training Verbindend Communiceren | Haaksbergen

Ik geef bedrijfstrainingen op maat en zo nu en dan open trainingen of workshops.
Tijdens een basistraining leer je (via theorie, demonstratie en oefeningen):
* Gesprekken voeren, die bijdragen aan verbinding, ook wanneer er emoties bij betrokken zijn
* Algemeen menselijke behoeften of waarden herkennen achter oordelen en verwijten (die van jezelf
   of van anderen).
* Empathisch luisteren naar jezelf en anderen (en de valkuilen daarbij).
* Eerlijk feedback geven met openheid naar wat er in de ander leeft. Je werkt in kleine groepjes met
   eigen situaties. Tijdens de training bouw je voort op wat je evt. in de praktijk hebt kunnen oefenen.

In trainingen op maat kan gewerkt worden aan bovenstaande thema's of aan thema's als bv. feedback geven en ontvangen, "nee' zeggen en omgaan met een "nee", emotionele zelfzorg, omgaan met weerstand en boosheid, geweldloze conflicthantering (verbaal en non-verbaal).

Over Antoinette Wibbelink-Oosterwijk | Haaksbergen

Zoek je iemand, die mensen dichter bij elkaar kan brengen?
Wil je helder kunnen verwoorden wat voor jou belangrijk is en goed kunnen horen waar het de ander echt om gaat?
Ik begeleid mensen om de verbinding met elkaar te vinden, ook in lastige situaties. Verbindend Communiceren (naar Marshall Rosenberg) geeft zicht op waar het echt om draait in een conflictsituatie.
Het brengt helderheid, ontspanning, mededogen en plezier in het contact met de ander (en met jezelf).
Ik richt me op particulieren en professionals in de hulp- of dienstverlening (bv, jeudzorg, onderwijs, gezondheidszorg).

Achtergrond en inspiratiebronnen:

  • Het gedachtegoed van Marshall B. Rosenberg (boek “Geweldloze communicatie” en "De taal van de vrede”) en de vele hartverwarmende trainingen, die ik vanaf 20van hem en andere trainers Verbindende of Geweldloze Communicatie heb ontvangen.
  • Opleiding als “Schulmediator” bij het Zentrum für Verständigung und Mediation in Kassel en als coach Neuro-Emotionele Integratie aan de Roy Martina Academy.
  • Mijn groepswerkervaring als sociaal cultureel werkster met kinderen en jongeren,
    als H.V.O.–gevende aan openbare basisscholen, als docent volwasseneneducatie bij het ROC van Twente en de Volkshochschule Nordhorn (Nederlands en loopbaanbegeleiding voor migranten, Communicatie en motivatie aan mensen zonder betaald werk en sociale vaardigheden aan beroepskrachten in de zorg).
  • De maatwerktrainingen, die ik de afgelopen jaren gaf aan jeudhulpverleners in vooral Duitsland, o.a. voor de EREV, de IGFH en de Fachhochschule Koblenz.
  • En het groeien in mindfulness, wat me ook meer in contact brengt met m'n intuïtie.

 


Professionals in de categorie Opleiding en Training

Acupunctuur Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Counselling Creativiteit Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Winkels Yoga
Bewust Twente

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Twente