Kundalini Yoga - Yoga voor Mantelzorgers - Yoga op de Stoel en Yoga voor Senioren in Enschede West | Enschede

Monique Siahaya-  Kundalini yoga -  Enschede  West  - bij Yoga Namo

Dit is een actieve vorm van yoga, die een reinigende werking heeft. Het wordt ook de yoga van het bewust worden genoemd. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan de ademhaling, een serie oefeningen met een specifieke werking (kriya), meditatie het zingen van mantra's  en de ontspanningsoefening. Door de yogabeoefening wordt gericht gewerkt aan thema’s op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Voor deze yoga hoef je niet lenig te zijn. De oefeningen voer je uit met respect voor je eigen mogelijkheden, je leert je meer bewust te worden van jezelf en je omgeving. De lessen worden in kleine groepjes (max. 7 deelnemers) gegeven.

Naast Kundalini yoga geeft Monique Yoga voor Mantelzorgers, Yoga op de Stoel en Yoga voor Senioren. Meer informatie lees je op de website: syoganamo/

Wil je ervaren of deze yoga wat voor jou is, meld je dan aan voor een proefles.

 

 

 

Over Monique Siahaya- van Wouwe | Enschede

Monique Siahaya van Wouwe

Monique geeft Kundalini yoga vanaf 1988, en heeft level 1 en 2 van Kundalini yoga opleiding afgerond, daarnaast is ze opgeleid voor zwangerschapsyoga en heeft ze dit een periode gegeven.

Tijdens het geven van reguliere Kundalini yogales kwam ze vaak in aanraking met mensen die niet meer op de grond konden zitten of langdurig konden staan, door ouder worden of ziekte. Daarom is ze Yoga op de Stoel gaan ontwikkelen, en geeft dit sinds 2002 in verzorgingshuizen. Daarnaast is ze één van de docenten van de Duitse vakopleiding Kundalini yoga für Senioren.

Ze heeft een jaar Sat Nam Rasayan (meditatief helen) gevolgd en afgerond, waardoor de yogalessen nog meer diepgang hebben. Momenteel volgt Monique segmenten van de Kundalini Yoga Therapy Training van het Guru Ram Das Centre for Medicine & Humanology om zo therapeutische yoga te kunnen geven.

Ze is nu gestart met Yoga voor Mantelzorgers. Omdat ze net als de mantelzorgers in haar groepen heeft ervaren, hoe ondersteunend yoga en meditatie kunnen zijn in perioden van zorg dragen.

Hiervoor is door Monique en Ivonne een speciaal KRI gecertificeerd yoga programma ontwikkeld: Yoga voor Mantelzorgers. Ze heeft samen met Ivonne Wopereis een yogaboek 'Yoga ondersteunt in het zorgen voor jezelf en de ander' geschreven voor dit programma. Een yogaboek voor self-care, om meer tot jezelf te komen. De yoga in dit boek is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en lichamelijke condities. De yoga kan op de mat en op de stoel worden beoefend. Het boek is bedoeld voor ieder die door middel van yoga, meditatie, ademhaling en ontspanningsoefeningen zichzelf wil ondersteunen. Dit boek wordt gebruikt als werkboek bij het Programma Yoga voor Mantelzorgers. Dit programma bestaat uit zeven dagdelen, te volgen bij Yoga Namo.

Yoga is voor Monique een levenswijze die de verbinding tot stand brengt met de onuitputtelijke bron van wijsheid en licht, waardoor je kunt groeien, beter begrijpen, meer accepteren en gelukkiger wordt.


Foto 1 Monique Siahaya- van Wouwe Klik om te vergroten

Yoga Namo
Monique Siahaya- van Wouwe


Professionals in de categorie Yoga

Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Counselling Creativiteit Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Homeopathie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Retraites Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga
Bewust Twente