Kruiden en apitherapie

Kruiden voor de keizer
Enschede

Kruiden voor de keizer voor natuurgeneeskundige consulten en behandeling. Kruidencursussen en kruidenmiddelen.

Een natuurgeneeskundig consult is zinvol wanneer je een klacht hebt die je graag met kruiden, bloesems of bijenproducten wilt aanpakken. Het kan gaan om de meest uiteenlopende klachten zoals vlottere genezing na botbreuk, menstruatie klachten, aambeien, huiduitslag, maagklachten, beenkramp, emotionele klachten, vermoeidheidsklachten etc.

Mijn aanpak is holistisch. Dat betekent dat ik de mens zie als compleet, klachten hangen vaak met elkaar samen. Zo zoeken we naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Misschien kan je lever ondersteuning gebruiken bij je menstruatieklachten? Of je hart ondersteuning bij een burn-out? Je nieren bij herstel van botbreuken? Zoek je naar een goede voorjaarsreiniger?

In het consult geef ik je mijn visie en bespreek mogelijk kruiden en api-middelen. Vaak geef ik je al een behandeling met lijfkrachtherstel. Door een lichte aanraking op zenuwpunten wordt je eigen lichaamsenergie dan geactiveerd waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen. Soms maak ik gebruik van honingmassage, cupping en sjamanisme. Wat je in ieder geval kunt verwachten na een consult is een overzicht met middelen die je zou kunnen gebruiken. Dat kunnen kruiden zijn in de vorm van tincturen, thee, zalf, crème of siroop. Maar ook Bach bloesems en bijenproducten zoals honing, propolis, koninginnegelei, darrenbroed en bijenwas.

Van de kruiden uit mijn tuin, bos en directe omgeving maak ik incturen, zalven, crèmes, oliën, thee, kruidenazijn en kruidenzout die je kunt kopen. Maak je ze liever zelf en wil je leren waarvoor je ze kunt inzetten? Volg dan een workshop of cursus.

Graag tot ziens bij Kruiden voor de keizer!

Over Kruiden voor de keizer

Even voortellen: Erna Lankhorst, afgestudeerd fytotherapeut en apitherapeut. Een fytotherapeut werkt met kruiden en Bach bloesems, een apitherapeut maakt gebruik van de geneeskrachtige werking van bijenproducten zoals honing, propolis, koninginnegelei, darrenbroed en bijenwas. Naast deze natuurgeneeskundige opleidigen volgde ik o.a. opleidingen lijfkrachtherstel en sjamanisme. 

Mijn loopbaan ben ik begonnen als psycholoog, spraak- & taalpatholoog en logopedist. Naast het werk als natuurgeneeskundig therapeut verzorg ik trainingen, workshops en coaching op het gebied van stem- en presentatietechnieken, psychologie, communicatieve vaardigheden en creatief schrijven. Verder vertel ik verhalen, draag met passie voor, schilder, moeder (over twee dochters) en tuinier. Elfjes zijn van jongs af aan in mijn leven. Ik zoek ze steeds weer op en ga met ze in gesprek. Het werk als natuurgeneeskundig vakvrouw is voor mij een ideale manier om mijn innerlijk weten en elvenkracht te verbinden met concrete kennis over planten, kruiden en bijenproducten om mensen, dieren en planten te helen en ondersteunen. 


Kruiden voor de keizer

Erna Lankhorst

Keizerweg, 27
7548 PX Enschede

Lid van beroepsvereniging

Kruiden en apitherapie