Bewust Twente » Nieuwsbrief » De Muppetshow en het weer

De Muppetshow en het weer

Gebeurt het jou wel eens dat je plotseling in een andere richting kijkt, er ineens een inzicht of een 'rare' gedachte door je hoofd gaat? Vorige week kwam de gedachte in mij op dat ik mijzelf, als het ware, in tweeën splits. En ik besefte dat het ene deel druk is om het andere deel te adviseren, te coachen en als 't kan te fixen! Het ene deel denkt te weten wat goed is voor het andere deel.


Ha, ha, is dat niet grappig? In de film 'alles over niets' gaat het daar ook over. De Muppets in mijn hoofd leveren commentaar op de show die ‘mijn leven’  heet. Overigens met minder humor dan Waldorf en Statler op het balkon in de echte Muppetsshow. Helaas….

Ik moest erg om de gedachte lachen, een beetje raar toch eigenlijk? Jazeker en toch is het ook zo gewoon. Doet niet iedereen het zo? Op deze manier geven we ook commentaar en advies aan elkaar….. of niet? Hou jij ook af en toe algemene beschouwingen voor het publiek in je hoofd over wat je graag wilt, of juist niet wilt? Hou je ook generale repetities als je iets spannends wilt gaan doen?

Maandag wandelde ik in het bos. Het was ‘maart roert zijn staart’ -weer. Van zonnig en zacht werd het onweer met hagel en daarna al snel weer de zon. We accepteren meestal wat voor weer het is; soms fijn en soms niet fijn. Maar we beelden ons niet in dat we door advies, kritiek of commentaar iets aan het weer kunnen veranderen, of wel?

Het lijkt mij wel prettig om dat ook met de Waldorfs en Statlers in mijn hoofd te doen, laat ze maar donderen, hagelen, zonneschijnen en waaien. Dan ga 'ik' intussen door met leven….. doe je mee?

Gonny Dubbink
Coördinator Bewust Twente

 

 

Elna Hulsehof-Obreen

Elna
ontmoet
Francis-Ilse
en
vertelt
.........

een estafette interview

Francis-Ilse

We zitten samen op een bankje te kijken naar het licht van de wereldvredesvlam in de Wonne te Enschede, de stilte voelt bijzonder aangenaam. Als ik deze rust doorbreek met de vraag wat Francis-Ilse inspireert, vertelt ze over verbinding, dat ze daar ook mee werkt maar nu meer los van alle methodieken dan vroeger. Haar hooggevoeligheid zet ze in om fijn af te stemmen en een ieder naar zijn of haar rust te brengen.

Jezelf welkom heten hier op aarde is ook verbinding, met mensen de natuur op zoeken is iets wat Francis mensen wil bieden. Dit geeft ze praktisch vorm door maandelijks thema wandelingen en andere activiteiten in en rond de natuur (in jezelf) te organiseren. Haar nieuwste aanbod hierbij is wakkere wandelingen. Jezelf terugbrengen naar je ware natuur is wat Francis je hiermee biedt.

Op dit moment is ze bezig een prachtige natuurplek te realiseren waar tal van activiteiten mogelijk zijn. Haar wens is om deze plek van harte tot bloei te laten komen, om mensen die bijvoorbeeld bij de tegenovergelegen bed and breakfast overnachten bij haar een plek om in retraite te gaan aan te bieden, of groepen of individuen die voor deelsessies komen;  massage, coachings-gesprek of wandeling. Het is geen verre droom, want de plek bewoont ze inmiddels en de eerste mensen zijn gekomen.

Over bewustzijn vertelt Francis dat dit op enig moment in je leven ontstaat en dat iedereen er al deel van uit maakt. Op haar website lees ik:  “Nog steeds ben ik volop in beweging en ontwikkeling. Het leven zelf is mijn grootste leerschool.” Dat kan ik beamen, ze staat zeker niet stil, is gedreven kiest de juiste dingen op de juiste manier. Aangenaam om iemand te mogen interviewen die zo het leven laat stromen.

Meer weten? Kijk op www.francis-ilse.nl 

         Agenda overzicht van Bewust Twente         

Tosho Kooimans Hengelo

Familie Opstellingen
ZO 28 apr | 13.00-16.00

Hengelo | Tosho Kooimans
Systemisch werk: familieopstellingen, bedrijfsopstellingen, organisatieopstellingen, maatschappelijke opstellingen. Tosho Kooimans van Roots and Wings Opstellingenwerk heeft meer dan 14 jaar ervaring en is opgeleid door het Bert Hellinger Instituut.
Lees verder →

René Bussink Haaksbergen

Gratis Ontwikkeladvies 45+
MA 29 apr | 09.00-17.00

Haaksbergen | René Bussink
Ben jij 45+ en heb jij tenminste 12 uur per week betaald werk (in loondienst of als ZZP-er) en vraag je jezelf wel eens af of je met jouw huidige werk je pensioen gaat halen? Dan is een GRATIS ontwikkeladvies t.w.v. 600 euro wellicht iets voor jou!
Lees verder →

Judith Bussink Gratis webinar

Gratis webinar speciaal voor vrouwen in de overgang
MA 29 apr | 20.00-21.00

Gratis webinar | Judith Bussink
Ben jij een vrouw die haar leven goed op orde heeft, maar wordt je geconfronteerd met vervelende overgangsklachten? Ontdek dan tijdens dit gratis webinar op 29 april a.s. om 20.00 uur hoe je van de menopauze de beste tijd van je leven maakt.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hooikoorts
MA 13 mei | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hooikoorts is een lastige klacht die niet vanzelf verdwijnt. Er is gelukkig van alles wat je kunt doen om de klachten te verlichten en ook volgend jaar minder last te hebben of zelfs volledig te genezen. Op deze avond mag je ontdekken en ervaren.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Varsseveld

Verbindend Communiceren in een verdeelde wereld
MA 13 mei | 19.30-21.30

Varsseveld | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Verbinding vinden in een verdeelde wereld, inleiding in Verbindend Communiceren naar M. Rosenberg
Lees verder →

Monique Siahaya- van Wouwe Enschede

Programma Yoga voor Mantelzorgers - 7 dagdelen 15 mei t/m 26 juni 2019
WO 15 mei | 13.30-15.45

Enschede | Monique Siahaya- van Wouwe
Yoga voor Mantelzorgers om meer tot jezelf te komen, voor ondersteuning, ontspanning en self-care. Door bewustwording, uitwisseling en het beoefenen van Yoga ontdek je nieuwe wegen naar momenten voor jezelf.
Lees verder →

Esra Tjemkes Schonach im Schwarzwald, Duitsland

Schwarzwald Retraite
ZO 19 mei | 18.00-11.00

Schonach im Schwarzwald, Duitsland | Esra Tjemkes
De retreat in het Zwarte Woud. Hier kan je actief zijn met persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. De activiteiten: Wandelingen met de 4 Natuurkwaliteiten, natuurervaringen met alle zintuigen, Natuurgeneeskundige therapie en creatieve beeldvorming.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede ( 2 min. v. 't station)

Transformeren van negatieve kernovertuigingen
ZA 25 mei | 09.30-16.30

Enschede ( 2 min. v. 't station) | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Ben je bekend met Verbindende of Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en zoek je verdieping? Wil je graag veranderen of meer jezelf worden, maar word je belemmerd door negatieve kernovertuigingen?
Lees verder →

Wilma Sonder Hengelo

Perspectief op verslaving
VR 07 jun | 14.00-16.00

Hengelo | Wilma Sonder
Tijdens deze informatieve en interactieve bijeenkomst delen drie/vier leden van ons netwerk hun perspectief op verslaving. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk het perspectief op dit thema te verbreden.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Ziekte van Lyme
MA 17 jun | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Van voorkomen tot genezen: deze avond staat in het teken van de Ziekte van Lyme. Ontdek wat je kunt doen met natuurlijke geneeswijzen om je levenskracht te vergrootten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée

Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente