SUPPORTGROEP The Artist's Way

Atelier De Blauwe Hand
Hengelo

Maak met onderlinge steun in een kleine hechte groep je creativiteit vrij! Met behulp van de uitstekende methode The Artist's Way van Julia Cameron. We komen 13 x om de twee weken bij elkaar in mijn atelier in Hengelo.

 

Julia Cameron beschrijft in haar boek The Artist's Way een praktische methode om de verschillende blokkades, die onze creatieve vermogens in de weg staan, op te heffen.

Allerlei negatieve overtuigingen en gevoelens kunnen je in de weg zitten. Deze kun je met deze methode omvormen tot positieve gevoelens van veligheid, kracht, integriteit, zelfbescherming en hoop. Dit is een waardevolle en inmiddels wereldwijd door velen beproefde methode om (weer) in contact te komen met je eigen creativiteit. Het is niet alleen bedoeld voor professionele kunstenaars, maar voor iedereen die creatiever en vrijer wil leven. De oefeningen hebben een duidelijk positief effect op je privéleven en op je werk.

We doen zelf de oefeningen aan de hand van het boek en komen 13 keer om de 2 weken 1,5 uur bij elkaar om uit te wisselen en elkaar te motiveren. We communiceren tussendoor via een Whatapp groep.

De groep bestaat uit maximaal 5 personen.

Na afloop van de cursus kan de groep besluiten zelfstandig door te gaan als creatieve supportgroep.

 

Over Atelier De Blauwe Hand

Achtergrond: Gymnasium B Den Haag -  Tropische Landbouw Rijks Hogere Landbouwschool Deventer - Culturele Antropologie Universiteit van Amsterdam - Ontwikkelingswerk Philippijnen - Ziekenverzorger verstandelijk gehandicapten en dementerende bejaarden Amersfoort - Horica diploma Zwolle - Mede-eigenaar Discotheek Hengelo - Manager Meditatiecentrum Leela Hengelo - Kunstacademie AKI Enschede -  Grafisch Ontwerper Hengelo - Webdesigner - Coachingsvaardigheden Schouten en Nelissen - Systemische opstelllingen Bert Hellinger Instituut Groningen - Systemisch coach en Creatief therapeut Hengelo - Docent Organisatie Opstellingen aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel

Ontwikkeling: Vanaf mijn puberteit heb ik grote belangstelling gehad voor filosofie en psychologie. Met name was ik gebiologeerd door de agressie die in ons mensen zit. Mijn ouders hadden in de oorlog in het verzet gezeten en mijn vader was nogal getraumatiseerd. Het was de tijd van de wapenwedloop en ik zag de toekomst somber in. Om wat bij te dragen aan een betere wereld koos ik ontwikkelingswerk. Na enkele jaren gaf ik daar de brui aan, omdat ik zag dat verbeteringen in de buitenwereld de mensen niet wezenlijk verandert. Ik raakte in een crisis en ging mij verdiepen in meditatie en religie. Dit leidde tot inzicht in de donkere kant van ons denkvemogen en hoe ons ego gevormd wordt. En hoe dit leidt tot een voortdurende strijd met jezelf en je omgeving. Vervolgens heb ik me bijgeschoold om mensen te kunnen helpen zichzelf en hun relatie met de anderen te begrijpen en om hun problemen te boven te komen. Als tegenwicht ben ik graag creatief bezig.


Atelier De Blauwe Hand

Tosho Kooimans

Spiegelstraat 54
7552 MR Hengelo

SUPPORTGROEP The Artist's Way