Bewust Twente » Nieuwsbrief » Is er een sleutel tot geluk?

Is er een sleutel tot geluk? En zo ja, hoe krijg je die in handen? Lees het blog van Mahatma hieronder en laat je inspireren.

Aan het einde van deze nieuwsbrief vind je tal van activiteiten van de aangesloten Bewust Twenteleden. Inspiratie en voeding voor de zomer!

We presenteren vier nieuwe leden: Wilma Stegink (Duurzaamheidsadvies & coaching), Evert Jan Hubertse (Senz4You Ontspanningstraining en Fysiotherapie), Günther de Jong en Ria Kuiper (Touch of Matrix), Francine van Rossem (Kruidenhuis de Vlo).

In het estafette interview van Francis-Ilse kun je lezen wat Geert Klein Bruinink beweegt en inspireert in zijn praktijk. 

Hartelijke groet,
Gonny Dubbink
coördinator

Bewustwording is essentieel als je gelukkig wilt zijn

Bewustwording, wat is dat nou precies? Vraagt Marie mij als ik het seminar begin met de woorden: 'Bewustwording is essentieel, dat is waar we mee aan de slag gaan.' Bewustwording is dat je je bewust wordt van jezelf' antwoord ik haar.  We denken dat we leven vanuit ons denken. Dat klopt echter niet. We leven vanuit onze onbewuste programmering. 'Dus het gaat om bewustwording van je gedachtes, van je emoties en met name van alles wat er op een dieper niveau in je omgaat.'

'Hum' zegt Marie. 'Misschien kom ik dan allemaal ellende tegen. ik geloof dat ik op die bewustwording niet zo zit te wachten. Daar word ik dan toch niet blij van.'

Bewustwording is de sleutel tot geluk

Ik zie hoe ze zit te stoeien met zichzelf en kijk haar aan met een zachte blik. Ik begrijp ook haar weerstand. Zij heeft veel meegemaakt als kind, waardoor ze een programmering heeft meegekregen die lastig is. Met een gebrek aan eigenwaarde en een gevoel van slachtofferschap voelt ze zich regelmatig gevangen in pijn. Marie is een buitenbeetje die zich heeft moeten pantseren en op deze wijze sterk door het leven is gegaan. Ik herken mijzelf wel in haar. Zo was ik vroeger ook. Ik ben er stuk op gelopen en uiteindelijk, hoe bang ik ook was, ben ik toch met bewustwording aan de slag gegaan. Alle opleidingen die ik op het gebied van bewustwording uiteindelijk heb gevolgd, hebben mij gebracht tot waar ik nu sta. Dat is de vrouw die ik in wezen ben.

Deze blog van Mahatma gaat hier verder.

 

Mahatma

https://spirit-coaching.nl/

Francis-Ilse

Francis-Ilse
ontmoet
Geert
en
vertelt
.........

een estafette interview

Geert Klein Bruinink

Geert Klein Bruinink wordt geïnspireerd door het leven zelf. Hij geeft aan een grote fascinatie te hebben en een soort van verwondering dat wij hier op aarde rondlopen. Geert: ‘’de wereld van de dualiteit is bizar, bijzonder en fascinerend". De ontdekkingsreis dat ik zelf (mede)verantwoordelijk ben voor alles wat er gebeurt en dat we het ons allemaal zelf aandoen, is een mooie en bijzondere kermis.

Voor Geert heeft het Enneagram op zijn ontdekkingsreis veel betekend en is een belangrijk hulpmiddel in zijn coaching. Al jaren werkt hij hiermee en hij is een van weinigen die met het oorspronkelijke enneagram werkt. Een ander hulpmiddel voor hem is  Een Cursus in Wonderen, waar hij ook introducties en studiegroepen in faciliteert.

Voor Geert betekent bewustwording vooral verwondering. Verwondering over dat wij ZIJN. Dat we zulke tegenstrijdige verhalen maken en dat we allemaal denken de waarheid  in pacht te hebben, heeft hem altijd verbaasd. Jarenlang heeft hij gezocht naar De waarheid. Een Cursus in Wonderen maakt hier korte metten mee, aldus Geert.

Een droom van Geert is dat we een gelukkige droom hebben en wakker worden en de verantwoordelijkheid nemen voor ons leven. Het leven kan zo eenvoudig zijn en we hebben er een heel complex verhaal van gemaakt, waarbij geld en werk een veel te belangrijke rol hebben gekregen. Het zou fijn zijn dat werk geen werk meer is en geld weer een middel.

Nog belangrijker dan dromen is het wakker worden. Ik citeer Geert: “Alles is in principe een projectie en mijn verhaal."  En dat is zo’n gedoe!  
“Verander de wereld en begin bij jeZelf“, is het motto van Geert Klein Bruinink.

Meer weten? kijk op www.enneavision.nl en www.onderzoekhetzelf.nl

 

                  Nieuw bij Bewust Twente                      

In de afgelopen maanden hebben nieuwe leden zich aangesloten bij Bewust Twente.
We zetten ze graag voor je op een rijtje:

Wilma Stegink, Enschede
Duurzaamheidsadvies & coaching

Wat is duurzaamheid nou eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Wilma verzorgt trainingen en inspiratiesessies en maakt duurzaamheidscans in bedrijven. Ze geef advies op maat en verbindt graag met juiste partners en initiatieven.

(Lees meer)

Evert Jan Hubertse, Enschede
Senz4You Ontspanningstraining en Fysiotherapie

Zou je je spieren los willen laten en minder stress willen ervaren? Evert Jan geeft ontspanningstrainingen en groepstrainingen.  Zijn aanbod: fysiotherapie op haptonomische basis, adem- en ontspanningstherapie, dry needling, massage en coaching.

(Lees meer)

Touch of Matrix, Enschede
Günther de Jong en Ria Kuiper

Een opleiding in Touch of Matrix, een methode waarbij u uzelf, uw bewustzijn en die van anderen in beweging brengt. Hierdoor vindt er een verandering plaats op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De blokkades en problemen die u in de weg staan worden doeltreffend en eenvoudig verholpen. 
(Lees meer)

Francine van Rossem, Rijssen
Kruidenhuis de Vlo

Kruidenhuis de Vlo is een gecertificeerd biologisch dynamisch tuinbouwbedrijf. Groenten, eieren, honing en kruiden worden het hele jaar elke zaterdagmiddag verkocht in de boerderijwinkel. Het kruidenhuis is ook afhaalpunt voor de supermarkt Biologisch-made-easy. Regelmatig geeft Francine rondleidingen en workshops.  (Lees meer)

           Agenda overzicht van Bewust Twente            

Tanja Kienhuis Oldenzaal

Start Kundalini Yoga en Meditatielessen
DI 27 aug | 19.30-20.45

Oldenzaal | Tanja Kienhuis
De wekelijkse Kundalini Yoga Meditatieles bestaat uit dynamische yoga oefeningen en actieve meditaties. Hierbij maken we gebruik van krachtige ademtechnieken, mudra's (speciale arm en handhoudingen) en mantra’s, helende klanken.
Lees verder →

Simone Busscher Hengelo

Oxytocine, kun je dat eten?
VR 06 sep | 14.00-15.30

Hengelo | Simone Busscher
Als we niet lekker in ons vel zitten en stress ervaren, zijn er diverse mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Dit kan o.a. door het hormoon Oxytocine (ook wel gelukshormoon genoemd) in ons lijf te activeren. Hoe? Daar hoor hier meer over!
Lees verder →

Bewust Twente diverse plaatsen in Twente

Repair Cafe: Weggooien? Mooi niet!
MA 09 sep | 00.00-00.00

diverse plaatsen in Twente | Bewust Twente
Huisraad, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, bijna alles kan hersteld en gerepareerd worden op een van de 18 Repair Cafés in Twente. Er is vast wel een Repair Café bij u in de buurt. Kijk op het overzicht in de bijlage.
Lees verder →

Tanja Kienhuis Rossum

Opleiding BewustZijn Coaching
ZA 14 sep | 10.00-17.00

Rossum | Tanja Kienhuis
De Opleiding BewustZijn Coaching is een unieke combinatie van haptonomie, coaching/counseling, yoga en meditatie.Helder krijgen wat jij verlangt vanuit het diepste van jouw kern en leiding nemen om daadwerkelijke stappen te zetten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Haya Plaggenborg De Zwanenhof Zenderen

DEELTIJD beroepsopleiding psycho- energetisch therapeut
WO 18 sep | 09.30-16.30

De Zwanenhof Zenderen | Haya Plaggenborg
Ben je een gevoelsmens en wil je werken met je talent? Dan is de opleiding tot Psycho- Energetish Therapeut iets voor jou! Deze opleiding helpt je bovendien in je kracht te staan, het verleden te verwerken en opent deuren naar een nieuwe toekomst!
Lees verder →

Marja Oude Avenhuis Hendelo

Je klacht als signaal
VR 27 sep | 14.00-15.30

Hendelo | Marja Oude Avenhuis
Een klacht op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau wordt meestal als vervelend en hinderlijk ervaren. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar… waarom heb je die klacht(en)?
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Van vermoeidheid tot burn-out
MA 14 okt | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Waar krijg jij energie van? Deze vraag kan je heel veel antwoorden en oplossingen geven als je vermoeid, overspannen of burn-out bent. Tijdens deze avond ontdekken we welke natuurlijke middelen hierbij ondersteunen.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Pijnlijke gewrichten
MA 11 nov | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Pijnlijke gewrichten behandelen met natuurlijke middelen. Hoe? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Winter Depressie
MA 09 dec | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Wil jij ontdekken hoe kruiden, voeding of therapie met dieren invloed kan hebben op je (winter)depressie? Kom dan naar deze thema avond!
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente