Bewust Twente » Nieuwsbrief » Na regen komt zonneschijn...

In deze nieuwsbrief:

- Eerste ledendag van Bewust Twente
Agnes Leeftink ontmoet Marjolein van Eck, een estafette interview
- Voel jij je een slachtoffer van je scheiding? blog van Marjolein Walraven
- Het invullen voor een ander, blog van Marja Oude Avenhuis
- Na regen komt zonneschijn...
- Ingezonden bericht: Pelgrimspad, boek van Cecilia Zengerink
- Agendaoverzicht met tal van inspirerende activiteiten van onze leden

Op vrijdag 9 juni 2017 werd de eerste Bewust Twente ledendag gehouden op de Groene Beleef Camping Woha-li in Twekkelo. De 40 deelnemers - ongeveer de helft van alle leden - deelden er onderling hun kennis en kunde in workshops en behandelingen, wisselden ervaringen uit, genoten van een gemeenschappelijke lunch en beëindigden de gezellige dag met een hapje en een drankje.

De opening bracht met het zingen van Binamo (welkom, jij bent mij en ik ben jou) direct een sfeer van plezier en openheid. De workshops werden gehouden in drie tipi’s, op de Delle en in een Marokkaanse nomadentent. Een entourage die perfect paste bij de sfeer van de dag, echte ontmoeting. De onderlinge verbinding die er al was, werd voelbaar versterkt en uitgebreid. Een mooi fundament om verder op te bouwen.

Ben je nieuwsgierig naar het netwerk? Wil je ook ontmoeten en verbinden? Kijk in de agenda aan het einde van deze nieuwsbrief.
Op woensdagavond 12 juli is er een ontmoetingscafé 
in Droste's Herberg in Tubbergen.

 

 

Agnes Leeftink

Agnes Leeftink
ontmoet
Marjolein van Eck
en
vertelt

.........

een estafette interview

Marjolein van Eck

Het was fijn om Marjolein te mogen  interviewen. Wat een interessante vrouw; het gesprek liep helemaal uit. Marjolein is Sjamaan en lichaamsgericht therapeut.

Wat Marjolein inspireert is dat ze in haar energie mag staan, zodat ze degenen die bij haar komen hun ware kern kan laten zien en ervaren, van waaruit ze verder kunnen.

Waar het bij Marjolein om draait is het echte, wezenlijke contact maken met andere mensen in hun essentie. De puurheid openleggen die elk mens in zich heeft en de positieve energie vrijmaken.

Voor Marjolein is bewustzijn in contact staan met het ene, de essentie. Zij is er dankbaar voor, het is fijn als ze geïnspireerd mag werken met mensen.
Maar bewustzijn is ook dat je van een afstand naar je zelf kan en wilt kijken; met je hogere zelf kijken naar wat je nu eigenlijk allemaal aan het doen bent op aarde; kijken naar al je geren en gevlieg en gestress.

Marjolein is duidelijk over haar droom en verlangen; haar droom is uitgekomen, zij is een tevreden mens. Natuurlijk zijn er altijd nog wensen, maar die zijn niet zo noodzakelijk. Bijvoorbeeld een iets grotere praktijkruimte zou wel mogen en zit er in de toekomst waarschijnlijk ook aan te komen.

Marjolein voelt zichzelf een bijzonder en gelukkig mens. We hebben over duizenden dingen gesproken en ik heb aan haar lippen gehangen. Ik ben blij dat mijn pad naar haar heeft geleid.Het mooie gesprek heeft mij inzicht in mijzelf gegeven.

Meer weten over Marjolein van Eck en Persephone Mind-body Therapie?

Kijk op: www.persephone-therapie.nl

Voel jij je slachtoffer van je scheiding?

Er kunnen dingen gebeuren waar je niet zelf voor gekozen hebt. Je scheiding, bijvoorbeeld. Hierbij ligt de slachtofferrol dan al gauw op de loer. Je mag en kan je even slachtoffer voelen, maar blijf er niet in hangen.

Welke valkuilen zijn er als je gescheiden bent en hoe blijf je daaruit?

Lees wat helpt in de blog van Marjolein Walraven hier.

Het invullen voor een ander

We weten en voelen soms zo goed wat de ander nodig heeft, waar hij of zij behoefte aan heeft. Als wij  er zijn voor de ander, wie is er dan voor ons? Zijn we wel eerlijk als we ons helemaal op de ander richten?

Dit zijn interessante vragen om te onderzoeken als je je meer bewust wilt worden. 

Lees de blog hierover van Marja Oude Avenhuis hier.

 

Ingezonden bericht, door Cecilia Zengerink

Sinds 16 juni ben ik de gelukkige schrijver en uitgever van het boek PELGRIMSPAS.

Eigenlijk al veel langer! Er gaat een lang verhaal aan vooraf. Schrijven, piekeren, mijmeren, twijfelen en nog veel meer. Maar ook dat is slechts een verhaal ...

Dit boek heb ik geschreven op mooie plekken in de Twentse natuur. Wat is het vervullend om creatief en schrijvend bezig te zijn. Op mijn website vind je een korte beschrijving van het boek.

Ik wens jullie een heerlijke zomertijd met veel creativi-tijd

Cecilia Zengerink, www.ceciliazengerink.nl

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Tosho Kooimans Hengelo

Familie Opstellingen
ZO 28 apr | 13.00-16.00

Hengelo | Tosho Kooimans
Systemisch werk: familieopstellingen, bedrijfsopstellingen, organisatieopstellingen, maatschappelijke opstellingen. Tosho Kooimans van Roots and Wings Opstellingenwerk heeft meer dan 14 jaar ervaring en is opgeleid door het Bert Hellinger Instituut.
Lees verder →

René Bussink Haaksbergen

Gratis Ontwikkeladvies 45+
MA 29 apr | 09.00-17.00

Haaksbergen | René Bussink
Ben jij 45+ en heb jij tenminste 12 uur per week betaald werk (in loondienst of als ZZP-er) en vraag je jezelf wel eens af of je met jouw huidige werk je pensioen gaat halen? Dan is een GRATIS ontwikkeladvies t.w.v. 600 euro wellicht iets voor jou!
Lees verder →

Judith Bussink Gratis webinar

Gratis webinar speciaal voor vrouwen in de overgang
MA 29 apr | 20.00-21.00

Gratis webinar | Judith Bussink
Ben jij een vrouw die haar leven goed op orde heeft, maar wordt je geconfronteerd met vervelende overgangsklachten? Ontdek dan tijdens dit gratis webinar op 29 april a.s. om 20.00 uur hoe je van de menopauze de beste tijd van je leven maakt.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hooikoorts
MA 13 mei | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hooikoorts is een lastige klacht die niet vanzelf verdwijnt. Er is gelukkig van alles wat je kunt doen om de klachten te verlichten en ook volgend jaar minder last te hebben of zelfs volledig te genezen. Op deze avond mag je ontdekken en ervaren.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Varsseveld

Verbindend Communiceren in een verdeelde wereld
MA 13 mei | 19.30-21.30

Varsseveld | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Verbinding vinden in een verdeelde wereld, inleiding in Verbindend Communiceren naar M. Rosenberg
Lees verder →

Monique Siahaya- van Wouwe Enschede

Programma Yoga voor Mantelzorgers - 7 dagdelen 15 mei t/m 26 juni 2019
WO 15 mei | 13.30-15.45

Enschede | Monique Siahaya- van Wouwe
Yoga voor Mantelzorgers om meer tot jezelf te komen, voor ondersteuning, ontspanning en self-care. Door bewustwording, uitwisseling en het beoefenen van Yoga ontdek je nieuwe wegen naar momenten voor jezelf.
Lees verder →

Esra Tjemkes Schonach im Schwarzwald, Duitsland

Schwarzwald Retraite
ZO 19 mei | 18.00-11.00

Schonach im Schwarzwald, Duitsland | Esra Tjemkes
De retreat in het Zwarte Woud. Hier kan je actief zijn met persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. De activiteiten: Wandelingen met de 4 Natuurkwaliteiten, natuurervaringen met alle zintuigen, Natuurgeneeskundige therapie en creatieve beeldvorming.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede ( 2 min. v. 't station)

Transformeren van negatieve kernovertuigingen
ZA 25 mei | 09.30-16.30

Enschede ( 2 min. v. 't station) | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Ben je bekend met Verbindende of Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en zoek je verdieping? Wil je graag veranderen of meer jezelf worden, maar word je belemmerd door negatieve kernovertuigingen?
Lees verder →

Wilma Sonder Hengelo

Perspectief op verslaving
VR 07 jun | 14.00-16.00

Hengelo | Wilma Sonder
Tijdens deze informatieve en interactieve bijeenkomst delen drie/vier leden van ons netwerk hun perspectief op verslaving. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk het perspectief op dit thema te verbreden.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Ziekte van Lyme
MA 17 jun | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Van voorkomen tot genezen: deze avond staat in het teken van de Ziekte van Lyme. Ontdek wat je kunt doen met natuurlijke geneeswijzen om je levenskracht te vergrootten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée

Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente