Bewust Twente » Nieuwsbrief » Na regen komt zonneschijn...

In deze nieuwsbrief:

- Eerste ledendag van Bewust Twente
Agnes Leeftink ontmoet Marjolein van Eck, een estafette interview
- Voel jij je een slachtoffer van je scheiding? blog van Marjolein Walraven
- Het invullen voor een ander, blog van Marja Oude Avenhuis
- Na regen komt zonneschijn...
- Ingezonden bericht: Pelgrimspad, boek van Cecilia Zengerink
- Agendaoverzicht met tal van inspirerende activiteiten van onze leden

Op vrijdag 9 juni 2017 werd de eerste Bewust Twente ledendag gehouden op de Groene Beleef Camping Woha-li in Twekkelo. De 40 deelnemers - ongeveer de helft van alle leden - deelden er onderling hun kennis en kunde in workshops en behandelingen, wisselden ervaringen uit, genoten van een gemeenschappelijke lunch en beëindigden de gezellige dag met een hapje en een drankje.

De opening bracht met het zingen van Binamo (welkom, jij bent mij en ik ben jou) direct een sfeer van plezier en openheid. De workshops werden gehouden in drie tipi’s, op de Delle en in een Marokkaanse nomadentent. Een entourage die perfect paste bij de sfeer van de dag, echte ontmoeting. De onderlinge verbinding die er al was, werd voelbaar versterkt en uitgebreid. Een mooi fundament om verder op te bouwen.

Ben je nieuwsgierig naar het netwerk? Wil je ook ontmoeten en verbinden? Kijk in de agenda aan het einde van deze nieuwsbrief.
Op woensdagavond 12 juli is er een ontmoetingscafé 
in Droste's Herberg in Tubbergen.

 

 

Agnes Leeftink

Agnes Leeftink
ontmoet
Marjolein van Eck
en
vertelt

.........

een estafette interview

Marjolein van Eck

Het was fijn om Marjolein te mogen  interviewen. Wat een interessante vrouw; het gesprek liep helemaal uit. Marjolein is Sjamaan en lichaamsgericht therapeut.

Wat Marjolein inspireert is dat ze in haar energie mag staan, zodat ze degenen die bij haar komen hun ware kern kan laten zien en ervaren, van waaruit ze verder kunnen.

Waar het bij Marjolein om draait is het echte, wezenlijke contact maken met andere mensen in hun essentie. De puurheid openleggen die elk mens in zich heeft en de positieve energie vrijmaken.

Voor Marjolein is bewustzijn in contact staan met het ene, de essentie. Zij is er dankbaar voor, het is fijn als ze geïnspireerd mag werken met mensen.
Maar bewustzijn is ook dat je van een afstand naar je zelf kan en wilt kijken; met je hogere zelf kijken naar wat je nu eigenlijk allemaal aan het doen bent op aarde; kijken naar al je geren en gevlieg en gestress.

Marjolein is duidelijk over haar droom en verlangen; haar droom is uitgekomen, zij is een tevreden mens. Natuurlijk zijn er altijd nog wensen, maar die zijn niet zo noodzakelijk. Bijvoorbeeld een iets grotere praktijkruimte zou wel mogen en zit er in de toekomst waarschijnlijk ook aan te komen.

Marjolein voelt zichzelf een bijzonder en gelukkig mens. We hebben over duizenden dingen gesproken en ik heb aan haar lippen gehangen. Ik ben blij dat mijn pad naar haar heeft geleid.Het mooie gesprek heeft mij inzicht in mijzelf gegeven.

Meer weten over Marjolein van Eck en Persephone Mind-body Therapie?

Kijk op: www.persephone-therapie.nl

Voel jij je slachtoffer van je scheiding?

Er kunnen dingen gebeuren waar je niet zelf voor gekozen hebt. Je scheiding, bijvoorbeeld. Hierbij ligt de slachtofferrol dan al gauw op de loer. Je mag en kan je even slachtoffer voelen, maar blijf er niet in hangen.

Welke valkuilen zijn er als je gescheiden bent en hoe blijf je daaruit?

Lees wat helpt in de blog van Marjolein Walraven hier.

Het invullen voor een ander

We weten en voelen soms zo goed wat de ander nodig heeft, waar hij of zij behoefte aan heeft. Als wij  er zijn voor de ander, wie is er dan voor ons? Zijn we wel eerlijk als we ons helemaal op de ander richten?

Dit zijn interessante vragen om te onderzoeken als je je meer bewust wilt worden. 

Lees de blog hierover van Marja Oude Avenhuis hier.

 

Ingezonden bericht, door Cecilia Zengerink

Sinds 16 juni ben ik de gelukkige schrijver en uitgever van het boek PELGRIMSPAS.

Eigenlijk al veel langer! Er gaat een lang verhaal aan vooraf. Schrijven, piekeren, mijmeren, twijfelen en nog veel meer. Maar ook dat is slechts een verhaal ...

Dit boek heb ik geschreven op mooie plekken in de Twentse natuur. Wat is het vervullend om creatief en schrijvend bezig te zijn. Op mijn website vind je een korte beschrijving van het boek.

Ik wens jullie een heerlijke zomertijd met veel creativi-tijd

Cecilia Zengerink, www.ceciliazengerink.nl

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede

Dagworkshop 'Zeggen hoe het voor mij is'
ZA 04 apr | 09.30-16.30

Enschede | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Met behulp van de vier basisstappen van Verbindend Communiceren leer je zeggen, wat voor jou belangrijk is. Daardoor is de kans groot, dat anderen open blijven luisteren, ook als je hen feedback geeft of het niet met elkaar eens bent.
Lees verder →

Mahatma Revier Amersfoort

Event 'Laat je rugzak los'
ZA 18 apr | 10.17-10.17

Amersfoort | Mahatma Revier
Heb jij ook zo’n stemmetje in je dat zegt dat je niet goed bent zoals je bent? Dat heeft invloed op je hele leven. Gelukkig hoef je er niet oud mee te worden. Maak het event Laat je Rugzak los, mee waardoor dat kan veranderen. Dan ga je genieten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Hengelo (overijssel)

Dieren als assistent
VR 01 mei | 14.00-15.00

Hengelo (overijssel) | Esra Tjemkes
Dieren kunnen ons op veel manieren helpen onze gezondheid te verbeteren. Maak kennis met dit prachtige vakgebied tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 21 jun | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 20 sep | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 13 dec | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente