Bewust Twente » Nieuwsbrief » Is er een sleutel tot geluk?

Is er een sleutel tot geluk? En zo ja, hoe krijg je die in handen? Lees het blog van Mahatma hieronder en laat je inspireren.

Aan het einde van deze nieuwsbrief vind je tal van activiteiten van de aangesloten Bewust Twenteleden. Inspiratie en voeding voor de zomer!

We presenteren vier nieuwe leden: Wilma Stegink (Duurzaamheidsadvies & coaching), Evert Jan Hubertse (Senz4You Ontspanningstraining en Fysiotherapie), Günther de Jong en Ria Kuiper (Touch of Matrix), Francine van Rossem (Kruidenhuis de Vlo).

In het estafette interview van Francis-Ilse kun je lezen wat Geert Klein Bruinink beweegt en inspireert in zijn praktijk. 

Hartelijke groet,
Gonny Dubbink
coördinator

Bewustwording is essentieel als je gelukkig wilt zijn

Bewustwording, wat is dat nou precies? Vraagt Marie mij als ik het seminar begin met de woorden: 'Bewustwording is essentieel, dat is waar we mee aan de slag gaan.' Bewustwording is dat je je bewust wordt van jezelf' antwoord ik haar.  We denken dat we leven vanuit ons denken. Dat klopt echter niet. We leven vanuit onze onbewuste programmering. 'Dus het gaat om bewustwording van je gedachtes, van je emoties en met name van alles wat er op een dieper niveau in je omgaat.'

'Hum' zegt Marie. 'Misschien kom ik dan allemaal ellende tegen. ik geloof dat ik op die bewustwording niet zo zit te wachten. Daar word ik dan toch niet blij van.'

Bewustwording is de sleutel tot geluk

Ik zie hoe ze zit te stoeien met zichzelf en kijk haar aan met een zachte blik. Ik begrijp ook haar weerstand. Zij heeft veel meegemaakt als kind, waardoor ze een programmering heeft meegekregen die lastig is. Met een gebrek aan eigenwaarde en een gevoel van slachtofferschap voelt ze zich regelmatig gevangen in pijn. Marie is een buitenbeetje die zich heeft moeten pantseren en op deze wijze sterk door het leven is gegaan. Ik herken mijzelf wel in haar. Zo was ik vroeger ook. Ik ben er stuk op gelopen en uiteindelijk, hoe bang ik ook was, ben ik toch met bewustwording aan de slag gegaan. Alle opleidingen die ik op het gebied van bewustwording uiteindelijk heb gevolgd, hebben mij gebracht tot waar ik nu sta. Dat is de vrouw die ik in wezen ben.

Deze blog van Mahatma gaat hier verder.

 

Mahatma

https://spirit-coaching.nl/

Francis-Ilse

Francis-Ilse
ontmoet
Geert
en
vertelt
.........

een estafette interview

Geert Klein Bruinink

Geert Klein Bruinink wordt geïnspireerd door het leven zelf. Hij geeft aan een grote fascinatie te hebben en een soort van verwondering dat wij hier op aarde rondlopen. Geert: ‘’de wereld van de dualiteit is bizar, bijzonder en fascinerend". De ontdekkingsreis dat ik zelf (mede)verantwoordelijk ben voor alles wat er gebeurt en dat we het ons allemaal zelf aandoen, is een mooie en bijzondere kermis.

Voor Geert heeft het Enneagram op zijn ontdekkingsreis veel betekend en is een belangrijk hulpmiddel in zijn coaching. Al jaren werkt hij hiermee en hij is een van weinigen die met het oorspronkelijke enneagram werkt. Een ander hulpmiddel voor hem is  Een Cursus in Wonderen, waar hij ook introducties en studiegroepen in faciliteert.

Voor Geert betekent bewustwording vooral verwondering. Verwondering over dat wij ZIJN. Dat we zulke tegenstrijdige verhalen maken en dat we allemaal denken de waarheid  in pacht te hebben, heeft hem altijd verbaasd. Jarenlang heeft hij gezocht naar De waarheid. Een Cursus in Wonderen maakt hier korte metten mee, aldus Geert.

Een droom van Geert is dat we een gelukkige droom hebben en wakker worden en de verantwoordelijkheid nemen voor ons leven. Het leven kan zo eenvoudig zijn en we hebben er een heel complex verhaal van gemaakt, waarbij geld en werk een veel te belangrijke rol hebben gekregen. Het zou fijn zijn dat werk geen werk meer is en geld weer een middel.

Nog belangrijker dan dromen is het wakker worden. Ik citeer Geert: “Alles is in principe een projectie en mijn verhaal."  En dat is zo’n gedoe!  
“Verander de wereld en begin bij jeZelf“, is het motto van Geert Klein Bruinink.

Meer weten? kijk op www.enneavision.nl en www.onderzoekhetzelf.nl

 

                  Nieuw bij Bewust Twente                      

In de afgelopen maanden hebben nieuwe leden zich aangesloten bij Bewust Twente.
We zetten ze graag voor je op een rijtje:

Wilma Stegink, Enschede
Duurzaamheidsadvies & coaching

Wat is duurzaamheid nou eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Wilma verzorgt trainingen en inspiratiesessies en maakt duurzaamheidscans in bedrijven. Ze geef advies op maat en verbindt graag met juiste partners en initiatieven.

(Lees meer)

Evert Jan Hubertse, Enschede
Senz4You Ontspanningstraining en Fysiotherapie

Zou je je spieren los willen laten en minder stress willen ervaren? Evert Jan geeft ontspanningstrainingen en groepstrainingen.  Zijn aanbod: fysiotherapie op haptonomische basis, adem- en ontspanningstherapie, dry needling, massage en coaching.

(Lees meer)

Touch of Matrix, Enschede
Günther de Jong en Ria Kuiper

Een opleiding in Touch of Matrix, een methode waarbij u uzelf, uw bewustzijn en die van anderen in beweging brengt. Hierdoor vindt er een verandering plaats op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De blokkades en problemen die u in de weg staan worden doeltreffend en eenvoudig verholpen. 
(Lees meer)

Francine van Rossem, Rijssen
Kruidenhuis de Vlo

Kruidenhuis de Vlo is een gecertificeerd biologisch dynamisch tuinbouwbedrijf. Groenten, eieren, honing en kruiden worden het hele jaar elke zaterdagmiddag verkocht in de boerderijwinkel. Het kruidenhuis is ook afhaalpunt voor de supermarkt Biologisch-made-easy. Regelmatig geeft Francine rondleidingen en workshops.  (Lees meer)

           Agenda overzicht van Bewust Twente            

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede

Dagworkshop 'Zeggen hoe het voor mij is'
ZA 04 apr | 09.30-16.30

Enschede | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Met behulp van de vier basisstappen van Verbindend Communiceren leer je zeggen, wat voor jou belangrijk is. Daardoor is de kans groot, dat anderen open blijven luisteren, ook als je hen feedback geeft of het niet met elkaar eens bent.
Lees verder →

Mahatma Revier Amersfoort

Event 'Laat je rugzak los'
ZA 18 apr | 10.17-10.17

Amersfoort | Mahatma Revier
Heb jij ook zo’n stemmetje in je dat zegt dat je niet goed bent zoals je bent? Dat heeft invloed op je hele leven. Gelukkig hoef je er niet oud mee te worden. Maak het event Laat je Rugzak los, mee waardoor dat kan veranderen. Dan ga je genieten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Hengelo (overijssel)

Dieren als assistent
VR 01 mei | 14.00-15.00

Hengelo (overijssel) | Esra Tjemkes
Dieren kunnen ons op veel manieren helpen onze gezondheid te verbeteren. Maak kennis met dit prachtige vakgebied tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 21 jun | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 20 sep | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 13 dec | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente