Bewust Twente » Nieuwsbrief » Wisselvallig, maar met open armen


In deze nieuwsbrief:

- Wisselvallig, maar met open armen

Annelies Dalenoord ontmoet Jeannet Smulders, een estafette interview

- Agendaoverzicht met bewuste activiteiten in Twente

 

Wisselvallig, maar met open je armen

Als ’t in de zomer regent, waait en fris is en dat houdt weken aan, dan voelt dat een als een gemiste zomer. Alsof de zomer ons onthouden wordt. Maar als we, zoals de laatste dagen, getrakteerd worden op tropische dagen en zwoele avonden, dan voelt dat als een geschenk en genieten we. We? Ik denk de meesten van ons.

Dat we verschillen kunnen ervaren, dat alles zich op een denkbeeldige lijn tussen twee uitersten lijkt te bevinden, geeft ons menszijn levendigheid en afwisseling. Dat denken we. Als alles blauw is, is niets blauw. Toch?

Maar hebben we die tegenstelling wel nodig, eigenlijk? Is het mogelijk om met open armen het moment met alles daarin toe te laten, en sterker nog ervan te genieten? Van regen én zonneschijn. En nog een stap verder, kunnen we onszelf met alles erop en eraan, aan de binnenkant én de buitenkant, met open armen ontvangen? En wat gebeurt er dan?

Op facebook (Love-ability) zag ik deze prachtige tekst van Shakti Gawain:

 
My primary relationship 
is with myself-
All others are mirrors of it.
As I learn to love myself, 
I automatically receive
the love and appreciation 
that I desire from others.
If I am committed to myself 
and to living my truth,
I will attract others 
with equal commitment.
My willingness to be intimate 
with my own deep feelings
creates the space 
for intimacy with another.
As I learn to love myself, 
I receive the love 
I desire from others.

 

Klik hier voor de vertaling.

 

Hartelijke groet,
Gonny Dubbink
coördinator Bewust Twente

 

Annelies Dalenoord

Annelies Dalenoord
ontmoet
Jeannet Smulder
en
vertelt

.........

een estafette interview

Jeannet Smulders

Annelies ontmoette Jeannet Smulders van Coachbureau Ita Est in haar smaakvol verbouwde boerderij in Diepenheim, idyllisch gelegen op steenworp afstand van de watermolen. Haar beide paarden begroetten Annelies met een vriendelijk gehinnik.

Wat Jeannet inspireert is om mensen bewust te laten worden van het feit dat er meerdere mogelijkheden en keuzes zijn voor een fijn leven. Ze coacht met behulp van paarden. Het werken met de paarden brengt zonder woorden op gevoelsniveau inzicht en vol bewustzijn in het hier en nu.

Bewustzijn is volgens Jeannet iets anders dan gewoon weten. Je kunt weten dat elke avond de zon ondergaat, maar je kunt je er ook plotseling van bewust worden. Tegenover bewustzijn staat niet bewust. Niet bewust is een toestand waarin mensen wel leven maar met de gedachten ergens anders zijn. Door het bos lopen met de gedachten aan problemen en zich niet bewust van de geuren, kleuren en geluiden van het bos. “Ik  ervaar bewustzijn als ik met mijn paarden werk; ik ben me bewust van hun ‘zijn’,  hun geur, geluiden en hun gedrag”, zegt Jeannet.

Jeannet’ s droom is dat mensen het prachtige Erve Niehof in Diepenheim kunnen vinden om meer bewust te worden van het leven, de stilte en de schoonheid van jezelf. Je kunt er slapen, genieten van de stilte, samen met de paarden werken aan jezelf en heerlijk wandelen in het bos.

Meer weten over Jeannet Smulders en Ita est? Kijk op: www.itaestonline.nl

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede

Dagworkshop 'Zeggen hoe het voor mij is'
ZA 04 apr | 09.30-16.30

Enschede | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Met behulp van de vier basisstappen van Verbindend Communiceren leer je zeggen, wat voor jou belangrijk is. Daardoor is de kans groot, dat anderen open blijven luisteren, ook als je hen feedback geeft of het niet met elkaar eens bent.
Lees verder →

Mahatma Revier Amersfoort

Event 'Laat je rugzak los'
ZA 18 apr | 10.17-10.17

Amersfoort | Mahatma Revier
Heb jij ook zo’n stemmetje in je dat zegt dat je niet goed bent zoals je bent? Dat heeft invloed op je hele leven. Gelukkig hoef je er niet oud mee te worden. Maak het event Laat je Rugzak los, mee waardoor dat kan veranderen. Dan ga je genieten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Hengelo (overijssel)

Dieren als assistent
VR 01 mei | 14.00-15.00

Hengelo (overijssel) | Esra Tjemkes
Dieren kunnen ons op veel manieren helpen onze gezondheid te verbeteren. Maak kennis met dit prachtige vakgebied tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 21 jun | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 20 sep | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 13 dec | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente