Yoga op de stoel - Enschede Noord en Zuid

Yoga Namo
Enschede

Yoga op de Stoel

Tijdens het geven van de reguliere Kundalini yoga  lessen, die ik geef sinds 1988, kwam ik steeds vaker met mensen in aanraking die door ziekte en/of ouder worden niet op de grond konden zitten, zo is in 2002 Yoga op de stoel ontstaan.

Yoga op de stoel: er wordt aandacht besteed aan de  ademhaling, beoefent u een serie actieve oefeningen met een specifieke werking, meditatie en de ontspanningsoefening. De oefeningen voert u uit met respect voor eigen mogelijkheden, en in eigen tempo. Alle oefeningen worden zittend op de stoel beoefend.

De lessen kunt u volgen in twee verzorgingshuizen te Enschede, in  Noord “Liberein” locatie Ariënsstaete en in Zuid “de Posten”, de lessen zijn ook toegankelijk voor mensen die wonen in de omgeving van deze verzorgingshuizen.

Wilt u proberen of dit wat voor u is, meld u dan aan voor een proefles.

Ook de activiteiten begeleiders van bovengenoemde verzorgingshuizen kunnen meer informatie geven.

Over Yoga Namo

Monique Siahaya van Wouwe

Monique geeft Kundalini yoga vanaf 1988, en heeft level 1 en 2 van Kundalini yoga opleiding afgerond, daarnaast is ze opgeleid voor zwangerschapsyoga en heeft ze dit een periode gegeven.

Tijdens het geven van reguliere Kundalini yogales kwam ze vaak in aanraking met mensen die niet meer op de grond konden zitten of langdurig konden staan, door ouder worden of ziekte. Daarom is ze Yoga op de Stoel gaan ontwikkelen, en geeft dit sinds 2002 in verzorgingshuizen. Daarnaast is ze één van de docenten van de Duitse vakopleiding Kundalini yoga für Senioren.

Ze heeft een jaar Sat Nam Rasayan (meditatief helen) gevolgd en afgerond, waardoor de yogalessen nog meer diepgang hebben. Momenteel volgt Monique segmenten van de Kundalini Yoga Therapy Training van het Guru Ram Das Centre for Medicine & Humanology om zo therapeutische yoga te kunnen geven.

Ze is nu gestart met Yoga voor Mantelzorgers. Omdat ze net als de mantelzorgers in haar groepen heeft ervaren, hoe ondersteunend yoga en meditatie kunnen zijn in perioden van zorg dragen.

Hiervoor is door Monique en Ivonne een speciaal KRI gecertificeerd yoga programma ontwikkeld: Yoga voor Mantelzorgers. Ze heeft samen met Ivonne Wopereis een yogaboek 'Yoga ondersteunt in het zorgen voor jezelf en de ander' geschreven voor dit programma. Een yogaboek voor self-care, om meer tot jezelf te komen. De yoga in dit boek is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en lichamelijke condities. De yoga kan op de mat en op de stoel worden beoefend. Het boek is bedoeld voor ieder die door middel van yoga, meditatie, ademhaling en ontspanningsoefeningen zichzelf wil ondersteunen. Dit boek wordt gebruikt als werkboek bij het Programma Yoga voor Mantelzorgers. Dit programma bestaat uit zeven dagdelen, te volgen bij Yoga Namo.

Yoga is voor Monique een levenswijze die de verbinding tot stand brengt met de onuitputtelijke bron van wijsheid en licht, waardoor je kunt groeien, beter begrijpen, meer accepteren en gelukkiger wordt.


Yoga Namo

Monique Siahaya- van Wouwe

Ommerbos 16
7543GG Enschede

Lid van beroepsvereniging

    http://www.kundaliniyoganederland.nl/
Yoga op de stoel - Enschede Noord en Zuid