Bewust Twente » Nieuwsbrief » Zie jij het hele plaatje?

 

Lijkt het jou wat om voortaan deze weekaanduiding na te leven?
En deze klok te
gebruiken?
Mij wel!

Een fijne Zindag en een mooie NOW bij het lezen in deze brief.

Gonny Dubbink
coördinator

 

Verder in deze nieuwsbrief:

  • 'Het hele plaatje' een blog van Antoinette Wibbelink
  • Het estafette interview: Patty ontmoet Bettina en vertelt
  • Nieuwe leden in het netwerk en op de website
  • Agenda overzicht Bewust Twente

Het hele plaatje

Als ik denk aan ons vermogen om de realiteit te begrijpen, schiet me het verhaal te binnen van de grote olifant, waar we als mensen geblinddoekt omheen staan, ieder op onze eigen plek. Ieder raakt een ander deel van de olifant aan en de een zegt: ”Het is een slang!”, een ander: “Het is een muur.” En degene, die de staart voelt, denkt misschien dat het een touw is. (een verhaal uit het Soefisme)
Ik geloof echt, dat we elkaar nodig hebben om “het hele plaatje” van de werkelijkheid te zien, juist ook mensen, die aan de andere kant staan.

Onlangs zag ik de documentaire “My own private war” van Lidija Zelovic over de oorlog in voormalig Joegoslavië.Het gaf mij een indringende inkijk in wat er met je kan gebeuren, wanneer je land in oorlog is! Bedankt Lidija! 

Lees de blog van Antoinette Wibbelink hier verder. 

Antoinette Wibbelink is trainer en coach in de methode Verbindend of Geweldloos Communiceren ontwikkeld door Marshall Rosenberg. 

www.wibbelinktrainingen.nl

     Patty Kwast

Patty
ontmoet
Bettina
en
vertelt
.........

een estafette interview

     Bettina Kotterink

Bettina Kotterink is Praktiserend Engelen Expert, ze geeft  engelen readings en tevens Touch of Matrix behandelingen, ze heeft een eigen praktijk aan huis “Kristallen Engel”.

Bettina raakt geïnspireerd door de kleine dingen die goed gaan in het leven, haar contact met mensen die veranderingen doormaken/aanbrengen in hun leven. Hierdoor kan je mooi zien dat een bewustzijnsverandering gaande is. In haar werk zien dat mensen na een behandeling (bijvoorbeeld engelenreading) anders uit de ogen kijken, is ook inspirerend.

Bewustzijn/bewustwording betekent voor Bettina terug naar de kern in wie zij werkelijk is. Steeds meer haarzelf zijn. Vroeger was ze bezig met beter worden, nu beseft zij dat het er al is, heeft vertrouwen dat alles wat ze nodig heeft al in haar aanwezig is. In een cursus kreeg zij het inzicht dat ze niet meer hoefde te vechten om haar plek in te nemen, maar juist het haarzelf klein maken mocht loslaten, hierdoor vulde zij haar plek als vanzelf in.

Bettina doet precies wat haar droom is, ze wil hier graag nog in groeien en meer mensen bereiken. Verbinding hebben met anderen is heel mooi en bevordert tevens haar groei. Ze zou het fijn vinden als zij zou kunnen leven van haar praktijk.

Nieuwsgierig geworden? Lees meer op www.kristallenengel.nl

 
Nieuw bij Bewust Twente

 

In de afgelopen maanden hebben nieuwe leden zich aangesloten bij Bewust Twente.
We zetten ze graag even op een rijtje voor je:

Tosho Kooimans, Hengelo
Systemisch werk:  familie- en bedrijfsopstellingen

Opstellingenwerk geeft diep inzicht in de onderlinge verhoudingen in een familie of bedrijf. Soms werken traumatische gebeurtenissen onbewust van generatie op generatie door. Je kunt dingen die in het verleden zijn misgegaan met deze methode opsporen en rechtzetten.

(Lees meer)

Wim Velthuis, Enschede
Life and Spirit

Alles is energie. Dat betekent, dat we allemaal met elkaar zijn verbonden. In het dagelijks leven hebben we te maken met veel impulsen waardoor onze energie kan worden verminderd. Ik werk met verschillende disciplines Reiki, Quantum Touch, Quantum Allergy, Touch of Matrix, (Paramedisch) Mediumschap enz. 
(Lees meer)

Gea van Doorn, Daarlerveen
Power connected

Eén van de therapieën die ik toepas is EFT. EFT staat voor emotional freedom technique en is een manier om emotioneel (weer) vrij te worden. Het is een techniek die zich kenmerkt door eenvoud, snelle resultaten en zeer breed inzetbaar. Of het nu gaat om trauma's en fobieen, angsten, lichamelijke klachten of een burnout.
(Lees meer)

Antoinette Wibbelink, Haaksbergen
Wibbelink trainingen

Ik geef bedrijfstrainingen op maat en open trainingen/workshops op gebied van Verbindend of Geweldloos Communiceren. Daarnaast bied ik relatiecoaching en individuele begeleiding aan gebaseerd op het gedachtegoed van Marshall Rosenberg.
(Lees meer)

             Agenda overzicht Bewust Twente              

Tanja Kienhuis Oldenzaal

Start Kundalini Yoga en Meditatielessen
DI 27 aug | 19.30-20.45

Oldenzaal | Tanja Kienhuis
De wekelijkse Kundalini Yoga Meditatieles bestaat uit dynamische yoga oefeningen en actieve meditaties. Hierbij maken we gebruik van krachtige ademtechnieken, mudra's (speciale arm en handhoudingen) en mantra’s, helende klanken.
Lees verder →

Simone Busscher Hengelo

Oxytocine, kun je dat eten?
VR 06 sep | 14.00-15.30

Hengelo | Simone Busscher
Als we niet lekker in ons vel zitten en stress ervaren, zijn er diverse mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Dit kan o.a. door het hormoon Oxytocine (ook wel gelukshormoon genoemd) in ons lijf te activeren. Hoe? Daar hoor hier meer over!
Lees verder →

Bewust Twente diverse plaatsen in Twente

Repair Cafe: Weggooien? Mooi niet!
MA 09 sep | 00.00-00.00

diverse plaatsen in Twente | Bewust Twente
Huisraad, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, bijna alles kan hersteld en gerepareerd worden op een van de 18 Repair Cafés in Twente. Er is vast wel een Repair Café bij u in de buurt. Kijk op het overzicht in de bijlage.
Lees verder →

Tanja Kienhuis Rossum

Opleiding BewustZijn Coaching
ZA 14 sep | 10.00-17.00

Rossum | Tanja Kienhuis
De Opleiding BewustZijn Coaching is een unieke combinatie van haptonomie, coaching/counseling, yoga en meditatie.Helder krijgen wat jij verlangt vanuit het diepste van jouw kern en leiding nemen om daadwerkelijke stappen te zetten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Haya Plaggenborg De Zwanenhof Zenderen

DEELTIJD beroepsopleiding psycho- energetisch therapeut
WO 18 sep | 09.30-16.30

De Zwanenhof Zenderen | Haya Plaggenborg
Ben je een gevoelsmens en wil je werken met je talent? Dan is de opleiding tot Psycho- Energetish Therapeut iets voor jou! Deze opleiding helpt je bovendien in je kracht te staan, het verleden te verwerken en opent deuren naar een nieuwe toekomst!
Lees verder →

Marja Oude Avenhuis Hendelo

Je klacht als signaal
VR 27 sep | 14.00-15.30

Hendelo | Marja Oude Avenhuis
Een klacht op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau wordt meestal als vervelend en hinderlijk ervaren. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar… waarom heb je die klacht(en)?
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Van vermoeidheid tot burn-out
MA 14 okt | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Waar krijg jij energie van? Deze vraag kan je heel veel antwoorden en oplossingen geven als je vermoeid, overspannen of burn-out bent. Tijdens deze avond ontdekken we welke natuurlijke middelen hierbij ondersteunen.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Pijnlijke gewrichten
MA 11 nov | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Pijnlijke gewrichten behandelen met natuurlijke middelen. Hoe? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Winter Depressie
MA 09 dec | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Wil jij ontdekken hoe kruiden, voeding of therapie met dieren invloed kan hebben op je (winter)depressie? Kom dan naar deze thema avond!
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente