Bewust Twente » Nieuwsbrief » Fête de la Nature

Aanstaand weekend is er het Fête de la Nature. Twee dagen met activiteiten in de natuur, gericht op de natuur: genieten, plezier maken, ontdekken, ontmoeten en meer.

Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Waarin iedereen uitgenodigd wordt om samen de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark. Fête de la Nature is een gratis en open festival.

Enschede is dit jaar gekozen tot hoofdstad van het festival. Op zaterdag 21 mei komt Prinses Irene met Lodewijk Hoekstra de opening verrichten van de landschapstuin, de beleefroute en het babybos aan de Keppelerdijk, in Enschede.

 

 

Prinses Irene staat met haar organisatie NatuurCollege aan de wieg van dit festival. "NatuurCollege wil de vanzelfsprekende verbondenheid van al het leven weer in het bewustzijn van mensen brengen." Daar sluit Bewust Twente volkomen bij aan.

Persoonlijk herinner ik mij de toespraak die prinses Irene hield in oktober 1983 op de grote anti-kruisrakkettendemonstratie in Den Haag. Onderweg in de auto hoorden wij haar zeggen: 'waarom schamen wij ons voor onszelf? ..en ze herhaalde: 'waarom schamen wij ons voor onszelf?' Dit maakte diepe indruk op mij: herkenning, verbazing en hoop. Ik weet het nog zo goed. Misschien was dat toen het startsein voor mijn persoonlijke groei en bewustworden. Mooi om haar nu in dit 'vier de natuur festival' in Enschede weer tegen te komen.

Zowel op de onderstaande agenda van Bewust Twente
als op de website van Fête de la Nature zie je wat er te beleven valt op 21 en 22 mei.
 

Vier het leven, vier de natuur!

Gonny Dubbink
coördinator Bewust Twente

 

         Agenda overzicht van Bewust Twente         

Wim Velthuis Enschede

2 DAAGSE workshop quantum touch level I
ZA 06 jul | 09.00-17.00

Enschede | Wim Velthuis
Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 Quantum Touch Level I Workshop in Enschede.Belevenisavond Quantum Touch op vrijdag 24 mei 2019 om 20.00 uur (gratis) in Ruimte voor Balans, Potsweg 15 b, Enschede . Vooraf aanmelden:
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Aimée F. Doudart de la Grée Rancy, Frankrijk

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée
ZANGWEEK in Frankrijk. Genieten van de zomer in de Bourgogne, je stem ontdekken en beleven zowel in klank, speeltuin voor de stem, als in eenvoudige liederen. Zingen met je hele lijf, zonder oordeel, vrij en voor iedereen! Samen zingen maakt blij!
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente