Bewust Twente » Nieuwsbrief » Na regen komt zonneschijn...

In deze nieuwsbrief:

- Eerste ledendag van Bewust Twente
Agnes Leeftink ontmoet Marjolein van Eck, een estafette interview
- Voel jij je een slachtoffer van je scheiding? blog van Marjolein Walraven
- Het invullen voor een ander, blog van Marja Oude Avenhuis
- Na regen komt zonneschijn...
- Ingezonden bericht: Pelgrimspad, boek van Cecilia Zengerink
- Agendaoverzicht met tal van inspirerende activiteiten van onze leden

Op vrijdag 9 juni 2017 werd de eerste Bewust Twente ledendag gehouden op de Groene Beleef Camping Woha-li in Twekkelo. De 40 deelnemers - ongeveer de helft van alle leden - deelden er onderling hun kennis en kunde in workshops en behandelingen, wisselden ervaringen uit, genoten van een gemeenschappelijke lunch en beëindigden de gezellige dag met een hapje en een drankje.

De opening bracht met het zingen van Binamo (welkom, jij bent mij en ik ben jou) direct een sfeer van plezier en openheid. De workshops werden gehouden in drie tipi’s, op de Delle en in een Marokkaanse nomadentent. Een entourage die perfect paste bij de sfeer van de dag, echte ontmoeting. De onderlinge verbinding die er al was, werd voelbaar versterkt en uitgebreid. Een mooi fundament om verder op te bouwen.

Ben je nieuwsgierig naar het netwerk? Wil je ook ontmoeten en verbinden? Kijk in de agenda aan het einde van deze nieuwsbrief.
Op woensdagavond 12 juli is er een ontmoetingscafé 
in Droste's Herberg in Tubbergen.

 

 

Agnes Leeftink

Agnes Leeftink
ontmoet
Marjolein van Eck
en
vertelt

.........

een estafette interview

Marjolein van Eck

Het was fijn om Marjolein te mogen  interviewen. Wat een interessante vrouw; het gesprek liep helemaal uit. Marjolein is Sjamaan en lichaamsgericht therapeut.

Wat Marjolein inspireert is dat ze in haar energie mag staan, zodat ze degenen die bij haar komen hun ware kern kan laten zien en ervaren, van waaruit ze verder kunnen.

Waar het bij Marjolein om draait is het echte, wezenlijke contact maken met andere mensen in hun essentie. De puurheid openleggen die elk mens in zich heeft en de positieve energie vrijmaken.

Voor Marjolein is bewustzijn in contact staan met het ene, de essentie. Zij is er dankbaar voor, het is fijn als ze geïnspireerd mag werken met mensen.
Maar bewustzijn is ook dat je van een afstand naar je zelf kan en wilt kijken; met je hogere zelf kijken naar wat je nu eigenlijk allemaal aan het doen bent op aarde; kijken naar al je geren en gevlieg en gestress.

Marjolein is duidelijk over haar droom en verlangen; haar droom is uitgekomen, zij is een tevreden mens. Natuurlijk zijn er altijd nog wensen, maar die zijn niet zo noodzakelijk. Bijvoorbeeld een iets grotere praktijkruimte zou wel mogen en zit er in de toekomst waarschijnlijk ook aan te komen.

Marjolein voelt zichzelf een bijzonder en gelukkig mens. We hebben over duizenden dingen gesproken en ik heb aan haar lippen gehangen. Ik ben blij dat mijn pad naar haar heeft geleid.Het mooie gesprek heeft mij inzicht in mijzelf gegeven.

Meer weten over Marjolein van Eck en Persephone Mind-body Therapie?

Kijk op: www.persephone-therapie.nl

Voel jij je slachtoffer van je scheiding?

Er kunnen dingen gebeuren waar je niet zelf voor gekozen hebt. Je scheiding, bijvoorbeeld. Hierbij ligt de slachtofferrol dan al gauw op de loer. Je mag en kan je even slachtoffer voelen, maar blijf er niet in hangen.

Welke valkuilen zijn er als je gescheiden bent en hoe blijf je daaruit?

Lees wat helpt in de blog van Marjolein Walraven hier.

Het invullen voor een ander

We weten en voelen soms zo goed wat de ander nodig heeft, waar hij of zij behoefte aan heeft. Als wij  er zijn voor de ander, wie is er dan voor ons? Zijn we wel eerlijk als we ons helemaal op de ander richten?

Dit zijn interessante vragen om te onderzoeken als je je meer bewust wilt worden. 

Lees de blog hierover van Marja Oude Avenhuis hier.

 

Ingezonden bericht, door Cecilia Zengerink

Sinds 16 juni ben ik de gelukkige schrijver en uitgever van het boek PELGRIMSPAS.

Eigenlijk al veel langer! Er gaat een lang verhaal aan vooraf. Schrijven, piekeren, mijmeren, twijfelen en nog veel meer. Maar ook dat is slechts een verhaal ...

Dit boek heb ik geschreven op mooie plekken in de Twentse natuur. Wat is het vervullend om creatief en schrijvend bezig te zijn. Op mijn website vind je een korte beschrijving van het boek.

Ik wens jullie een heerlijke zomertijd met veel creativi-tijd

Cecilia Zengerink, www.ceciliazengerink.nl

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Wim Velthuis Enschede

2 DAAGSE workshop quantum touch level I
ZA 06 jul | 09.00-17.00

Enschede | Wim Velthuis
Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 Quantum Touch Level I Workshop in Enschede.Belevenisavond Quantum Touch op vrijdag 24 mei 2019 om 20.00 uur (gratis) in Ruimte voor Balans, Potsweg 15 b, Enschede . Vooraf aanmelden:
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Aimée F. Doudart de la Grée Rancy, Frankrijk

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée
ZANGWEEK in Frankrijk. Genieten van de zomer in de Bourgogne, je stem ontdekken en beleven zowel in klank, speeltuin voor de stem, als in eenvoudige liederen. Zingen met je hele lijf, zonder oordeel, vrij en voor iedereen! Samen zingen maakt blij!
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente