training Verbindend Communiceren

Wibbelink Training Scholing en Coaching
Haaksbergen

Trainingen Verbindend Communiceren (naar Marshall Rosenberg). Dit gereedschap helpt je met mededogen naar jezelf en anderen te luisteren, helder te vertellen wat voor jou belangrijk is én houdbare oplossingen te vinden in conflictsituaties.

Ik geef trainingen op maat en zo nu en dan open trainingen of workshops.
Tijdens een basistraining leer je (via theorie, demonstratie en oefenen met eigen situaties):
* Gesprekken voeren, die bijdragen aan verbinding, ook wanneer er emoties bij betrokken zijn
* Algemeen menselijke behoeften of waarden herkennen achter oordelen en verwijten (die van jezelf
   of van anderen).
* Empathisch luisteren naar jezelf en anderen (en de valkuilen daarbij).
* Eerlijk zeggen hoe het voor jou is met openheid naar wat er in de ander leeft.
Je werkt in kleine groepjes met eigen situaties. Tijdens de training bouw je voort op wat je evt. in de praktijk hebt kunnen oefenen.
Na afloop van een basistraining kun je je vaardigheden blijven oefenen in een Verdiepingsgroep Verbindend Communiceren, zie: de agenda van wibbelinktrainingen

In trainingen op maat kan gewerkt worden aan bovenstaande thema's of aan thema's als bv. feedback geven en ontvangen, "nee' zeggen , omgaan met een "nee", emotionele zelfzorg, omgaan met stress, omgaan met weerstand en boosheid, geweldloze conflicthantering (verbaal en non-verbaal), omgaan met gevoelens en emoties e.d.

Vorig jaar was mijn website gehackt en de nieuwe, extra beveilgde versie biedt nog niet de mogelijkheid om je aan te melden voor mijn nieuwsbrief. (Mijn technische kennis reikt nog niet zover) Je kunt je ook aanmelden voor mijn nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar .

In het Youtube video fragment van M. Rosenberg kun je zelf (binnen Instellingen) de Nederlandse ondertiteling aanzetten.

 Hartelijke groet, Antoinette 

Over Wibbelink Training Scholing en Coaching

Na vele jaren op verschillende manieren met groepen te hebben gewerkt,

 • met kinderen en jongeren als sociaal cultureel werkster in buurthuizen
 • als docent Nederlands, loopbaanoriëntatie en sociale vaardigheden met volwassen migranten en jongeren en zorgprofessionals [ROC van Twente] en 
 • als docent Kommunikation und Motivation [VHS Nordhorn] met mensen zonder betaalde arbeid, 

heb ik me vanaf 2005 omgeschoold tot trainer/coach Verbindend Communiceren.
De methodiek en houding van Verbindend Communiceren bood me precies wat ik zocht. Als kind had ik graag meer openheid en verbondenheid ervaren en als moeder wilde ik dat graag meegeven aan mijn kinderen, maar het leverde soms wel hele lange discussies op, voordat we bij de kern kwamen. Toen ik het boek 'Geweldloze Communicatie' van Marshall Rosenberg las, zag ik hoe we eerder tot de kern konden komen, hoe ik mezelf helderder en persoonlijker kon uiten en hoe ik anderen echt kon horen.
Het heeft me meer ontspanning, plezier, mededogen en verbinding gebracht in het contact met anderen en met mezelf. En dat deel ik graag met iedereen, die er belangstelling voor heeft. Ik richt me op particulieren en professionals in de hulp- of dienstverlening (bv, jeugdzorg, onderwijs, gezondheidszorg) en laat me graag uitnodigen.

Actuele inspiratiebronnen:

 • Het gedachtegoed van Marshall B. Rosenberg en de hartverwarmende trainingen (200+ dagen), die ik vanaf 2005 van hem en vele
  andere trainers Verbindende of Geweldloze Communicatie heb ontvangen.
 • Opleiding als Schulmediator [Zentrum für Verständigung und Mediation, Kassel]
  en Mind-Body Coach [Roy Martina Academy].
 • De maatwerktrainingen aan jeugdhulpverleners, die ik in vooral Duitsland heb gegeven, (voor o.a. EREV,  IGFH en de Fachhochschule Koblenz).
 • Het beoefenen van mindfulness
 • Het werk van Sarah Peyton (Your Resonant Self) en Vivian Dittmar (Gefühle und Emotionen en Der emotionale Rucksack).
 • De uitwisseling en samenwerking met collega-trainers (bv.: binnen de Kring van Nederlandstalige GC trainers  [geweldlozecommunicatie] en internationaal met o.a. Jeyanthy Siva [communication-matters], Penny Vine [pennyvine/uk] en Uta Hohenberger [inverbindungsein.de]).


Wibbelink Training Scholing en Coaching

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk

De Els 53
7482BA Haaksbergen

Lid van beroepsvereniging

training Verbindend Communiceren