Bewust Twente » Nieuwsbrief » De Muppetshow en het weer

De Muppetshow en het weer

Gebeurt het jou wel eens dat je plotseling in een andere richting kijkt, er ineens een inzicht of een 'rare' gedachte door je hoofd gaat? Vorige week kwam de gedachte in mij op dat ik mijzelf, als het ware, in tweeën splits. En ik besefte dat het ene deel druk is om het andere deel te adviseren, te coachen en als 't kan te fixen! Het ene deel denkt te weten wat goed is voor het andere deel.


Ha, ha, is dat niet grappig? In de film 'alles over niets' gaat het daar ook over. De Muppets in mijn hoofd leveren commentaar op de show die ‘mijn leven’  heet. Overigens met minder humor dan Waldorf en Statler op het balkon in de echte Muppetsshow. Helaas….

Ik moest erg om de gedachte lachen, een beetje raar toch eigenlijk? Jazeker en toch is het ook zo gewoon. Doet niet iedereen het zo? Op deze manier geven we ook commentaar en advies aan elkaar….. of niet? Hou jij ook af en toe algemene beschouwingen voor het publiek in je hoofd over wat je graag wilt, of juist niet wilt? Hou je ook generale repetities als je iets spannends wilt gaan doen?

Maandag wandelde ik in het bos. Het was ‘maart roert zijn staart’ -weer. Van zonnig en zacht werd het onweer met hagel en daarna al snel weer de zon. We accepteren meestal wat voor weer het is; soms fijn en soms niet fijn. Maar we beelden ons niet in dat we door advies, kritiek of commentaar iets aan het weer kunnen veranderen, of wel?

Het lijkt mij wel prettig om dat ook met de Waldorfs en Statlers in mijn hoofd te doen, laat ze maar donderen, hagelen, zonneschijnen en waaien. Dan ga 'ik' intussen door met leven….. doe je mee?

Gonny Dubbink
Coördinator Bewust Twente

 

 

Elna Hulsehof-Obreen

Elna
ontmoet
Francis-Ilse
en
vertelt
.........

een estafette interview

Francis-Ilse

We zitten samen op een bankje te kijken naar het licht van de wereldvredesvlam in de Wonne te Enschede, de stilte voelt bijzonder aangenaam. Als ik deze rust doorbreek met de vraag wat Francis-Ilse inspireert, vertelt ze over verbinding, dat ze daar ook mee werkt maar nu meer los van alle methodieken dan vroeger. Haar hooggevoeligheid zet ze in om fijn af te stemmen en een ieder naar zijn of haar rust te brengen.

Jezelf welkom heten hier op aarde is ook verbinding, met mensen de natuur op zoeken is iets wat Francis mensen wil bieden. Dit geeft ze praktisch vorm door maandelijks thema wandelingen en andere activiteiten in en rond de natuur (in jezelf) te organiseren. Haar nieuwste aanbod hierbij is wakkere wandelingen. Jezelf terugbrengen naar je ware natuur is wat Francis je hiermee biedt.

Op dit moment is ze bezig een prachtige natuurplek te realiseren waar tal van activiteiten mogelijk zijn. Haar wens is om deze plek van harte tot bloei te laten komen, om mensen die bijvoorbeeld bij de tegenovergelegen bed and breakfast overnachten bij haar een plek om in retraite te gaan aan te bieden, of groepen of individuen die voor deelsessies komen;  massage, coachings-gesprek of wandeling. Het is geen verre droom, want de plek bewoont ze inmiddels en de eerste mensen zijn gekomen.

Over bewustzijn vertelt Francis dat dit op enig moment in je leven ontstaat en dat iedereen er al deel van uit maakt. Op haar website lees ik:  “Nog steeds ben ik volop in beweging en ontwikkeling. Het leven zelf is mijn grootste leerschool.” Dat kan ik beamen, ze staat zeker niet stil, is gedreven kiest de juiste dingen op de juiste manier. Aangenaam om iemand te mogen interviewen die zo het leven laat stromen.

Meer weten? Kijk op www.francis-ilse.nl 

         Agenda overzicht van Bewust Twente         

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede

Dagworkshop 'Zeggen hoe het voor mij is'
ZA 04 apr | 09.30-16.30

Enschede | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Met behulp van de vier basisstappen van Verbindend Communiceren leer je zeggen, wat voor jou belangrijk is. Daardoor is de kans groot, dat anderen open blijven luisteren, ook als je hen feedback geeft of het niet met elkaar eens bent.
Lees verder →

Mahatma Revier Amersfoort

Event 'Laat je rugzak los'
ZA 18 apr | 10.17-10.17

Amersfoort | Mahatma Revier
Heb jij ook zo’n stemmetje in je dat zegt dat je niet goed bent zoals je bent? Dat heeft invloed op je hele leven. Gelukkig hoef je er niet oud mee te worden. Maak het event Laat je Rugzak los, mee waardoor dat kan veranderen. Dan ga je genieten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Hengelo (overijssel)

Dieren als assistent
VR 01 mei | 14.00-15.00

Hengelo (overijssel) | Esra Tjemkes
Dieren kunnen ons op veel manieren helpen onze gezondheid te verbeteren. Maak kennis met dit prachtige vakgebied tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 21 jun | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 20 sep | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 13 dec | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente