Bewust Twente » Nieuwsbrief » De cirkel van angst en geweld doorbreken...

In deze nieuwsbrief:

- Blog van Rita Bouwman: De cirkel van angst en geweld doorbreken...

- Op 3 september Dag van de LevensKUNST in Wierden

Geert Klein Bruinink ontmoet Annelies Dalenoord, een estafette interview

- Op 11 september Inspiratiedag Bewust Leven in Albergen

- En een agenda met activiteiten van de leden Bewust Twente

               
       Een fijne zomer!

hartelijke groet,
Gonny Dubbink
coördinator Bewust Twente

 

De cirkel van angst en geweld doorbreken...

Het is prachtig dat we bidden voor (lees liefdevolle aandacht geven aan) de plaatsen waar geweld plaatsvindt. Maar hoe zou ‘t zijn om ook 'te bidden' voor de mensen die zoveel pijn en angst in zich dragen dat ze tot geweld, in welke vorm dan ook maar, komen?
En vooral ook... hoe zou het zijn om liefdevol aanwezig te zijn in je eigen pijn, woede en angst? Zodat je hart niet hoeft te sluiten?

We horen steeds dat we niet bang mogen zijn… de zoveelste ontkenning van wat in je aanwezig is. Natuurlijk zijn we bang en woedend... net als de mensen die het niet meer konden (ver)dragen... en tot geweld over gingen en gaan.

We hoeven niet dezelfde weg te gaan ... je kunt met een open hart aanwezig blijven in al je emoties. Als je je emoties niet uitsluit ... hoef je ook de ander niet uit te sluiten... niemand... ook al keur je het gedrag af. Dan kun je de bron herkennen die het geweld deed ontstaan… Namelijk ... gebrek aan liefde en gezien worden met een open hart♡.

De uitnodiging is de cirkel van uitsluiten en geweld te doorbreken door angst / woede in onszelf te zien en te ervaren… ons hart te blijven openen … te 'breken' in plaats van meer te pantseren ... zonder schuld of oorzaak in 'de buiten- of binnenwereld' te leggen

Er is trilling in je systeem (emotie)... voed geen enkele gedachte hierover  (lees of luister andere Satsangs hierover op de website) ... adem erin … wees aanwezig ... zonder extra aandacht. Het is zoveel simpeler dan waar je bang voor bent♡

 

Uit: 'Satsang Wakker Mens Zijn'

door Rita Bouwman

www.meerdanhelder.nu

 

Dag van de LevensKUNST op 3 september bij Atelier Drokje in Wierden

De dag van de LevensKUNST is een nazomer fair en bestaat uit gezellige kraampjes in de BEELDENTUIN en bij het TERRAS, waarbij het thema LevensKUNST centraal staat. 

U kunt hierbij denken aan: kruiden, energetische behandelingen, workshops, biologische voeding, schilderen, magneetsieraden, boetseren, kleding, werken met vilt, Reik, meditatie, coaching, mediumschap, muziek, de levensbronnen en nog veel meer...

tijd 11:00 - 17:00 uur, toegang gratis
​Kupersweg 2X in Wierden

www.atelierdrokje.nl

Geert Klein Bruinink

Geert Klein Bruinink
ontmoet
Annelies Dalenoord
en
vertelt

.........

een estafette interview

Annelies Dalenoord

Annelies Dalenoord is een gedreven therapeut uit Haaksbergen, die heel praktisch en eenvoudig pijnklachten kan verminderen en zelfs in veel gevallen kan laten verdwijnen. Ze is open minded en staat met beide benen op de grond. Het was een inspirerende ontmoeting waarin van alles aan de orde kwam.

Annelies wil een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Met APS-microstroomtherapie en Resonantietherapie (hoogfrequente stroom) helpt ze waar mogelijk mensen met pijnklachten, vermoeidheid of herstelproblemen. Op een eenvoudige manier kan pijn worden verholpen dan wel verminderd. Allerlei uiteenlopende klachten kunnen worden behandeld doordat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.

Annelies is ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde. Het boeit haar om te ontdekken waarom iemand dingen doet zoals hij/zij het doet. “Alles gebeurt omdat jij het op een of andere manier in gang hebt gezet. Alles staat met alles in verbinding. De keuzes die je maakt zorgen voor het vervolg. Dit is een ontdekkingsreis die ik bewustzijn noem”.

Annelies’ droom is dat niemand onnodig pijn hoeft te lijden en dat iedereen zoveel mogelijk pijnvrij leeft waardoor de kwaliteit van leven verbetert. Dat klachten worden opgelost waar dat mogelijk is en men door een betere vitaliteit het optimale uit zijn of haar leven kan halen. Hieraan levert Annelies Dalenoord graag haar bijdrage.

Meer weten? Kijk op: www.life-impuls.nl 

 

Inspiratiedag Bewust Leven op 11 september in Albergen/Harbrinkshoek

Bewust leven gaat over het vinden van de persoonlijke balans op gebied van voeding, leefstijl, gezondheid, welzijn en duurzaamheid. 
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en van invloed op hoe jij je voelt. Zou jij graag willen weten wat jou een betere balans in je leven kan geven?

Kom dan naar de ‘Inspiratiedag Bewust Leven’

bij de Boderie, Markgravenweg 5 in Albergen/Harbrinkhoek.

Je bent van harte welkom tussen 11.00 – 17.00 uur. Toegang  is gratis.

 

Maak vrijblijvend kennis met de deelnemende professionals op het gebied van bewust leven.Laat je inspireren en verrassen door alle ervaringen die je deze dag kunt opdoen.

Er zijn de hele dag lezingen en workshops ( € 2,- p.p. per lezing of workshop).

Download hier de lijst met deelnemers.

           Agenda overzicht van Bewust Twente           

Tanja Kienhuis Oldenzaal

Start Kundalini Yoga en Meditatielessen
DI 27 aug | 19.30-20.45

Oldenzaal | Tanja Kienhuis
De wekelijkse Kundalini Yoga Meditatieles bestaat uit dynamische yoga oefeningen en actieve meditaties. Hierbij maken we gebruik van krachtige ademtechnieken, mudra's (speciale arm en handhoudingen) en mantra’s, helende klanken.
Lees verder →

Simone Busscher Hengelo

Oxytocine, kun je dat eten?
VR 06 sep | 14.00-15.30

Hengelo | Simone Busscher
Als we niet lekker in ons vel zitten en stress ervaren, zijn er diverse mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Dit kan o.a. door het hormoon Oxytocine (ook wel gelukshormoon genoemd) in ons lijf te activeren. Hoe? Daar hoor hier meer over!
Lees verder →

Bewust Twente diverse plaatsen in Twente

Repair Cafe: Weggooien? Mooi niet!
MA 09 sep | 00.00-00.00

diverse plaatsen in Twente | Bewust Twente
Huisraad, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, bijna alles kan hersteld en gerepareerd worden op een van de 18 Repair Cafés in Twente. Er is vast wel een Repair Café bij u in de buurt. Kijk op het overzicht in de bijlage.
Lees verder →

Tanja Kienhuis Rossum

Opleiding BewustZijn Coaching
ZA 14 sep | 10.00-17.00

Rossum | Tanja Kienhuis
De Opleiding BewustZijn Coaching is een unieke combinatie van haptonomie, coaching/counseling, yoga en meditatie.Helder krijgen wat jij verlangt vanuit het diepste van jouw kern en leiding nemen om daadwerkelijke stappen te zetten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Haya Plaggenborg De Zwanenhof Zenderen

DEELTIJD beroepsopleiding psycho- energetisch therapeut
WO 18 sep | 09.30-16.30

De Zwanenhof Zenderen | Haya Plaggenborg
Ben je een gevoelsmens en wil je werken met je talent? Dan is de opleiding tot Psycho- Energetish Therapeut iets voor jou! Deze opleiding helpt je bovendien in je kracht te staan, het verleden te verwerken en opent deuren naar een nieuwe toekomst!
Lees verder →

Marja Oude Avenhuis Hendelo

Je klacht als signaal
VR 27 sep | 14.00-15.30

Hendelo | Marja Oude Avenhuis
Een klacht op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau wordt meestal als vervelend en hinderlijk ervaren. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar… waarom heb je die klacht(en)?
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Van vermoeidheid tot burn-out
MA 14 okt | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Waar krijg jij energie van? Deze vraag kan je heel veel antwoorden en oplossingen geven als je vermoeid, overspannen of burn-out bent. Tijdens deze avond ontdekken we welke natuurlijke middelen hierbij ondersteunen.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Pijnlijke gewrichten
MA 11 nov | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Pijnlijke gewrichten behandelen met natuurlijke middelen. Hoe? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Winter Depressie
MA 09 dec | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Wil jij ontdekken hoe kruiden, voeding of therapie met dieren invloed kan hebben op je (winter)depressie? Kom dan naar deze thema avond!
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente