Bewust Twente » Nieuwsbrief » De cirkel van angst en geweld doorbreken...

In deze nieuwsbrief:

- Blog van Rita Bouwman: De cirkel van angst en geweld doorbreken...

- Op 3 september Dag van de LevensKUNST in Wierden

Geert Klein Bruinink ontmoet Annelies Dalenoord, een estafette interview

- Op 11 september Inspiratiedag Bewust Leven in Albergen

- En een agenda met activiteiten van de leden Bewust Twente

               
       Een fijne zomer!

hartelijke groet,
Gonny Dubbink
coördinator Bewust Twente

 

De cirkel van angst en geweld doorbreken...

Het is prachtig dat we bidden voor (lees liefdevolle aandacht geven aan) de plaatsen waar geweld plaatsvindt. Maar hoe zou ‘t zijn om ook 'te bidden' voor de mensen die zoveel pijn en angst in zich dragen dat ze tot geweld, in welke vorm dan ook maar, komen?
En vooral ook... hoe zou het zijn om liefdevol aanwezig te zijn in je eigen pijn, woede en angst? Zodat je hart niet hoeft te sluiten?

We horen steeds dat we niet bang mogen zijn… de zoveelste ontkenning van wat in je aanwezig is. Natuurlijk zijn we bang en woedend... net als de mensen die het niet meer konden (ver)dragen... en tot geweld over gingen en gaan.

We hoeven niet dezelfde weg te gaan ... je kunt met een open hart aanwezig blijven in al je emoties. Als je je emoties niet uitsluit ... hoef je ook de ander niet uit te sluiten... niemand... ook al keur je het gedrag af. Dan kun je de bron herkennen die het geweld deed ontstaan… Namelijk ... gebrek aan liefde en gezien worden met een open hart♡.

De uitnodiging is de cirkel van uitsluiten en geweld te doorbreken door angst / woede in onszelf te zien en te ervaren… ons hart te blijven openen … te 'breken' in plaats van meer te pantseren ... zonder schuld of oorzaak in 'de buiten- of binnenwereld' te leggen

Er is trilling in je systeem (emotie)... voed geen enkele gedachte hierover  (lees of luister andere Satsangs hierover op de website) ... adem erin … wees aanwezig ... zonder extra aandacht. Het is zoveel simpeler dan waar je bang voor bent♡

 

Uit: 'Satsang Wakker Mens Zijn'

door Rita Bouwman

www.meerdanhelder.nu

 

Dag van de LevensKUNST op 3 september bij Atelier Drokje in Wierden

De dag van de LevensKUNST is een nazomer fair en bestaat uit gezellige kraampjes in de BEELDENTUIN en bij het TERRAS, waarbij het thema LevensKUNST centraal staat. 

U kunt hierbij denken aan: kruiden, energetische behandelingen, workshops, biologische voeding, schilderen, magneetsieraden, boetseren, kleding, werken met vilt, Reik, meditatie, coaching, mediumschap, muziek, de levensbronnen en nog veel meer...

tijd 11:00 - 17:00 uur, toegang gratis
​Kupersweg 2X in Wierden

www.atelierdrokje.nl

Geert Klein Bruinink

Geert Klein Bruinink
ontmoet
Annelies Dalenoord
en
vertelt

.........

een estafette interview

Annelies Dalenoord

Annelies Dalenoord is een gedreven therapeut uit Haaksbergen, die heel praktisch en eenvoudig pijnklachten kan verminderen en zelfs in veel gevallen kan laten verdwijnen. Ze is open minded en staat met beide benen op de grond. Het was een inspirerende ontmoeting waarin van alles aan de orde kwam.

Annelies wil een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Met APS-microstroomtherapie en Resonantietherapie (hoogfrequente stroom) helpt ze waar mogelijk mensen met pijnklachten, vermoeidheid of herstelproblemen. Op een eenvoudige manier kan pijn worden verholpen dan wel verminderd. Allerlei uiteenlopende klachten kunnen worden behandeld doordat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.

Annelies is ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde. Het boeit haar om te ontdekken waarom iemand dingen doet zoals hij/zij het doet. “Alles gebeurt omdat jij het op een of andere manier in gang hebt gezet. Alles staat met alles in verbinding. De keuzes die je maakt zorgen voor het vervolg. Dit is een ontdekkingsreis die ik bewustzijn noem”.

Annelies’ droom is dat niemand onnodig pijn hoeft te lijden en dat iedereen zoveel mogelijk pijnvrij leeft waardoor de kwaliteit van leven verbetert. Dat klachten worden opgelost waar dat mogelijk is en men door een betere vitaliteit het optimale uit zijn of haar leven kan halen. Hieraan levert Annelies Dalenoord graag haar bijdrage.

Meer weten? Kijk op: www.life-impuls.nl 

 

Inspiratiedag Bewust Leven op 11 september in Albergen/Harbrinkshoek

Bewust leven gaat over het vinden van de persoonlijke balans op gebied van voeding, leefstijl, gezondheid, welzijn en duurzaamheid. 
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en van invloed op hoe jij je voelt. Zou jij graag willen weten wat jou een betere balans in je leven kan geven?

Kom dan naar de ‘Inspiratiedag Bewust Leven’

bij de Boderie, Markgravenweg 5 in Albergen/Harbrinkhoek.

Je bent van harte welkom tussen 11.00 – 17.00 uur. Toegang  is gratis.

 

Maak vrijblijvend kennis met de deelnemende professionals op het gebied van bewust leven.Laat je inspireren en verrassen door alle ervaringen die je deze dag kunt opdoen.

Er zijn de hele dag lezingen en workshops ( € 2,- p.p. per lezing of workshop).

Download hier de lijst met deelnemers.

           Agenda overzicht van Bewust Twente           

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede

Dagworkshop 'Zeggen hoe het voor mij is'
ZA 04 apr | 09.30-16.30

Enschede | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Met behulp van de vier basisstappen van Verbindend Communiceren leer je zeggen, wat voor jou belangrijk is. Daardoor is de kans groot, dat anderen open blijven luisteren, ook als je hen feedback geeft of het niet met elkaar eens bent.
Lees verder →

Mahatma Revier Amersfoort

Event 'Laat je rugzak los'
ZA 18 apr | 10.17-10.17

Amersfoort | Mahatma Revier
Heb jij ook zo’n stemmetje in je dat zegt dat je niet goed bent zoals je bent? Dat heeft invloed op je hele leven. Gelukkig hoef je er niet oud mee te worden. Maak het event Laat je Rugzak los, mee waardoor dat kan veranderen. Dan ga je genieten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Hengelo (overijssel)

Dieren als assistent
VR 01 mei | 14.00-15.00

Hengelo (overijssel) | Esra Tjemkes
Dieren kunnen ons op veel manieren helpen onze gezondheid te verbeteren. Maak kennis met dit prachtige vakgebied tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 21 jun | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 20 sep | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 13 dec | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente