Bewust Twente » Nieuwsbrief » Na regen komt zonneschijn...

In deze nieuwsbrief:

- Eerste ledendag van Bewust Twente
Agnes Leeftink ontmoet Marjolein van Eck, een estafette interview
- Voel jij je een slachtoffer van je scheiding? blog van Marjolein Walraven
- Het invullen voor een ander, blog van Marja Oude Avenhuis
- Na regen komt zonneschijn...
- Ingezonden bericht: Pelgrimspad, boek van Cecilia Zengerink
- Agendaoverzicht met tal van inspirerende activiteiten van onze leden

Op vrijdag 9 juni 2017 werd de eerste Bewust Twente ledendag gehouden op de Groene Beleef Camping Woha-li in Twekkelo. De 40 deelnemers - ongeveer de helft van alle leden - deelden er onderling hun kennis en kunde in workshops en behandelingen, wisselden ervaringen uit, genoten van een gemeenschappelijke lunch en beëindigden de gezellige dag met een hapje en een drankje.

De opening bracht met het zingen van Binamo (welkom, jij bent mij en ik ben jou) direct een sfeer van plezier en openheid. De workshops werden gehouden in drie tipi’s, op de Delle en in een Marokkaanse nomadentent. Een entourage die perfect paste bij de sfeer van de dag, echte ontmoeting. De onderlinge verbinding die er al was, werd voelbaar versterkt en uitgebreid. Een mooi fundament om verder op te bouwen.

Ben je nieuwsgierig naar het netwerk? Wil je ook ontmoeten en verbinden? Kijk in de agenda aan het einde van deze nieuwsbrief.
Op woensdagavond 12 juli is er een ontmoetingscafé 
in Droste's Herberg in Tubbergen.

 

 

Agnes Leeftink

Agnes Leeftink
ontmoet
Marjolein van Eck
en
vertelt

.........

een estafette interview

Marjolein van Eck

Het was fijn om Marjolein te mogen  interviewen. Wat een interessante vrouw; het gesprek liep helemaal uit. Marjolein is Sjamaan en lichaamsgericht therapeut.

Wat Marjolein inspireert is dat ze in haar energie mag staan, zodat ze degenen die bij haar komen hun ware kern kan laten zien en ervaren, van waaruit ze verder kunnen.

Waar het bij Marjolein om draait is het echte, wezenlijke contact maken met andere mensen in hun essentie. De puurheid openleggen die elk mens in zich heeft en de positieve energie vrijmaken.

Voor Marjolein is bewustzijn in contact staan met het ene, de essentie. Zij is er dankbaar voor, het is fijn als ze geïnspireerd mag werken met mensen.
Maar bewustzijn is ook dat je van een afstand naar je zelf kan en wilt kijken; met je hogere zelf kijken naar wat je nu eigenlijk allemaal aan het doen bent op aarde; kijken naar al je geren en gevlieg en gestress.

Marjolein is duidelijk over haar droom en verlangen; haar droom is uitgekomen, zij is een tevreden mens. Natuurlijk zijn er altijd nog wensen, maar die zijn niet zo noodzakelijk. Bijvoorbeeld een iets grotere praktijkruimte zou wel mogen en zit er in de toekomst waarschijnlijk ook aan te komen.

Marjolein voelt zichzelf een bijzonder en gelukkig mens. We hebben over duizenden dingen gesproken en ik heb aan haar lippen gehangen. Ik ben blij dat mijn pad naar haar heeft geleid.Het mooie gesprek heeft mij inzicht in mijzelf gegeven.

Meer weten over Marjolein van Eck en Persephone Mind-body Therapie?

Kijk op: www.persephone-therapie.nl

Voel jij je slachtoffer van je scheiding?

Er kunnen dingen gebeuren waar je niet zelf voor gekozen hebt. Je scheiding, bijvoorbeeld. Hierbij ligt de slachtofferrol dan al gauw op de loer. Je mag en kan je even slachtoffer voelen, maar blijf er niet in hangen.

Welke valkuilen zijn er als je gescheiden bent en hoe blijf je daaruit?

Lees wat helpt in de blog van Marjolein Walraven hier.

Het invullen voor een ander

We weten en voelen soms zo goed wat de ander nodig heeft, waar hij of zij behoefte aan heeft. Als wij  er zijn voor de ander, wie is er dan voor ons? Zijn we wel eerlijk als we ons helemaal op de ander richten?

Dit zijn interessante vragen om te onderzoeken als je je meer bewust wilt worden. 

Lees de blog hierover van Marja Oude Avenhuis hier.

 

Ingezonden bericht, door Cecilia Zengerink

Sinds 16 juni ben ik de gelukkige schrijver en uitgever van het boek PELGRIMSPAS.

Eigenlijk al veel langer! Er gaat een lang verhaal aan vooraf. Schrijven, piekeren, mijmeren, twijfelen en nog veel meer. Maar ook dat is slechts een verhaal ...

Dit boek heb ik geschreven op mooie plekken in de Twentse natuur. Wat is het vervullend om creatief en schrijvend bezig te zijn. Op mijn website vind je een korte beschrijving van het boek.

Ik wens jullie een heerlijke zomertijd met veel creativi-tijd

Cecilia Zengerink, www.ceciliazengerink.nl

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Tanja Kienhuis Oldenzaal

Start Kundalini Yoga en Meditatielessen
DI 27 aug | 19.30-20.45

Oldenzaal | Tanja Kienhuis
De wekelijkse Kundalini Yoga Meditatieles bestaat uit dynamische yoga oefeningen en actieve meditaties. Hierbij maken we gebruik van krachtige ademtechnieken, mudra's (speciale arm en handhoudingen) en mantra’s, helende klanken.
Lees verder →

Simone Busscher Hengelo

Oxytocine, kun je dat eten?
VR 06 sep | 14.00-15.30

Hengelo | Simone Busscher
Als we niet lekker in ons vel zitten en stress ervaren, zijn er diverse mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Dit kan o.a. door het hormoon Oxytocine (ook wel gelukshormoon genoemd) in ons lijf te activeren. Hoe? Daar hoor hier meer over!
Lees verder →

Bewust Twente diverse plaatsen in Twente

Repair Cafe: Weggooien? Mooi niet!
MA 09 sep | 00.00-00.00

diverse plaatsen in Twente | Bewust Twente
Huisraad, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, bijna alles kan hersteld en gerepareerd worden op een van de 18 Repair Cafés in Twente. Er is vast wel een Repair Café bij u in de buurt. Kijk op het overzicht in de bijlage.
Lees verder →

Tanja Kienhuis Rossum

Opleiding BewustZijn Coaching
ZA 14 sep | 10.00-17.00

Rossum | Tanja Kienhuis
De Opleiding BewustZijn Coaching is een unieke combinatie van haptonomie, coaching/counseling, yoga en meditatie.Helder krijgen wat jij verlangt vanuit het diepste van jouw kern en leiding nemen om daadwerkelijke stappen te zetten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Haya Plaggenborg De Zwanenhof Zenderen

DEELTIJD beroepsopleiding psycho- energetisch therapeut
WO 18 sep | 09.30-16.30

De Zwanenhof Zenderen | Haya Plaggenborg
Ben je een gevoelsmens en wil je werken met je talent? Dan is de opleiding tot Psycho- Energetish Therapeut iets voor jou! Deze opleiding helpt je bovendien in je kracht te staan, het verleden te verwerken en opent deuren naar een nieuwe toekomst!
Lees verder →

Marja Oude Avenhuis Hendelo

Je klacht als signaal
VR 27 sep | 14.00-15.30

Hendelo | Marja Oude Avenhuis
Een klacht op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau wordt meestal als vervelend en hinderlijk ervaren. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar… waarom heb je die klacht(en)?
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Van vermoeidheid tot burn-out
MA 14 okt | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Waar krijg jij energie van? Deze vraag kan je heel veel antwoorden en oplossingen geven als je vermoeid, overspannen of burn-out bent. Tijdens deze avond ontdekken we welke natuurlijke middelen hierbij ondersteunen.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Pijnlijke gewrichten
MA 11 nov | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Pijnlijke gewrichten behandelen met natuurlijke middelen. Hoe? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Winter Depressie
MA 09 dec | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Wil jij ontdekken hoe kruiden, voeding of therapie met dieren invloed kan hebben op je (winter)depressie? Kom dan naar deze thema avond!
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente