Bewust Twente » Nieuwsbrief » Over een gezonde leefstijl en de 'omgekeerde wereld'

In deze Bewust Twente nieuwsbrief:

- Inspiratiefoto
- Je lichaam herstellen door middel van voeding, meer bewegen en minder stress, column van Lucy Witteveen
- Wat nu als de nieuwe aarde ‘de omgekeerde wereld is’ van wat het nu is, column van Henrike Schotman
- Pakhuis Oost over Lerende kinderen, stralende kinderen, een impressie
- Agenda overzicht met de activiteiten in Bewuste Twente

Je lichaam herstellen door middel van voeding, meer bewegen en minder stress.

Lucy Witteveen, natuurgeneeskundig therapeut uit Haaksbergen schrijft over het belang van voeding en een gezonde leefstijl om fit en gezond te leven.

Hoe zou het zijn wanneer je ’s ochtends wakker wordt en genoeg energie hebt om de dag te beginnen en door te komen?  Wat heb je daarvoor nodig, is dat te leren en hoe voorkom je dat je terugvalt in je oude, misschien ongezonde, gewoonte?

Lees de hele column van Lucy hier verder.

Wat nu als de nieuwe aarde ‘de omgekeerde wereld is’ van wat het nu is.

Henrike Schotman, coaching & counseling in Nijverdal, vraagt zich in haar column af hoe het zit met de nieuwe aarde, een hogere trilling en of we in de toekomst nog wel op deze aarde zullen blijven. Ze vindt een inspirerend antwoord.

"Nu staan velen van ons eerst klaar voor een ander, maar wat nu als we ONS ZELF als eerste geven? Dan is er altijd overvloed (aan liefde, aandacht, tijd, energie). En vanuit je eigen OVERVLOED kun je weer veel makkelijker delen!

Lees de blog van Henrike hier verder.

Pakhuis Oost over Lerende kinderen,
stralende kinderen

Op 16 november was er in de  redelijke gevulde debatkelder in het Balengebouw een geanimeerde avond over onderwijs. Deze avond was mede georganiseerd door Bewust Twente. Herman Veltmaat hield een presentatie waarin hij op indrukwekkende wijze het kind dat hij op de basisschool was telkens als voorbeeld terug liet komen in zijn betoog hoe het anders kan. Thea Rentenaar sprak over teams op scholen en hoe leerkrachten, als ze zelf goed in hun vel zitten, kinderen kunnen geven wat ze nodig hebben. 

Na de pauze kwam het publiek uitgebreid aan het woord en hoorden we bijzondere voorbeelden van leerkrachten die hun nek durven uit te steken en vernieuwende stappen zetten. Ook een aantal vernieuwende begeleiders namen het woord zoals Simone Busscher van Knap Kind en Onno Nieveen. Er werd een perspectief geschetst dat er met een holistische visie op kinderen en onderwijs, veel meer bereikt wordt. En dat dan de kinderen en leerkrachten echt met meer plezier en minder stress naar school kunnen gaan.

Hieronder een foto impressie.

Tot slot de agenda van Bewust Twente.

hartelijke groet,

Gonny Dubbink
netwerkcoördinator

 

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Tanja Kienhuis Oldenzaal

Start Kundalini Yoga en Meditatielessen
DI 27 aug | 19.30-20.45

Oldenzaal | Tanja Kienhuis
De wekelijkse Kundalini Yoga Meditatieles bestaat uit dynamische yoga oefeningen en actieve meditaties. Hierbij maken we gebruik van krachtige ademtechnieken, mudra's (speciale arm en handhoudingen) en mantra’s, helende klanken.
Lees verder →

Simone Busscher Hengelo

Oxytocine, kun je dat eten?
VR 06 sep | 14.00-15.30

Hengelo | Simone Busscher
Als we niet lekker in ons vel zitten en stress ervaren, zijn er diverse mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Dit kan o.a. door het hormoon Oxytocine (ook wel gelukshormoon genoemd) in ons lijf te activeren. Hoe? Daar hoor hier meer over!
Lees verder →

Bewust Twente diverse plaatsen in Twente

Repair Cafe: Weggooien? Mooi niet!
MA 09 sep | 00.00-00.00

diverse plaatsen in Twente | Bewust Twente
Huisraad, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, bijna alles kan hersteld en gerepareerd worden op een van de 18 Repair Cafés in Twente. Er is vast wel een Repair Café bij u in de buurt. Kijk op het overzicht in de bijlage.
Lees verder →

Tanja Kienhuis Rossum

Opleiding BewustZijn Coaching
ZA 14 sep | 10.00-17.00

Rossum | Tanja Kienhuis
De Opleiding BewustZijn Coaching is een unieke combinatie van haptonomie, coaching/counseling, yoga en meditatie.Helder krijgen wat jij verlangt vanuit het diepste van jouw kern en leiding nemen om daadwerkelijke stappen te zetten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Haya Plaggenborg De Zwanenhof Zenderen

DEELTIJD beroepsopleiding psycho- energetisch therapeut
WO 18 sep | 09.30-16.30

De Zwanenhof Zenderen | Haya Plaggenborg
Ben je een gevoelsmens en wil je werken met je talent? Dan is de opleiding tot Psycho- Energetish Therapeut iets voor jou! Deze opleiding helpt je bovendien in je kracht te staan, het verleden te verwerken en opent deuren naar een nieuwe toekomst!
Lees verder →

Marja Oude Avenhuis Hendelo

Je klacht als signaal
VR 27 sep | 14.00-15.30

Hendelo | Marja Oude Avenhuis
Een klacht op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau wordt meestal als vervelend en hinderlijk ervaren. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar… waarom heb je die klacht(en)?
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Van vermoeidheid tot burn-out
MA 14 okt | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Waar krijg jij energie van? Deze vraag kan je heel veel antwoorden en oplossingen geven als je vermoeid, overspannen of burn-out bent. Tijdens deze avond ontdekken we welke natuurlijke middelen hierbij ondersteunen.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Pijnlijke gewrichten
MA 11 nov | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Pijnlijke gewrichten behandelen met natuurlijke middelen. Hoe? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Winter Depressie
MA 09 dec | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Wil jij ontdekken hoe kruiden, voeding of therapie met dieren invloed kan hebben op je (winter)depressie? Kom dan naar deze thema avond!
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente