Bewust Twente » Nieuwsbrief » Is er een sleutel tot geluk?

Is er een sleutel tot geluk? En zo ja, hoe krijg je die in handen? Lees het blog van Mahatma hieronder en laat je inspireren.

Aan het einde van deze nieuwsbrief vind je tal van activiteiten van de aangesloten Bewust Twenteleden. Inspiratie en voeding voor de zomer!

We presenteren vier nieuwe leden: Wilma Stegink (Duurzaamheidsadvies & coaching), Evert Jan Hubertse (Senz4You Ontspanningstraining en Fysiotherapie), Günther de Jong en Ria Kuiper (Touch of Matrix), Francine van Rossem (Kruidenhuis de Vlo).

In het estafette interview van Francis-Ilse kun je lezen wat Geert Klein Bruinink beweegt en inspireert in zijn praktijk. 

Hartelijke groet,
Gonny Dubbink
coördinator

Bewustwording is essentieel als je gelukkig wilt zijn

Bewustwording, wat is dat nou precies? Vraagt Marie mij als ik het seminar begin met de woorden: 'Bewustwording is essentieel, dat is waar we mee aan de slag gaan.' Bewustwording is dat je je bewust wordt van jezelf' antwoord ik haar.  We denken dat we leven vanuit ons denken. Dat klopt echter niet. We leven vanuit onze onbewuste programmering. 'Dus het gaat om bewustwording van je gedachtes, van je emoties en met name van alles wat er op een dieper niveau in je omgaat.'

'Hum' zegt Marie. 'Misschien kom ik dan allemaal ellende tegen. ik geloof dat ik op die bewustwording niet zo zit te wachten. Daar word ik dan toch niet blij van.'

Bewustwording is de sleutel tot geluk

Ik zie hoe ze zit te stoeien met zichzelf en kijk haar aan met een zachte blik. Ik begrijp ook haar weerstand. Zij heeft veel meegemaakt als kind, waardoor ze een programmering heeft meegekregen die lastig is. Met een gebrek aan eigenwaarde en een gevoel van slachtofferschap voelt ze zich regelmatig gevangen in pijn. Marie is een buitenbeetje die zich heeft moeten pantseren en op deze wijze sterk door het leven is gegaan. Ik herken mijzelf wel in haar. Zo was ik vroeger ook. Ik ben er stuk op gelopen en uiteindelijk, hoe bang ik ook was, ben ik toch met bewustwording aan de slag gegaan. Alle opleidingen die ik op het gebied van bewustwording uiteindelijk heb gevolgd, hebben mij gebracht tot waar ik nu sta. Dat is de vrouw die ik in wezen ben.

Deze blog van Mahatma gaat hier verder.

 

Mahatma

https://spirit-coaching.nl/

Francis-Ilse

Francis-Ilse
ontmoet
Geert
en
vertelt
.........

een estafette interview

Geert Klein Bruinink

Geert Klein Bruinink wordt geïnspireerd door het leven zelf. Hij geeft aan een grote fascinatie te hebben en een soort van verwondering dat wij hier op aarde rondlopen. Geert: ‘’de wereld van de dualiteit is bizar, bijzonder en fascinerend". De ontdekkingsreis dat ik zelf (mede)verantwoordelijk ben voor alles wat er gebeurt en dat we het ons allemaal zelf aandoen, is een mooie en bijzondere kermis.

Voor Geert heeft het Enneagram op zijn ontdekkingsreis veel betekend en is een belangrijk hulpmiddel in zijn coaching. Al jaren werkt hij hiermee en hij is een van weinigen die met het oorspronkelijke enneagram werkt. Een ander hulpmiddel voor hem is  Een Cursus in Wonderen, waar hij ook introducties en studiegroepen in faciliteert.

Voor Geert betekent bewustwording vooral verwondering. Verwondering over dat wij ZIJN. Dat we zulke tegenstrijdige verhalen maken en dat we allemaal denken de waarheid  in pacht te hebben, heeft hem altijd verbaasd. Jarenlang heeft hij gezocht naar De waarheid. Een Cursus in Wonderen maakt hier korte metten mee, aldus Geert.

Een droom van Geert is dat we een gelukkige droom hebben en wakker worden en de verantwoordelijkheid nemen voor ons leven. Het leven kan zo eenvoudig zijn en we hebben er een heel complex verhaal van gemaakt, waarbij geld en werk een veel te belangrijke rol hebben gekregen. Het zou fijn zijn dat werk geen werk meer is en geld weer een middel.

Nog belangrijker dan dromen is het wakker worden. Ik citeer Geert: “Alles is in principe een projectie en mijn verhaal."  En dat is zo’n gedoe!  
“Verander de wereld en begin bij jeZelf“, is het motto van Geert Klein Bruinink.

Meer weten? kijk op www.enneavision.nl en www.onderzoekhetzelf.nl

 

                  Nieuw bij Bewust Twente                      

In de afgelopen maanden hebben nieuwe leden zich aangesloten bij Bewust Twente.
We zetten ze graag voor je op een rijtje:

Wilma Stegink, Enschede
Duurzaamheidsadvies & coaching

Wat is duurzaamheid nou eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Wilma verzorgt trainingen en inspiratiesessies en maakt duurzaamheidscans in bedrijven. Ze geef advies op maat en verbindt graag met juiste partners en initiatieven.

(Lees meer)

Evert Jan Hubertse, Enschede
Senz4You Ontspanningstraining en Fysiotherapie

Zou je je spieren los willen laten en minder stress willen ervaren? Evert Jan geeft ontspanningstrainingen en groepstrainingen.  Zijn aanbod: fysiotherapie op haptonomische basis, adem- en ontspanningstherapie, dry needling, massage en coaching.

(Lees meer)

Touch of Matrix, Enschede
Günther de Jong en Ria Kuiper

Een opleiding in Touch of Matrix, een methode waarbij u uzelf, uw bewustzijn en die van anderen in beweging brengt. Hierdoor vindt er een verandering plaats op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De blokkades en problemen die u in de weg staan worden doeltreffend en eenvoudig verholpen. 
(Lees meer)

Francine van Rossem, Rijssen
Kruidenhuis de Vlo

Kruidenhuis de Vlo is een gecertificeerd biologisch dynamisch tuinbouwbedrijf. Groenten, eieren, honing en kruiden worden het hele jaar elke zaterdagmiddag verkocht in de boerderijwinkel. Het kruidenhuis is ook afhaalpunt voor de supermarkt Biologisch-made-easy. Regelmatig geeft Francine rondleidingen en workshops.  (Lees meer)

           Agenda overzicht van Bewust Twente            

Tosho Kooimans Hengelo

Familie Opstellingen
ZO 28 apr | 13.00-16.00

Hengelo | Tosho Kooimans
Systemisch werk: familieopstellingen, bedrijfsopstellingen, organisatieopstellingen, maatschappelijke opstellingen. Tosho Kooimans van Roots and Wings Opstellingenwerk heeft meer dan 14 jaar ervaring en is opgeleid door het Bert Hellinger Instituut.
Lees verder →

René Bussink Haaksbergen

Gratis Ontwikkeladvies 45+
MA 29 apr | 09.00-17.00

Haaksbergen | René Bussink
Ben jij 45+ en heb jij tenminste 12 uur per week betaald werk (in loondienst of als ZZP-er) en vraag je jezelf wel eens af of je met jouw huidige werk je pensioen gaat halen? Dan is een GRATIS ontwikkeladvies t.w.v. 600 euro wellicht iets voor jou!
Lees verder →

Judith Bussink Gratis webinar

Gratis webinar speciaal voor vrouwen in de overgang
MA 29 apr | 20.00-21.00

Gratis webinar | Judith Bussink
Ben jij een vrouw die haar leven goed op orde heeft, maar wordt je geconfronteerd met vervelende overgangsklachten? Ontdek dan tijdens dit gratis webinar op 29 april a.s. om 20.00 uur hoe je van de menopauze de beste tijd van je leven maakt.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hooikoorts
MA 13 mei | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hooikoorts is een lastige klacht die niet vanzelf verdwijnt. Er is gelukkig van alles wat je kunt doen om de klachten te verlichten en ook volgend jaar minder last te hebben of zelfs volledig te genezen. Op deze avond mag je ontdekken en ervaren.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Varsseveld

Verbindend Communiceren in een verdeelde wereld
MA 13 mei | 19.30-21.30

Varsseveld | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Verbinding vinden in een verdeelde wereld, inleiding in Verbindend Communiceren naar M. Rosenberg
Lees verder →

Monique Siahaya- van Wouwe Enschede

Programma Yoga voor Mantelzorgers - 7 dagdelen 15 mei t/m 26 juni 2019
WO 15 mei | 13.30-15.45

Enschede | Monique Siahaya- van Wouwe
Yoga voor Mantelzorgers om meer tot jezelf te komen, voor ondersteuning, ontspanning en self-care. Door bewustwording, uitwisseling en het beoefenen van Yoga ontdek je nieuwe wegen naar momenten voor jezelf.
Lees verder →

Esra Tjemkes Schonach im Schwarzwald, Duitsland

Schwarzwald Retraite
ZO 19 mei | 18.00-11.00

Schonach im Schwarzwald, Duitsland | Esra Tjemkes
De retreat in het Zwarte Woud. Hier kan je actief zijn met persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. De activiteiten: Wandelingen met de 4 Natuurkwaliteiten, natuurervaringen met alle zintuigen, Natuurgeneeskundige therapie en creatieve beeldvorming.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede ( 2 min. v. 't station)

Transformeren van negatieve kernovertuigingen
ZA 25 mei | 09.30-16.30

Enschede ( 2 min. v. 't station) | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Ben je bekend met Verbindende of Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en zoek je verdieping? Wil je graag veranderen of meer jezelf worden, maar word je belemmerd door negatieve kernovertuigingen?
Lees verder →

Wilma Sonder Hengelo

Perspectief op verslaving
VR 07 jun | 14.00-16.00

Hengelo | Wilma Sonder
Tijdens deze informatieve en interactieve bijeenkomst delen drie/vier leden van ons netwerk hun perspectief op verslaving. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk het perspectief op dit thema te verbreden.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Ziekte van Lyme
MA 17 jun | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Van voorkomen tot genezen: deze avond staat in het teken van de Ziekte van Lyme. Ontdek wat je kunt doen met natuurlijke geneeswijzen om je levenskracht te vergrootten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée

Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente