Bewust Twente » Nieuwsbrief » Over een gezonde leefstijl en de 'omgekeerde wereld'

In deze Bewust Twente nieuwsbrief:

- Inspiratiefoto
- Je lichaam herstellen door middel van voeding, meer bewegen en minder stress, column van Lucy Witteveen
- Wat nu als de nieuwe aarde ‘de omgekeerde wereld is’ van wat het nu is, column van Henrike Schotman
- Pakhuis Oost over Lerende kinderen, stralende kinderen, een impressie
- Agenda overzicht met de activiteiten in Bewuste Twente

Je lichaam herstellen door middel van voeding, meer bewegen en minder stress.

Lucy Witteveen, natuurgeneeskundig therapeut uit Haaksbergen schrijft over het belang van voeding en een gezonde leefstijl om fit en gezond te leven.

Hoe zou het zijn wanneer je ’s ochtends wakker wordt en genoeg energie hebt om de dag te beginnen en door te komen?  Wat heb je daarvoor nodig, is dat te leren en hoe voorkom je dat je terugvalt in je oude, misschien ongezonde, gewoonte?

Lees de hele column van Lucy hier verder.

Wat nu als de nieuwe aarde ‘de omgekeerde wereld is’ van wat het nu is.

Henrike Schotman, coaching & counseling in Nijverdal, vraagt zich in haar column af hoe het zit met de nieuwe aarde, een hogere trilling en of we in de toekomst nog wel op deze aarde zullen blijven. Ze vindt een inspirerend antwoord.

"Nu staan velen van ons eerst klaar voor een ander, maar wat nu als we ONS ZELF als eerste geven? Dan is er altijd overvloed (aan liefde, aandacht, tijd, energie). En vanuit je eigen OVERVLOED kun je weer veel makkelijker delen!

Lees de blog van Henrike hier verder.

Pakhuis Oost over Lerende kinderen,
stralende kinderen

Op 16 november was er in de  redelijke gevulde debatkelder in het Balengebouw een geanimeerde avond over onderwijs. Deze avond was mede georganiseerd door Bewust Twente. Herman Veltmaat hield een presentatie waarin hij op indrukwekkende wijze het kind dat hij op de basisschool was telkens als voorbeeld terug liet komen in zijn betoog hoe het anders kan. Thea Rentenaar sprak over teams op scholen en hoe leerkrachten, als ze zelf goed in hun vel zitten, kinderen kunnen geven wat ze nodig hebben. 

Na de pauze kwam het publiek uitgebreid aan het woord en hoorden we bijzondere voorbeelden van leerkrachten die hun nek durven uit te steken en vernieuwende stappen zetten. Ook een aantal vernieuwende begeleiders namen het woord zoals Simone Busscher van Knap Kind en Onno Nieveen. Er werd een perspectief geschetst dat er met een holistische visie op kinderen en onderwijs, veel meer bereikt wordt. En dat dan de kinderen en leerkrachten echt met meer plezier en minder stress naar school kunnen gaan.

Hieronder een foto impressie.

Tot slot de agenda van Bewust Twente.

hartelijke groet,

Gonny Dubbink
netwerkcoördinator

 

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Wim Velthuis Enschede

2 DAAGSE workshop quantum touch level I
ZA 06 jul | 09.00-17.00

Enschede | Wim Velthuis
Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 Quantum Touch Level I Workshop in Enschede.Belevenisavond Quantum Touch op vrijdag 24 mei 2019 om 20.00 uur (gratis) in Ruimte voor Balans, Potsweg 15 b, Enschede . Vooraf aanmelden:
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Aimée F. Doudart de la Grée Rancy, Frankrijk

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée
ZANGWEEK in Frankrijk. Genieten van de zomer in de Bourgogne, je stem ontdekken en beleven zowel in klank, speeltuin voor de stem, als in eenvoudige liederen. Zingen met je hele lijf, zonder oordeel, vrij en voor iedereen! Samen zingen maakt blij!
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente