Bewust Twente » Nieuwsbrief » Lente

In deze nieuwsbrief:

- Lentefoto

Francine van Rossem ontmoet Agnes Leeftink, een estafette interview

- Nieuw bij Bewust Twente

- Agenda overzicht met opnieuw inspirerende activiteiten van onze leden

Francine van Rossem

Francine van Rossem
ontmoet
Agnes Leeftink
en
vertelt

.........

een estafette interview

Agnes Leeftink

Agnes en Leo Leeftink beheren Woha-li, een minicamping in Twekkelo, waar je in tipi’s kunt verblijven. Zij hebben naast de camping ook een verkoop van tipi’s, die ze grotendeels zelf opbouwen.  Ik interview Agnes.

 

Als ik aan kom rijden komt Agnes net terug van een wandeling met de hond. De plek biedt een mooie mix van leven in en met de natuur enerzijds en de gemakken van de stad anderzijds. Nieuwe  bezoekers schrikken soms van het industrieterrein waar ze langs rijden als ze van de snelweg komen, maar als zij aankomen op de camping is alles weer goed.

Op de camping is ook nog een verrassend winkeltje waarin Agnes allerlei dingen verkoopt van anderen die creatief bezig zijn en van haar zelf.

Agnes wordt geïnspireerd door de natuur en natuurvolken en de schoonheid van Moeder Aarde. Bewustzijn betekent voor haar: leven in het Nu en in verbinding staan met gelijkgestemden.

Haar droom is om Woha-li te begeleiden naar een groene beleefcamping, een plek waar wordt onthaast en in harmonie kan worden genoten. Het stukje aarde dat zij heeft ontvangen wil ze goed verzorgen en er een klein paradijs scheppen.

Ze leert andere mensen in workshops zalf en muziekinstrumenten maken. Op al deze manieren draagt zij haar inspiratie over op anderen.

Meer weten over Agnes en Leo Leeftink en minicamping Woha-li in Twekkelo?

Kijk op: www.woha-li.nl

 
Nieuw bij Bewust Twente

 

In de afgelopen maanden hebben nieuwe leden zich aangesloten bij Bewust Twente.
We zetten ze graag even voor je op een rijtje:

Simone Busscher en Petra ter Keurs, Geesteren
Knap Kind

Scholing in persoonsvorming
Knap Kind staat voor persoonlijke groei in het onderwijs (voor kinderen, ouders & leerkrachten). We begeleiden bij identiteitsontwikkeling. Ontdekken wie je bent, is voor iedereen belangrijk, of je nu vóór de klas staat, in de klas zit of als ouder je kind begeleidt
(Lees meer)

Nicole Gort, Oldenzaal
Kom thuis bij jezelf

Yoga en Mindfulness
Wil je leren om stress de baas te blijven en meer ontspanning in je leven ervaren? In de praktische Mindfulness training oefen je bewust de aandacht op het huidige moment te richten in plaats van denken over gisteren of piekeren over morgen.
(Lees meer)

Margreet Ubels, Hengelo
Acupunctuur Twente


Chinese geneeswijze
Als je lichaam uit balans is, heeft dat invloed op alle aspecten in je leven. Met mijn jarenlange kennis van de Chinese geneeswijze help ik je met het herstellen van balans en harmonie in je leven.
Ik werk onder andere met acupunctuur, cupping, guasha en Chinese kruiden
(Lees meer)

Ekoplaza, Enschede

 

Ekoplaza staat voor biologisch
We zijn een biologische supermarktketen en willen jou ondersteunen in een gezonde, biologische leefstijl. We geloven dat de bodem de basis van alles is. Als we de aarde goed behandelen, levert deze gezonde, smakelijke producten op. Vol voedingsstoffen en rijk aan smaak.
(Lees meer)

Ananda Wensing, Haaksbergen
New Earth Circle


Inspiratie, Creatie en Transformatie…
Op de flow van het leven zelf….Zoals de pluisjes zich uiteindelijk mogen nestelen in de aarde om op te mogen groeien tot de prachtige zonnige bloemen die ze zijn, mogen ze ons leven verrijken met hun krachten en energieën. Zo geldt dat ook voor ons als mensen. 
(Lees meer)

Marjolein van Eck, Hengelo
Persephone


Mind-Body Therapie en Sjamaan 
Methodieken in de Mind-Body Therapie zijn magne-tiseren, Hakomi gesprekstherapie, cranio sacraal therapie, healing touch, Numerologie, traumawerk (EMDR), Vocie Dialogue en mediumwerk.
(lees meer)

Vertwentz, Borne


Biologisch AGF en Twentse Streekproducten
Meestal blijft het bij een goed voornemen: Ik ga gezonder eten. Wij zorgen en bezorgen graag dit goede voornemen “wekelijks een krat smaakvol en gezond”.  Kwaliteit begint bij goede grond. Dit levert veel smaakvoller groenten & fruit op. Probeer het eens en proef het verschil. Bovendien krijg je dan geen ongewenste ‘troep’ binnen.
(lees meer)

Zuuver, Buurse

Ambachtelijke slagerij
Wij slachten wij onze kippen en kalkoenen zelf, volgens een traditionele methodiek die heerlijk smaakvol, mals vlees oplevert. Na het slachten laten we het vlees nog een dag of aantal dagen besterven, dan vormen er spontaan speciale enzymen in het vlees. Daarmee krijgt de smaak van het vlees nog eens een flinke boost.
(lees meer)

HeartofArt Gallery, Ootmarsum


Spirituele galerie met blije kunst
De galerie is een ontmoetingsplek met aandacht en een luisteren oor en een veelvoud aan beelden, humorvolle producten, kunst, boeken en leuke hebbedingen.  Op de bovenverdieping worden allerlei activiteiten georganiseerd.
(lees meer)

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede

Dagworkshop 'Zeggen hoe het voor mij is'
ZA 04 apr | 09.30-16.30

Enschede | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Met behulp van de vier basisstappen van Verbindend Communiceren leer je zeggen, wat voor jou belangrijk is. Daardoor is de kans groot, dat anderen open blijven luisteren, ook als je hen feedback geeft of het niet met elkaar eens bent.
Lees verder →

Mahatma Revier Amersfoort

Event 'Laat je rugzak los'
ZA 18 apr | 10.17-10.17

Amersfoort | Mahatma Revier
Heb jij ook zo’n stemmetje in je dat zegt dat je niet goed bent zoals je bent? Dat heeft invloed op je hele leven. Gelukkig hoef je er niet oud mee te worden. Maak het event Laat je Rugzak los, mee waardoor dat kan veranderen. Dan ga je genieten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Hengelo (overijssel)

Dieren als assistent
VR 01 mei | 14.00-15.00

Hengelo (overijssel) | Esra Tjemkes
Dieren kunnen ons op veel manieren helpen onze gezondheid te verbeteren. Maak kennis met dit prachtige vakgebied tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 21 jun | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 20 sep | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 13 dec | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente