiritueel. Voor haar is klank het fundament van de schepping en ons bestaan. Met haar ‘Heel-de-stem’ benadering geeft zij vorm aan een voortdurend groeiende (h)erkenning van een noodzakelijke relatie tussen stem en het lichaam, en stem en bewustzijn. Een levenslang proces met verrassende wendingen en ontdekkingen.

Op dit moment komt de focus in haar ontwikkeling m.b.t. de stem te liggen bij de verbinding tussen het vormloze (klank) en de vorm (bijv. lied, gedicht, verhaal). Zo onderzoekt zij telkens opnieuw de vaak helende beweging van vormloos naar vorm om deze bewust te maken en toe te passen: in stemcoaching, als koorleider, klanktherapeut/klanksessies of in zangontmoetingen.

Sinds 9 jaar is zij de bezielende koorleider van Liederlijck, een huiskamervrouwenkoor in Enschede.


Heel de stem

Aimée F. Doudart de la Grée

Holtwiklanden 174
7542 JS Enschede

Heel de stem - hartgrondig zingen