Bewust Twente » Nieuwsbrief » Door positief denken je leven veranderen?

Tegenwoordig wandel ik elk weekend met mijn fotocamera een route in Twente. Doordat ik veel moois zie wat ik probeer te vangen in pixels, heb ik een heel rustig tempo en een heerlijke tijd. Gisteren liep ik de oranje route die op de Kuiperberg begint, het hoogste punt van Twente. Er is een uitdrukking: Bij de buren is het gras altijd groener. Ik zou daar graag aan toevoegen: maar in Twente is het gras het groenst

Door positief denken je leven veranderen? 
Hoe je dat kunt doen vertelt Astrid Leferink hieronder in haar blog.

Aan het einde van deze nieuwsbrief vind je in de agenda weer tal van activiteiten van de aangesloten leden van Bewust Twente.

En wil je eens naar inspirende (vakantie-)activiteiten buiten de grenzen van Twente kijken? Kijk dan op www.bewustnederland.nl.
Bij 'Kijk in de agenda' en bij 'Zoek een professional' kun je leuke ideeën opdoen voor deze zomervakantie. Of type het woord 'vakantie' in het vakje 'zoekwoord'. En als je de tijd ervoor hebt, loop eens de hele agenda van Bewust Nederland door.
Misschien komt er zomaar iets moois of bijzonders op je pad.

Hartelijke groet en een fijne zomer,
Gonny Dubbink
coördinator

Verander je leven, begin met positief denken

Hoe begin je met positief denken?
Door te stoppen met te zeggen tegen jezelf dat je niet negatief mag denken of dat je ergens niet aan mag denken. Dat werkt gewoonweg niet. Op het moment dat je tegen jezelf zegt dat je ergens niet aan mag denken dan zal die gedachte zich blijven opdringen en alleen maar krachtiger worden. Het wordt dan als het ware een innerlijk gevecht.

Positief denken is simpel. Je richt je gedachte / aandacht op iets dat goed is. Je kunt het richten op wat je maar wilt. Wees slim en richt je aandacht / gedachten op de mogelijkheden en de voordelen. Eigenlijk heb je geen keuze want negatief denken is nooit de oplossing. Niemand is er ooit gelukkig door geworden. Als dit je lukt, verandert je leven!

Alle begin is moeilijk.
Als je begint met positief denken dan zul je waarschijnlijk merken dat het niet natuurlijk aanvoelt. Dat het lijkt alsof je jezelf voor de gek houdt. Dat lijkt zo, omdat je het (nog) niet gewend bent. Dit gevoel gaat pas weg als het omslagpunt komt. Het omslagpunt is wanneer je meer tijd bezig bent met positief denken, dan met negatief denken.

Zie het als een weegschaal: Aan de ene kant zitten de negatieve gedachten. Ze zijn talrijk en zwaar. Pas als je genoeg positieve gedachten daar tegenover zet, komt de schaal in beweging: je positieve gedachten wegen dan zwaarder. Dat is het omslagpunt. Vanaf dat moment is je leven al blijvend veranderd.

De kracht van herhaling.
Door je continu bewust te zijn van de mogelijkheden, het positieve en het goede in elke situatie (en vooral ook in jezelf), begin je langzaam te veranderen. Na een tijdje wordt het makkelijker om je hierop te concentreren en zul je merken dat je minder negatief gaat denken. Als je dat lang genoeg volhoudt dan kan het uiteindelijk bijna als vanzelf gaan.

Waar je vroeger een situatie negatief beoordeelde, denk je nu: “Wat kan ik hiervan leren?” Waar je vroeger vol zat met zelfkritiek, denk je nu: “Wat kan ik wel? Wat doe ik wel goed? Waar ben ik trots op?”

Nogmaals de kracht van de herhaling
Het herhalen van positief denken is zo belangrijk dat ik het niet genoeg kan benadrukken. Heel veel mensen willen wel beginnen met positief denken maar na een tijdje zakt het weg en dan stoppen ze ermee. Ze hadden verwacht dat het een stuk makkelijker zou gaan. Maar jij weet ook dat alle begin moeilijk kan zijn.

Er is er maar één die jouw leven kan veranderen
Dat ben jijzelf. Jarenlang positief denken heeft mijn leven ook veranderd, heeft mijn leven veel leuker en rijker (zinvoller) gemaakt en ook geleerd dat iedereen positief kan leren denken. Iedereen heeft de kracht om een nieuw begin te maken met positief denken. Maar je moet het wel willen. Als die wil sterk genoeg is, dan gaat het je zeker lukken.

Astrid Leferink

Praktijk voor psychosociale begeleiding:
Een innerlijke reis
Ootmarsum

www.eeninnerlijkereis.nl

           Agenda overzicht van Bewust Twente           

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede

Dagworkshop 'Zeggen hoe het voor mij is'
ZA 04 apr | 09.30-16.30

Enschede | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Met behulp van de vier basisstappen van Verbindend Communiceren leer je zeggen, wat voor jou belangrijk is. Daardoor is de kans groot, dat anderen open blijven luisteren, ook als je hen feedback geeft of het niet met elkaar eens bent.
Lees verder →

Mahatma Revier Amersfoort

Event 'Laat je rugzak los'
ZA 18 apr | 10.17-10.17

Amersfoort | Mahatma Revier
Heb jij ook zo’n stemmetje in je dat zegt dat je niet goed bent zoals je bent? Dat heeft invloed op je hele leven. Gelukkig hoef je er niet oud mee te worden. Maak het event Laat je Rugzak los, mee waardoor dat kan veranderen. Dan ga je genieten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Hengelo (overijssel)

Dieren als assistent
VR 01 mei | 14.00-15.00

Hengelo (overijssel) | Esra Tjemkes
Dieren kunnen ons op veel manieren helpen onze gezondheid te verbeteren. Maak kennis met dit prachtige vakgebied tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 21 jun | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 20 sep | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 13 dec | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente