Yoga op de stoel - Enschede Noord en Zuid | Enschede

Yoga op de Stoel

Tijdens het geven van de reguliere Kundalini yoga  lessen, die ik geef sinds 1988, kwam ik steeds vaker met mensen in aanraking die door ziekte en/of ouder worden niet op de grond konden zitten, zo is in 2002 Yoga op de stoel ontstaan.

Yoga op de stoel: er wordt aandacht besteed aan de  ademhaling, beoefent u een serie actieve oefeningen met een specifieke werking, meditatie en de ontspanningsoefening. De oefeningen voert u uit met respect voor eigen mogelijkheden, en in eigen tempo. Alle oefeningen worden zittend op de stoel beoefend.

De lessen kunt u volgen in twee verzorgingshuizen te Enschede, in  Noord “Liberein” locatie Ariënsstaete en in Zuid “de Posten”, de lessen zijn ook toegankelijk voor mensen die wonen in de omgeving van deze verzorgingshuizen.

Wilt u proberen of dit wat voor u is, meld u dan aan voor een proefles.

Ook de activiteiten begeleiders van bovengenoemde verzorgingshuizen kunnen meer informatie geven.

Over Monique Siahaya- van Wouwe | Enschede

Monique Siahaya van Wouwe

Monique geeft 30 jaar Kundalini yoga, en heeft level 1 en 2 van Kundalini yoga opleiding afgerond, daarnaast is ze opgeleid voor zwangerschapsyoga en heeft ze dit een periode gegeven.

Tijdens het geven van reguliere Kundalini yogales kwam ze vaak in aanraking met mensen die niet meer op de grond konden zitten of langdurig konden staan, door ouder worden of ziekte. Daarom is ze Yoga op de Stoel gaan ontwikkelen, en geeft dit sinds 2002 in verzorgingshuizen. Daarnaast is ze één van de docenten van de Duitse vakopleiding Kundalini yoga für Senioren.

Ze heeft een jaar Sat Nam Rasayan (meditatief helen) gevolgd en afgerond, waardoor de yogalessen nog meer diepgang hebben.

Ze is nu gestart met Yoga voor Mantelzorgers. Omdat ze net als de mantelzorgers in haar groepen heeft ervaren, hoe ondersteunend yoga en meditatie kunnen zijn in perioden van zorg dragen. Hiervoor is een speciaal yoga programma ontwikkeld: Yoga voor Mantelzorgers.

Yoga is voor Monique een levenswijze die de verbinding tot stand brengt met de onuitputtelijke bron van wijsheid en licht, waardoor je kunt groeien, beter begrijpen, meer accepteren en gelukkiger wordt.

Agenda Yoga Namo


Foto 2 Monique Siahaya- van Wouwe Klik om te vergroten

Yoga Namo
Monique Siahaya- van Wouwe


Professionals in de categorie Yoga

Acupunctuur Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Counselling Creativiteit Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Kinderen-Ouders Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga
Bewust Twente