Bewust Twente » Nieuwsbrief » Mindful ramen lappen!....?

In deze nieuwsbrief:

- Yogi Bhajan, quote

- Mindful ramen lappen!....? blog van Yvonne Meyer

- De Insight Timer Meditation App

- Agenda overzicht van activiteiten van leden Bewust Twente

Mindful ramen lappen!....?

En, heb jij dat al eens gedaan?                                          blog van Yvonne Meyer


Ik vanochtend. In de mindfulness leren we het leven bewust te ervaren. Ja te zeggen tegen alles wat er is. In het hier en nu zijn. Meebewegen met wat er is.

En wat was er vanochtend, bij dat ramen lappen?

Onder anderen: een zere heup! Ja, een zere heup. Nee, ik ben niet blij dat dat er is, maar ik kan er niets aan veranderen. Me ertegen verzetten, zeggen dat ik dit niet wil, helpt niets, kost alleen maar energie. Dus… laat ik de heup voor mij werken, namelijk, me eraan herinneren dat ik liever in de ‘zijnmodus ‘ verkeer dan in de ‘doemodus’.

Wat het verschil is tussen zijn- en doe-modus?

In de doemodus doe je de dingen zonder na te denken. Zonder focus. Op de automatische piloot.  In de zijnmodus ben je er helemaal bij. Ben je je bewust van wat je aan het doen bent en hoe je het doet.

Wat brengt je dat dan?

In de doemodus beweeg ik me minder bewust en is een ‘misstap’ zo gezet en PATS, krijg ik een pijnlijke steek in mijn heup. En dat waarschijnlijk niet één keer, maar meerdere keren.

Al snel zal ik geïrriteerd raken en denken ‘nou, dan kan ik dit ook al niet meer (op een normale manier) doen’. Frustratie ligt op de loer, opgeven, boosheid, met alle gevolgen voor anderen handelingen die ik nog zou willen doen of kunnen doen.

In de zijnmodus ben ik me bewust van mijn handelingen, dus ook van hoe ik mijn lichaam gebruik bij het ramen lappen: waar zet ik mijn voeten neer, hoe stap ik het trapje op en weer af, hoe fanatiek (niet dus) maak ik mijn bewegingen (mooi rustig). De klus wordt geklaard, ik voel me heerlijk rustig en in balans, ik heb geen tikken van mijn heup gehad, ik ben ervan overtuigd dat ik ook andere handelingen nog kan doen die ik wil doen en mijn stemming is nog steeds opperbest! (en mijn moeder is blij met haar helder glanzende ramen!)

Ditzelfde principe kun je op veel lastig te accepteren lichamelijk ongemak toepassen.

Ik zeg: probeer het maar eens!
Liever een smile op je gezicht dan een treurbekkie, toch?!

 

 

Yvonne Meyer

De Kern,
praktijk voor bewust-zijn en balans

www.dekernonline.nl.

 

De Insight Timer Meditation App op mijn smartphone waardeer ik enorm.
Er zijn veel geleide meditaties te beluisteren met verschillende thema's, in meer dan 20 talen inmiddels. Ook zijn er muziekmeditaties. Bijna 4000 meditaties om uit te kiezen, ingesproken door ruim 900 bekende en minder bekende leraren.  Dat lijkt misschien onmogelijk veel, maar er zijn goede hulpmiddelen om tot een keuze te komen. En wat dacht je van toeval? En heb je je eigen favoriete manier van mediteren, dan kun je ook alleen de timerfunctie gebruiken met een mooi belgeluidje aan 't eind.

Iedereen die deze gratis app download, komt met zijn/haar profiel automatisch in de community. Daarin zitten 1.505.597 leden. Je kunt toetreden tot  groepen, zoals een vrouwengroep, of een  Rumi- of Thich Nhat Hanh groep. Ik zag een ‘Meditatie in Twente’ groep, heb me gelijk aangemeld. Misschien ook iets voor jou?
Ik heet Geraldine uit Enschede. Toen ik de app installeerde was Nederlands nog geen optie, alleen Engels en de Engelsen kunnen geen Gonny zeggen, vandaar….

Na je meditatie krijg je de melding dat je bijvoorbeeld met 3.876 personen tegelijk gemediteerd hebt. En je ziet van deze personen de profielfoto's en naam.
Ik ben heel enthousiast over deze App, dat merk je wel. En nou heb ik het alleen nog maar gehad over de technische kant van de Insight Timer. Mijn werkelijke enthousiasme zit natuurlijk in het mediteren met deze app en de effecten daarvan, echt fijn! En ik geniet ervan dat ik een van al die mensen wereldwijd ben, die net als ik mediteren.


Hieronder weer een overzicht van inspirerende, leerzame en gezondmakende activiteiten in Twente de komende tijd. 
Kijk ook eens op onze website, waar je nog meer ondernemers en professionals vindt.

www.bewusttwente.nl

Hartelijke groet,
Gonny Dubbink
netwerkcoördinator

 

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Tanja Kienhuis Oldenzaal

Start Kundalini Yoga en Meditatielessen
DI 27 aug | 19.30-20.45

Oldenzaal | Tanja Kienhuis
De wekelijkse Kundalini Yoga Meditatieles bestaat uit dynamische yoga oefeningen en actieve meditaties. Hierbij maken we gebruik van krachtige ademtechnieken, mudra's (speciale arm en handhoudingen) en mantra’s, helende klanken.
Lees verder →

Simone Busscher Hengelo

Oxytocine, kun je dat eten?
VR 06 sep | 14.00-15.30

Hengelo | Simone Busscher
Als we niet lekker in ons vel zitten en stress ervaren, zijn er diverse mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Dit kan o.a. door het hormoon Oxytocine (ook wel gelukshormoon genoemd) in ons lijf te activeren. Hoe? Daar hoor hier meer over!
Lees verder →

Bewust Twente diverse plaatsen in Twente

Repair Cafe: Weggooien? Mooi niet!
MA 09 sep | 00.00-00.00

diverse plaatsen in Twente | Bewust Twente
Huisraad, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, bijna alles kan hersteld en gerepareerd worden op een van de 18 Repair Cafés in Twente. Er is vast wel een Repair Café bij u in de buurt. Kijk op het overzicht in de bijlage.
Lees verder →

Tanja Kienhuis Rossum

Opleiding BewustZijn Coaching
ZA 14 sep | 10.00-17.00

Rossum | Tanja Kienhuis
De Opleiding BewustZijn Coaching is een unieke combinatie van haptonomie, coaching/counseling, yoga en meditatie.Helder krijgen wat jij verlangt vanuit het diepste van jouw kern en leiding nemen om daadwerkelijke stappen te zetten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Haya Plaggenborg De Zwanenhof Zenderen

DEELTIJD beroepsopleiding psycho- energetisch therapeut
WO 18 sep | 09.30-16.30

De Zwanenhof Zenderen | Haya Plaggenborg
Ben je een gevoelsmens en wil je werken met je talent? Dan is de opleiding tot Psycho- Energetish Therapeut iets voor jou! Deze opleiding helpt je bovendien in je kracht te staan, het verleden te verwerken en opent deuren naar een nieuwe toekomst!
Lees verder →

Marja Oude Avenhuis Hendelo

Je klacht als signaal
VR 27 sep | 14.00-15.30

Hendelo | Marja Oude Avenhuis
Een klacht op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau wordt meestal als vervelend en hinderlijk ervaren. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar… waarom heb je die klacht(en)?
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Van vermoeidheid tot burn-out
MA 14 okt | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Waar krijg jij energie van? Deze vraag kan je heel veel antwoorden en oplossingen geven als je vermoeid, overspannen of burn-out bent. Tijdens deze avond ontdekken we welke natuurlijke middelen hierbij ondersteunen.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Pijnlijke gewrichten
MA 11 nov | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Pijnlijke gewrichten behandelen met natuurlijke middelen. Hoe? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Winter Depressie
MA 09 dec | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Wil jij ontdekken hoe kruiden, voeding of therapie met dieren invloed kan hebben op je (winter)depressie? Kom dan naar deze thema avond!
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente