Bewust Twente » Nieuwsbrief » Dankbaarheid

De maandelijkse nieuwsbrief van Bewust Twente zit weer in je mailbox. Ken je ons netwerk al goed? Bezoek je wel eens activiteiten van onze leden, of ben je misschien al een trouwe klant? 
We zijn er trots op dat we zo'n breed aanbod kunnen tonen van al die interessante en bewuste activiteiten die in Twente plaatsvinden.
En we blijven groeien in ledenaantal, dus onze website wordt nog meer DE plaats waar je een groot aanbod aan holistische gezondheidszorg, duurzame / biologische producten en persoonlijke ontwikkeling / coaching in Twente kunt vinden.

Ben jij zo'n bewuste ondernemer die in onze doelgroep past en ben je nog geen lid? Kijk dan eens op www.bewusttwente.nl bij: Ik ben professional .

Veel leesplezier in deze nieuwsbrief en tot ziens op een van de activiteiten.

Gonny Dubbink
Netwerkcoördinator

In deze nieuwsbrief:

  • Wil je kennismaken met het model van de 4 natuurkwaliteiten? Kom naar de thema-ochtend Bewust Twente op Hoeve Springendal in Ootmarsum op vrijdag 12 mei van 9:30 - 11:30 uur
  • Dagelijks oefenen van dankbaarheid. Waarvoor ben jij dankbaar?
  • In verbinding zijn of je juist afgescheiden voelen. Hoe zit dat?
  • Agenda overzicht met inspirerende activiteiten voor de komende tijd.
 
Kennismaken met de 4 natuurkwaliteiten: Warm, Koud, Droog en Vocht.
 

Op de thema-ochtend van Bewust Twente op vrijdag 12 mei van 9:30 - 11:30 uur spreek Esra Tjemkes over het model van de 4 natuurkwaliteiten. Het model biedt een systeem waarin dynamische processen beschreven kunnen worden. 

We zijn deze ochtend te gast op Hoeve Springendal, Bunninkhuisweg 3, Hezingen (Ootmarsum).

Natuurtherapie Esra Tjemkes is een praktijk voor natuurgeneeskunde en animal assisted interventions. Esra biedt therapie met behulp van voeding, kruiden, bachbloesems, massage en dieren aan en ze geeft verschillende workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waarbij het contact met de natuur steeds centraal staat.

Voor meer informatie en aanmelding klik op de agenda.

Dagelijks oefenen van dankbaarheid. Waarvoor ben jij dankbaar?

 

In 2009 liep Clara Welhuis-Wiefferink de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Spanje. Ze schreef er een boek over en vertelt in haar blog over Dankbaarheid. Haar dankbaarheidsgevoel kwam als vanzelf in haar wandelritme omhoog. Dat is wat wandelen doet, schrijft ze. Lees Clara's verhaal hier. Misschien herken je het.

In verbinding zijn of je juist afgescheiden voelen. Hoe zit dat?

Je ziel komt naar de aarde om hier een menselijke ervaring te hebben, schrijft Henrike Schotman. Als we bezig gaan met persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling, dan ervaren we soms de verbondenheid met het AL, met onvoorwaardelijke liefde. Maar soms voelen we dat niet. Hoe zit dat?
Lees het hele artikel van Henrike hier

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Tanja Kienhuis Oldenzaal

Start Kundalini Yoga en Meditatielessen
DI 27 aug | 19.30-20.45

Oldenzaal | Tanja Kienhuis
De wekelijkse Kundalini Yoga Meditatieles bestaat uit dynamische yoga oefeningen en actieve meditaties. Hierbij maken we gebruik van krachtige ademtechnieken, mudra's (speciale arm en handhoudingen) en mantra’s, helende klanken.
Lees verder →

Simone Busscher Hengelo

Oxytocine, kun je dat eten?
VR 06 sep | 14.00-15.30

Hengelo | Simone Busscher
Als we niet lekker in ons vel zitten en stress ervaren, zijn er diverse mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Dit kan o.a. door het hormoon Oxytocine (ook wel gelukshormoon genoemd) in ons lijf te activeren. Hoe? Daar hoor hier meer over!
Lees verder →

Bewust Twente diverse plaatsen in Twente

Repair Cafe: Weggooien? Mooi niet!
MA 09 sep | 00.00-00.00

diverse plaatsen in Twente | Bewust Twente
Huisraad, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, bijna alles kan hersteld en gerepareerd worden op een van de 18 Repair Cafés in Twente. Er is vast wel een Repair Café bij u in de buurt. Kijk op het overzicht in de bijlage.
Lees verder →

Tanja Kienhuis Rossum

Opleiding BewustZijn Coaching
ZA 14 sep | 10.00-17.00

Rossum | Tanja Kienhuis
De Opleiding BewustZijn Coaching is een unieke combinatie van haptonomie, coaching/counseling, yoga en meditatie.Helder krijgen wat jij verlangt vanuit het diepste van jouw kern en leiding nemen om daadwerkelijke stappen te zetten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Haya Plaggenborg De Zwanenhof Zenderen

DEELTIJD beroepsopleiding psycho- energetisch therapeut
WO 18 sep | 09.30-16.30

De Zwanenhof Zenderen | Haya Plaggenborg
Ben je een gevoelsmens en wil je werken met je talent? Dan is de opleiding tot Psycho- Energetish Therapeut iets voor jou! Deze opleiding helpt je bovendien in je kracht te staan, het verleden te verwerken en opent deuren naar een nieuwe toekomst!
Lees verder →

Marja Oude Avenhuis Hendelo

Je klacht als signaal
VR 27 sep | 14.00-15.30

Hendelo | Marja Oude Avenhuis
Een klacht op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau wordt meestal als vervelend en hinderlijk ervaren. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar… waarom heb je die klacht(en)?
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Van vermoeidheid tot burn-out
MA 14 okt | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Waar krijg jij energie van? Deze vraag kan je heel veel antwoorden en oplossingen geven als je vermoeid, overspannen of burn-out bent. Tijdens deze avond ontdekken we welke natuurlijke middelen hierbij ondersteunen.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Pijnlijke gewrichten
MA 11 nov | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Pijnlijke gewrichten behandelen met natuurlijke middelen. Hoe? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Winter Depressie
MA 09 dec | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Wil jij ontdekken hoe kruiden, voeding of therapie met dieren invloed kan hebben op je (winter)depressie? Kom dan naar deze thema avond!
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente