Natuurtherapie Esra Tjemkes

Natuurtherapie Esra Tjemkes
Enschede

Kom in contact met de natuur en vind de levenskracht in jezelf!

Als natuurgeneeskundige hou ik mij veel bezig met de geneeskracht van de natuur: Voeding, kruiden, ademhalingsoefeningen… verzin het maar. Het ZIJN in de natuur is wat mij oorspronkelijk heeft geïnspireerd om dit vak te leren. En het wandelen in de natuur zie ik ook als een van de prachtigste vormen van natuurtherapie, het liefste dan nog met een dierlijke assistent om echt de diepte in te kunnen gaan! Graag nodig ik je uit om met mij en mijn hond(en) mee de natuur in te gaan. Maak contact met de natuur en verwen zo jezelf met dat wat jij op dit moment nodig hebt: liefde, verbinding, draagkracht, rust… de natuur kan het je geven, zodat jij het ook weer in jezelf kunt vinden.

Heel praktisch gezien kan je op dit moment bij mij terecht als je 1 op 1 begeleid wilt worden of als je in een groep een forest bathing ervaring wilt opdoen. Kijk op mijn website voor meer informatie, en volg mij op instagram en facebook voor meer inspiratie!

Over Natuurtherapie Esra Tjemkes

In 2016 heb ik mijn diploma voor natuurgeneeskunde behaald aan de HvNA. Een jaar eerder ben ik onder supervisie mijn praktijk gestart en behandel, sinds het behalen van het diploma, zelfstandig individuen met behulp van voeding, kruiden, bach bloesems, lichaamsgerichte therapie en dieren. Het inzetten van dieren ter bevordering van de gezondheid en welzijn van mensen heb ik geleerd aan het Institut für soziales Lernen mit Tieren in Marl (Duitsland). Hiervoor heb ik in december 2014 een scriptie over dier-ondersteunde interventie in de natuurgeneeskunde geschreven.

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in de Ziekte van Lyme met alles wat erop en eraan hoort. Om de ziekte te herkennen en behandelen heb ik meerdaagse cursussen gevolgd en heb een privé dag in het Borreliose Klinikum in Augsburg (Duitsland) gekregen. Het doel is om me verder te specialiseren in de psychische uitdagingen die de Ziekte van Lyme brengt en hoe therapie met dieren daar een positieve invloed op kunnen hebben.

Ik ben natuurlijk nooit klaar met leren. Niet alleen door cursussen leer ik, ook door de interactie met klanten en zeker ook prive! Zo krijgt Natuurtherapie ook steeds meer diepgang en groeit in de vorm die het beste past bij mijn passie en kwaliteiten.

Wil je meer over mij weten? Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!


Natuurtherapie Esra Tjemkes

Esra Tjemkes

Warmoesstraat 4
7545 EG Enschede

Natuurtherapie Esra Tjemkes