Bewust Twente » Nieuwsbrief » Mindful ramen lappen!....?

In deze nieuwsbrief:

- Yogi Bhajan, quote

- Mindful ramen lappen!....? blog van Yvonne Meyer

- De Insight Timer Meditation App

- Agenda overzicht van activiteiten van leden Bewust Twente

Mindful ramen lappen!....?

En, heb jij dat al eens gedaan?                                          blog van Yvonne Meyer


Ik vanochtend. In de mindfulness leren we het leven bewust te ervaren. Ja te zeggen tegen alles wat er is. In het hier en nu zijn. Meebewegen met wat er is.

En wat was er vanochtend, bij dat ramen lappen?

Onder anderen: een zere heup! Ja, een zere heup. Nee, ik ben niet blij dat dat er is, maar ik kan er niets aan veranderen. Me ertegen verzetten, zeggen dat ik dit niet wil, helpt niets, kost alleen maar energie. Dus… laat ik de heup voor mij werken, namelijk, me eraan herinneren dat ik liever in de ‘zijnmodus ‘ verkeer dan in de ‘doemodus’.

Wat het verschil is tussen zijn- en doe-modus?

In de doemodus doe je de dingen zonder na te denken. Zonder focus. Op de automatische piloot.  In de zijnmodus ben je er helemaal bij. Ben je je bewust van wat je aan het doen bent en hoe je het doet.

Wat brengt je dat dan?

In de doemodus beweeg ik me minder bewust en is een ‘misstap’ zo gezet en PATS, krijg ik een pijnlijke steek in mijn heup. En dat waarschijnlijk niet één keer, maar meerdere keren.

Al snel zal ik geïrriteerd raken en denken ‘nou, dan kan ik dit ook al niet meer (op een normale manier) doen’. Frustratie ligt op de loer, opgeven, boosheid, met alle gevolgen voor anderen handelingen die ik nog zou willen doen of kunnen doen.

In de zijnmodus ben ik me bewust van mijn handelingen, dus ook van hoe ik mijn lichaam gebruik bij het ramen lappen: waar zet ik mijn voeten neer, hoe stap ik het trapje op en weer af, hoe fanatiek (niet dus) maak ik mijn bewegingen (mooi rustig). De klus wordt geklaard, ik voel me heerlijk rustig en in balans, ik heb geen tikken van mijn heup gehad, ik ben ervan overtuigd dat ik ook andere handelingen nog kan doen die ik wil doen en mijn stemming is nog steeds opperbest! (en mijn moeder is blij met haar helder glanzende ramen!)

Ditzelfde principe kun je op veel lastig te accepteren lichamelijk ongemak toepassen.

Ik zeg: probeer het maar eens!
Liever een smile op je gezicht dan een treurbekkie, toch?!

 

 

Yvonne Meyer

De Kern,
praktijk voor bewust-zijn en balans

www.dekernonline.nl.

 

De Insight Timer Meditation App op mijn smartphone waardeer ik enorm.
Er zijn veel geleide meditaties te beluisteren met verschillende thema's, in meer dan 20 talen inmiddels. Ook zijn er muziekmeditaties. Bijna 4000 meditaties om uit te kiezen, ingesproken door ruim 900 bekende en minder bekende leraren.  Dat lijkt misschien onmogelijk veel, maar er zijn goede hulpmiddelen om tot een keuze te komen. En wat dacht je van toeval? En heb je je eigen favoriete manier van mediteren, dan kun je ook alleen de timerfunctie gebruiken met een mooi belgeluidje aan 't eind.

Iedereen die deze gratis app download, komt met zijn/haar profiel automatisch in de community. Daarin zitten 1.505.597 leden. Je kunt toetreden tot  groepen, zoals een vrouwengroep, of een  Rumi- of Thich Nhat Hanh groep. Ik zag een ‘Meditatie in Twente’ groep, heb me gelijk aangemeld. Misschien ook iets voor jou?
Ik heet Geraldine uit Enschede. Toen ik de app installeerde was Nederlands nog geen optie, alleen Engels en de Engelsen kunnen geen Gonny zeggen, vandaar….

Na je meditatie krijg je de melding dat je bijvoorbeeld met 3.876 personen tegelijk gemediteerd hebt. En je ziet van deze personen de profielfoto's en naam.
Ik ben heel enthousiast over deze App, dat merk je wel. En nou heb ik het alleen nog maar gehad over de technische kant van de Insight Timer. Mijn werkelijke enthousiasme zit natuurlijk in het mediteren met deze app en de effecten daarvan, echt fijn! En ik geniet ervan dat ik een van al die mensen wereldwijd ben, die net als ik mediteren.


Hieronder weer een overzicht van inspirerende, leerzame en gezondmakende activiteiten in Twente de komende tijd. 
Kijk ook eens op onze website, waar je nog meer ondernemers en professionals vindt.

www.bewusttwente.nl

Hartelijke groet,
Gonny Dubbink
netwerkcoördinator

 

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Judith Bussink Gratis online masterclass

Gratis online masterclass speciaal voor vrouwen in de overgang
WO 08 apr | 09.30-10.30

Gratis online masterclass | Judith Bussink
MELD JE NU AAN VOOR DE GRATIS ONLINE MASTERCLASS: DE OVERGANG IN CRISISTIJD - STRESSEN OF STRETCHEN? OP 8 APRIL 2020 OM 09.30 ÉN OM 19.30 UUR P.S.: Kun je niet? Schrijf je dan toch in. Je ontvangt dan een uitnodiging voor mijn volgende masterclass.
Lees verder →

Mahatma Revier Amersfoort

Event 'Laat je rugzak los'
ZA 18 apr | 10.17-10.17

Amersfoort | Mahatma Revier
Heb jij ook zo’n stemmetje in je dat zegt dat je niet goed bent zoals je bent? Dat heeft invloed op je hele leven. Gelukkig hoef je er niet oud mee te worden. Maak het event Laat je Rugzak los, mee waardoor dat kan veranderen. Dan ga je genieten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Hengelo (overijssel)

Dieren als assistent
VR 01 mei | 14.00-15.00

Hengelo (overijssel) | Esra Tjemkes
Dieren kunnen ons op veel manieren helpen onze gezondheid te verbeteren. Maak kennis met dit prachtige vakgebied tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 21 jun | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 20 sep | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 13 dec | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente