Bewust Twente » Nieuwsbrief » De cirkel van angst en geweld doorbreken...

In deze nieuwsbrief:

- Blog van Rita Bouwman: De cirkel van angst en geweld doorbreken...

- Op 3 september Dag van de LevensKUNST in Wierden

Geert Klein Bruinink ontmoet Annelies Dalenoord, een estafette interview

- Op 11 september Inspiratiedag Bewust Leven in Albergen

- En een agenda met activiteiten van de leden Bewust Twente

               
       Een fijne zomer!

hartelijke groet,
Gonny Dubbink
coördinator Bewust Twente

 

De cirkel van angst en geweld doorbreken...

Het is prachtig dat we bidden voor (lees liefdevolle aandacht geven aan) de plaatsen waar geweld plaatsvindt. Maar hoe zou ‘t zijn om ook 'te bidden' voor de mensen die zoveel pijn en angst in zich dragen dat ze tot geweld, in welke vorm dan ook maar, komen?
En vooral ook... hoe zou het zijn om liefdevol aanwezig te zijn in je eigen pijn, woede en angst? Zodat je hart niet hoeft te sluiten?

We horen steeds dat we niet bang mogen zijn… de zoveelste ontkenning van wat in je aanwezig is. Natuurlijk zijn we bang en woedend... net als de mensen die het niet meer konden (ver)dragen... en tot geweld over gingen en gaan.

We hoeven niet dezelfde weg te gaan ... je kunt met een open hart aanwezig blijven in al je emoties. Als je je emoties niet uitsluit ... hoef je ook de ander niet uit te sluiten... niemand... ook al keur je het gedrag af. Dan kun je de bron herkennen die het geweld deed ontstaan… Namelijk ... gebrek aan liefde en gezien worden met een open hart♡.

De uitnodiging is de cirkel van uitsluiten en geweld te doorbreken door angst / woede in onszelf te zien en te ervaren… ons hart te blijven openen … te 'breken' in plaats van meer te pantseren ... zonder schuld of oorzaak in 'de buiten- of binnenwereld' te leggen

Er is trilling in je systeem (emotie)... voed geen enkele gedachte hierover  (lees of luister andere Satsangs hierover op de website) ... adem erin … wees aanwezig ... zonder extra aandacht. Het is zoveel simpeler dan waar je bang voor bent♡

 

Uit: 'Satsang Wakker Mens Zijn'

door Rita Bouwman

www.meerdanhelder.nu

 

Dag van de LevensKUNST op 3 september bij Atelier Drokje in Wierden

De dag van de LevensKUNST is een nazomer fair en bestaat uit gezellige kraampjes in de BEELDENTUIN en bij het TERRAS, waarbij het thema LevensKUNST centraal staat. 

U kunt hierbij denken aan: kruiden, energetische behandelingen, workshops, biologische voeding, schilderen, magneetsieraden, boetseren, kleding, werken met vilt, Reik, meditatie, coaching, mediumschap, muziek, de levensbronnen en nog veel meer...

tijd 11:00 - 17:00 uur, toegang gratis
​Kupersweg 2X in Wierden

www.atelierdrokje.nl

Geert Klein Bruinink

Geert Klein Bruinink
ontmoet
Annelies Dalenoord
en
vertelt

.........

een estafette interview

Annelies Dalenoord

Annelies Dalenoord is een gedreven therapeut uit Haaksbergen, die heel praktisch en eenvoudig pijnklachten kan verminderen en zelfs in veel gevallen kan laten verdwijnen. Ze is open minded en staat met beide benen op de grond. Het was een inspirerende ontmoeting waarin van alles aan de orde kwam.

Annelies wil een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Met APS-microstroomtherapie en Resonantietherapie (hoogfrequente stroom) helpt ze waar mogelijk mensen met pijnklachten, vermoeidheid of herstelproblemen. Op een eenvoudige manier kan pijn worden verholpen dan wel verminderd. Allerlei uiteenlopende klachten kunnen worden behandeld doordat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.

Annelies is ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde. Het boeit haar om te ontdekken waarom iemand dingen doet zoals hij/zij het doet. “Alles gebeurt omdat jij het op een of andere manier in gang hebt gezet. Alles staat met alles in verbinding. De keuzes die je maakt zorgen voor het vervolg. Dit is een ontdekkingsreis die ik bewustzijn noem”.

Annelies’ droom is dat niemand onnodig pijn hoeft te lijden en dat iedereen zoveel mogelijk pijnvrij leeft waardoor de kwaliteit van leven verbetert. Dat klachten worden opgelost waar dat mogelijk is en men door een betere vitaliteit het optimale uit zijn of haar leven kan halen. Hieraan levert Annelies Dalenoord graag haar bijdrage.

Meer weten? Kijk op: www.life-impuls.nl 

 

Inspiratiedag Bewust Leven op 11 september in Albergen/Harbrinkshoek

Bewust leven gaat over het vinden van de persoonlijke balans op gebied van voeding, leefstijl, gezondheid, welzijn en duurzaamheid. 
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en van invloed op hoe jij je voelt. Zou jij graag willen weten wat jou een betere balans in je leven kan geven?

Kom dan naar de ‘Inspiratiedag Bewust Leven’

bij de Boderie, Markgravenweg 5 in Albergen/Harbrinkhoek.

Je bent van harte welkom tussen 11.00 – 17.00 uur. Toegang  is gratis.

 

Maak vrijblijvend kennis met de deelnemende professionals op het gebied van bewust leven.Laat je inspireren en verrassen door alle ervaringen die je deze dag kunt opdoen.

Er zijn de hele dag lezingen en workshops ( € 2,- p.p. per lezing of workshop).

Download hier de lijst met deelnemers.

           Agenda overzicht van Bewust Twente           

Tosho Kooimans Hengelo

Familie Opstellingen
ZO 28 apr | 13.00-16.00

Hengelo | Tosho Kooimans
Systemisch werk: familieopstellingen, bedrijfsopstellingen, organisatieopstellingen, maatschappelijke opstellingen. Tosho Kooimans van Roots and Wings Opstellingenwerk heeft meer dan 14 jaar ervaring en is opgeleid door het Bert Hellinger Instituut.
Lees verder →

René Bussink Haaksbergen

Gratis Ontwikkeladvies 45+
MA 29 apr | 09.00-17.00

Haaksbergen | René Bussink
Ben jij 45+ en heb jij tenminste 12 uur per week betaald werk (in loondienst of als ZZP-er) en vraag je jezelf wel eens af of je met jouw huidige werk je pensioen gaat halen? Dan is een GRATIS ontwikkeladvies t.w.v. 600 euro wellicht iets voor jou!
Lees verder →

Judith Bussink Gratis webinar

Gratis webinar speciaal voor vrouwen in de overgang
MA 29 apr | 20.00-21.00

Gratis webinar | Judith Bussink
Ben jij een vrouw die haar leven goed op orde heeft, maar wordt je geconfronteerd met vervelende overgangsklachten? Ontdek dan tijdens dit gratis webinar op 29 april a.s. om 20.00 uur hoe je van de menopauze de beste tijd van je leven maakt.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hooikoorts
MA 13 mei | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hooikoorts is een lastige klacht die niet vanzelf verdwijnt. Er is gelukkig van alles wat je kunt doen om de klachten te verlichten en ook volgend jaar minder last te hebben of zelfs volledig te genezen. Op deze avond mag je ontdekken en ervaren.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Varsseveld

Verbindend Communiceren in een verdeelde wereld
MA 13 mei | 19.30-21.30

Varsseveld | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Verbinding vinden in een verdeelde wereld, inleiding in Verbindend Communiceren naar M. Rosenberg
Lees verder →

Monique Siahaya- van Wouwe Enschede

Programma Yoga voor Mantelzorgers - 7 dagdelen 15 mei t/m 26 juni 2019
WO 15 mei | 13.30-15.45

Enschede | Monique Siahaya- van Wouwe
Yoga voor Mantelzorgers om meer tot jezelf te komen, voor ondersteuning, ontspanning en self-care. Door bewustwording, uitwisseling en het beoefenen van Yoga ontdek je nieuwe wegen naar momenten voor jezelf.
Lees verder →

Esra Tjemkes Schonach im Schwarzwald, Duitsland

Schwarzwald Retraite
ZO 19 mei | 18.00-11.00

Schonach im Schwarzwald, Duitsland | Esra Tjemkes
De retreat in het Zwarte Woud. Hier kan je actief zijn met persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. De activiteiten: Wandelingen met de 4 Natuurkwaliteiten, natuurervaringen met alle zintuigen, Natuurgeneeskundige therapie en creatieve beeldvorming.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede ( 2 min. v. 't station)

Transformeren van negatieve kernovertuigingen
ZA 25 mei | 09.30-16.30

Enschede ( 2 min. v. 't station) | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Ben je bekend met Verbindende of Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en zoek je verdieping? Wil je graag veranderen of meer jezelf worden, maar word je belemmerd door negatieve kernovertuigingen?
Lees verder →

Wilma Sonder Hengelo

Perspectief op verslaving
VR 07 jun | 14.00-16.00

Hengelo | Wilma Sonder
Tijdens deze informatieve en interactieve bijeenkomst delen drie/vier leden van ons netwerk hun perspectief op verslaving. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk het perspectief op dit thema te verbreden.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Ziekte van Lyme
MA 17 jun | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Van voorkomen tot genezen: deze avond staat in het teken van de Ziekte van Lyme. Ontdek wat je kunt doen met natuurlijke geneeswijzen om je levenskracht te vergrootten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée

Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente