Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

14apr 2024
Viering

Soefi Centrum Twente
Hengelo

De vieringen zijn een hulpmiddel om je bewust te verbinden met je jezelf, met je natuur. Dat doen we door gebed, muziek en een inleiding rond een inspirerend thema.

De Soefi's verlangen naar verbinding; met zichzelf, met de andere mensen, de aarde, de natuur en met dat wat we met 'het Goddelijke' aanduiden.

De viering van april wordt geleid door Ganesh van der Veer uit Hilversum. Hij zal ons inspireren door zijn eigen ervaringen en inzichten en aan de hand van heilige teksten uit de verschillende godsdiensten. 

Een voorproefje:

"Het is dan, wanneer een mens het denkbeeld van gescheidenheid heeft verloren en hij zich één voelt met de gehele schepping, dat zijn ogen worden geopend en hij de oorzaak van alle dingen ziet." uit het Soefisme.

"Hoe kan deze wereld, deze veelheid van namen en vormen, voortkomen uit puur Zijn, wat zo uiterst subtiel en zonder naam en vorm is?" uit  het Hindoeïsme.

We proberen het goddelijke te herkennen buiten ons en binnen ons zodat we steeds meer ene leven kunnen leven dat gekenmerkt wordt door liefde, harmonie en schoonheid.

In de vieringen kennen we gebed, muziek, contemplatie en voor wie wil ook een korte uitwisseling. Je bent van harte welkom.

Informatie

14 apr 2024
11.00 - 13.00
vrije g

Waar?

Nivon huis
Lodewijkstraat 1
Hengelo

Viering