Bewust Twente » Nieuwsbrief » Door positief denken je leven veranderen?

Tegenwoordig wandel ik elk weekend met mijn fotocamera een route in Twente. Doordat ik veel moois zie wat ik probeer te vangen in pixels, heb ik een heel rustig tempo en een heerlijke tijd. Gisteren liep ik de oranje route die op de Kuiperberg begint, het hoogste punt van Twente. Er is een uitdrukking: Bij de buren is het gras altijd groener. Ik zou daar graag aan toevoegen: maar in Twente is het gras het groenst

Door positief denken je leven veranderen? 
Hoe je dat kunt doen vertelt Astrid Leferink hieronder in haar blog.

Aan het einde van deze nieuwsbrief vind je in de agenda weer tal van activiteiten van de aangesloten leden van Bewust Twente.

En wil je eens naar inspirende (vakantie-)activiteiten buiten de grenzen van Twente kijken? Kijk dan op www.bewustnederland.nl.
Bij 'Kijk in de agenda' en bij 'Zoek een professional' kun je leuke ideeën opdoen voor deze zomervakantie. Of type het woord 'vakantie' in het vakje 'zoekwoord'. En als je de tijd ervoor hebt, loop eens de hele agenda van Bewust Nederland door.
Misschien komt er zomaar iets moois of bijzonders op je pad.

Hartelijke groet en een fijne zomer,
Gonny Dubbink
coördinator

Verander je leven, begin met positief denken

Hoe begin je met positief denken?
Door te stoppen met te zeggen tegen jezelf dat je niet negatief mag denken of dat je ergens niet aan mag denken. Dat werkt gewoonweg niet. Op het moment dat je tegen jezelf zegt dat je ergens niet aan mag denken dan zal die gedachte zich blijven opdringen en alleen maar krachtiger worden. Het wordt dan als het ware een innerlijk gevecht.

Positief denken is simpel. Je richt je gedachte / aandacht op iets dat goed is. Je kunt het richten op wat je maar wilt. Wees slim en richt je aandacht / gedachten op de mogelijkheden en de voordelen. Eigenlijk heb je geen keuze want negatief denken is nooit de oplossing. Niemand is er ooit gelukkig door geworden. Als dit je lukt, verandert je leven!

Alle begin is moeilijk.
Als je begint met positief denken dan zul je waarschijnlijk merken dat het niet natuurlijk aanvoelt. Dat het lijkt alsof je jezelf voor de gek houdt. Dat lijkt zo, omdat je het (nog) niet gewend bent. Dit gevoel gaat pas weg als het omslagpunt komt. Het omslagpunt is wanneer je meer tijd bezig bent met positief denken, dan met negatief denken.

Zie het als een weegschaal: Aan de ene kant zitten de negatieve gedachten. Ze zijn talrijk en zwaar. Pas als je genoeg positieve gedachten daar tegenover zet, komt de schaal in beweging: je positieve gedachten wegen dan zwaarder. Dat is het omslagpunt. Vanaf dat moment is je leven al blijvend veranderd.

De kracht van herhaling.
Door je continu bewust te zijn van de mogelijkheden, het positieve en het goede in elke situatie (en vooral ook in jezelf), begin je langzaam te veranderen. Na een tijdje wordt het makkelijker om je hierop te concentreren en zul je merken dat je minder negatief gaat denken. Als je dat lang genoeg volhoudt dan kan het uiteindelijk bijna als vanzelf gaan.

Waar je vroeger een situatie negatief beoordeelde, denk je nu: “Wat kan ik hiervan leren?” Waar je vroeger vol zat met zelfkritiek, denk je nu: “Wat kan ik wel? Wat doe ik wel goed? Waar ben ik trots op?”

Nogmaals de kracht van de herhaling
Het herhalen van positief denken is zo belangrijk dat ik het niet genoeg kan benadrukken. Heel veel mensen willen wel beginnen met positief denken maar na een tijdje zakt het weg en dan stoppen ze ermee. Ze hadden verwacht dat het een stuk makkelijker zou gaan. Maar jij weet ook dat alle begin moeilijk kan zijn.

Er is er maar één die jouw leven kan veranderen
Dat ben jijzelf. Jarenlang positief denken heeft mijn leven ook veranderd, heeft mijn leven veel leuker en rijker (zinvoller) gemaakt en ook geleerd dat iedereen positief kan leren denken. Iedereen heeft de kracht om een nieuw begin te maken met positief denken. Maar je moet het wel willen. Als die wil sterk genoeg is, dan gaat het je zeker lukken.

Astrid Leferink

Praktijk voor psychosociale begeleiding:
Een innerlijke reis
Ootmarsum

www.eeninnerlijkereis.nl

           Agenda overzicht van Bewust Twente           

Tanja Kienhuis Oldenzaal

Start Kundalini Yoga en Meditatielessen
DI 27 aug | 19.30-20.45

Oldenzaal | Tanja Kienhuis
De wekelijkse Kundalini Yoga Meditatieles bestaat uit dynamische yoga oefeningen en actieve meditaties. Hierbij maken we gebruik van krachtige ademtechnieken, mudra's (speciale arm en handhoudingen) en mantra’s, helende klanken.
Lees verder →

Simone Busscher Hengelo

Oxytocine, kun je dat eten?
VR 06 sep | 14.00-15.30

Hengelo | Simone Busscher
Als we niet lekker in ons vel zitten en stress ervaren, zijn er diverse mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Dit kan o.a. door het hormoon Oxytocine (ook wel gelukshormoon genoemd) in ons lijf te activeren. Hoe? Daar hoor hier meer over!
Lees verder →

Bewust Twente diverse plaatsen in Twente

Repair Cafe: Weggooien? Mooi niet!
MA 09 sep | 00.00-00.00

diverse plaatsen in Twente | Bewust Twente
Huisraad, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, bijna alles kan hersteld en gerepareerd worden op een van de 18 Repair Cafés in Twente. Er is vast wel een Repair Café bij u in de buurt. Kijk op het overzicht in de bijlage.
Lees verder →

Tanja Kienhuis Rossum

Opleiding BewustZijn Coaching
ZA 14 sep | 10.00-17.00

Rossum | Tanja Kienhuis
De Opleiding BewustZijn Coaching is een unieke combinatie van haptonomie, coaching/counseling, yoga en meditatie.Helder krijgen wat jij verlangt vanuit het diepste van jouw kern en leiding nemen om daadwerkelijke stappen te zetten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Haya Plaggenborg De Zwanenhof Zenderen

DEELTIJD beroepsopleiding psycho- energetisch therapeut
WO 18 sep | 09.30-16.30

De Zwanenhof Zenderen | Haya Plaggenborg
Ben je een gevoelsmens en wil je werken met je talent? Dan is de opleiding tot Psycho- Energetish Therapeut iets voor jou! Deze opleiding helpt je bovendien in je kracht te staan, het verleden te verwerken en opent deuren naar een nieuwe toekomst!
Lees verder →

Marja Oude Avenhuis Hendelo

Je klacht als signaal
VR 27 sep | 14.00-15.30

Hendelo | Marja Oude Avenhuis
Een klacht op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau wordt meestal als vervelend en hinderlijk ervaren. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar… waarom heb je die klacht(en)?
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Van vermoeidheid tot burn-out
MA 14 okt | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Waar krijg jij energie van? Deze vraag kan je heel veel antwoorden en oplossingen geven als je vermoeid, overspannen of burn-out bent. Tijdens deze avond ontdekken we welke natuurlijke middelen hierbij ondersteunen.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Pijnlijke gewrichten
MA 11 nov | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Pijnlijke gewrichten behandelen met natuurlijke middelen. Hoe? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Winter Depressie
MA 09 dec | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Wil jij ontdekken hoe kruiden, voeding of therapie met dieren invloed kan hebben op je (winter)depressie? Kom dan naar deze thema avond!
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente