Bewust Twente » Nieuwsbrief » De Muppetshow en het weer

De Muppetshow en het weer

Gebeurt het jou wel eens dat je plotseling in een andere richting kijkt, er ineens een inzicht of een 'rare' gedachte door je hoofd gaat? Vorige week kwam de gedachte in mij op dat ik mijzelf, als het ware, in tweeën splits. En ik besefte dat het ene deel druk is om het andere deel te adviseren, te coachen en als 't kan te fixen! Het ene deel denkt te weten wat goed is voor het andere deel.


Ha, ha, is dat niet grappig? In de film 'alles over niets' gaat het daar ook over. De Muppets in mijn hoofd leveren commentaar op de show die ‘mijn leven’  heet. Overigens met minder humor dan Waldorf en Statler op het balkon in de echte Muppetsshow. Helaas….

Ik moest erg om de gedachte lachen, een beetje raar toch eigenlijk? Jazeker en toch is het ook zo gewoon. Doet niet iedereen het zo? Op deze manier geven we ook commentaar en advies aan elkaar….. of niet? Hou jij ook af en toe algemene beschouwingen voor het publiek in je hoofd over wat je graag wilt, of juist niet wilt? Hou je ook generale repetities als je iets spannends wilt gaan doen?

Maandag wandelde ik in het bos. Het was ‘maart roert zijn staart’ -weer. Van zonnig en zacht werd het onweer met hagel en daarna al snel weer de zon. We accepteren meestal wat voor weer het is; soms fijn en soms niet fijn. Maar we beelden ons niet in dat we door advies, kritiek of commentaar iets aan het weer kunnen veranderen, of wel?

Het lijkt mij wel prettig om dat ook met de Waldorfs en Statlers in mijn hoofd te doen, laat ze maar donderen, hagelen, zonneschijnen en waaien. Dan ga 'ik' intussen door met leven….. doe je mee?

Gonny Dubbink
Coördinator Bewust Twente

 

 

Elna Hulsehof-Obreen

Elna
ontmoet
Francis-Ilse
en
vertelt
.........

een estafette interview

Francis-Ilse

We zitten samen op een bankje te kijken naar het licht van de wereldvredesvlam in de Wonne te Enschede, de stilte voelt bijzonder aangenaam. Als ik deze rust doorbreek met de vraag wat Francis-Ilse inspireert, vertelt ze over verbinding, dat ze daar ook mee werkt maar nu meer los van alle methodieken dan vroeger. Haar hooggevoeligheid zet ze in om fijn af te stemmen en een ieder naar zijn of haar rust te brengen.

Jezelf welkom heten hier op aarde is ook verbinding, met mensen de natuur op zoeken is iets wat Francis mensen wil bieden. Dit geeft ze praktisch vorm door maandelijks thema wandelingen en andere activiteiten in en rond de natuur (in jezelf) te organiseren. Haar nieuwste aanbod hierbij is wakkere wandelingen. Jezelf terugbrengen naar je ware natuur is wat Francis je hiermee biedt.

Op dit moment is ze bezig een prachtige natuurplek te realiseren waar tal van activiteiten mogelijk zijn. Haar wens is om deze plek van harte tot bloei te laten komen, om mensen die bijvoorbeeld bij de tegenovergelegen bed and breakfast overnachten bij haar een plek om in retraite te gaan aan te bieden, of groepen of individuen die voor deelsessies komen;  massage, coachings-gesprek of wandeling. Het is geen verre droom, want de plek bewoont ze inmiddels en de eerste mensen zijn gekomen.

Over bewustzijn vertelt Francis dat dit op enig moment in je leven ontstaat en dat iedereen er al deel van uit maakt. Op haar website lees ik:  “Nog steeds ben ik volop in beweging en ontwikkeling. Het leven zelf is mijn grootste leerschool.” Dat kan ik beamen, ze staat zeker niet stil, is gedreven kiest de juiste dingen op de juiste manier. Aangenaam om iemand te mogen interviewen die zo het leven laat stromen.

Meer weten? Kijk op www.francis-ilse.nl 

         Agenda overzicht van Bewust Twente         

Tanja Kienhuis Oldenzaal

Start Kundalini Yoga en Meditatielessen
DI 27 aug | 19.30-20.45

Oldenzaal | Tanja Kienhuis
De wekelijkse Kundalini Yoga Meditatieles bestaat uit dynamische yoga oefeningen en actieve meditaties. Hierbij maken we gebruik van krachtige ademtechnieken, mudra's (speciale arm en handhoudingen) en mantra’s, helende klanken.
Lees verder →

Simone Busscher Hengelo

Oxytocine, kun je dat eten?
VR 06 sep | 14.00-15.30

Hengelo | Simone Busscher
Als we niet lekker in ons vel zitten en stress ervaren, zijn er diverse mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Dit kan o.a. door het hormoon Oxytocine (ook wel gelukshormoon genoemd) in ons lijf te activeren. Hoe? Daar hoor hier meer over!
Lees verder →

Bewust Twente diverse plaatsen in Twente

Repair Cafe: Weggooien? Mooi niet!
MA 09 sep | 00.00-00.00

diverse plaatsen in Twente | Bewust Twente
Huisraad, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, bijna alles kan hersteld en gerepareerd worden op een van de 18 Repair Cafés in Twente. Er is vast wel een Repair Café bij u in de buurt. Kijk op het overzicht in de bijlage.
Lees verder →

Tanja Kienhuis Rossum

Opleiding BewustZijn Coaching
ZA 14 sep | 10.00-17.00

Rossum | Tanja Kienhuis
De Opleiding BewustZijn Coaching is een unieke combinatie van haptonomie, coaching/counseling, yoga en meditatie.Helder krijgen wat jij verlangt vanuit het diepste van jouw kern en leiding nemen om daadwerkelijke stappen te zetten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Haya Plaggenborg De Zwanenhof Zenderen

DEELTIJD beroepsopleiding psycho- energetisch therapeut
WO 18 sep | 09.30-16.30

De Zwanenhof Zenderen | Haya Plaggenborg
Ben je een gevoelsmens en wil je werken met je talent? Dan is de opleiding tot Psycho- Energetish Therapeut iets voor jou! Deze opleiding helpt je bovendien in je kracht te staan, het verleden te verwerken en opent deuren naar een nieuwe toekomst!
Lees verder →

Marja Oude Avenhuis Hendelo

Je klacht als signaal
VR 27 sep | 14.00-15.30

Hendelo | Marja Oude Avenhuis
Een klacht op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau wordt meestal als vervelend en hinderlijk ervaren. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar… waarom heb je die klacht(en)?
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Van vermoeidheid tot burn-out
MA 14 okt | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Waar krijg jij energie van? Deze vraag kan je heel veel antwoorden en oplossingen geven als je vermoeid, overspannen of burn-out bent. Tijdens deze avond ontdekken we welke natuurlijke middelen hierbij ondersteunen.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Pijnlijke gewrichten
MA 11 nov | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Pijnlijke gewrichten behandelen met natuurlijke middelen. Hoe? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Winter Depressie
MA 09 dec | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Wil jij ontdekken hoe kruiden, voeding of therapie met dieren invloed kan hebben op je (winter)depressie? Kom dan naar deze thema avond!
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente