Opstellingen over familie, relatie, gezondheid, werk en wonen.

Roots and Wings Opstellingenwerk en Coaching
Hengelo

Tosho geeft familie-, relatie- en zakelijke opstellingen - zowel in groepen als privé - , coachingstrajecten ( life coaching, coach de coach en wisdom counsel ) en creatieve begeleiding ( Picasso coaching, Zomaarvanzelf schilderen en Paintparty ).

Mijn specialiteit is de kunst om snel tot de kern van een probleem te komen. Dit doe ik door de juiste vragen te stellen en door mijn intuitie te volgen. Vaak maak ik hierbij gebruik van systemische opstellingen. Dit kunnen familie-opstellingen, relatie-opstellingen of zakelijke opstellingen zijn. Eens per maand organiseer ik deze opstellingen voor groepen van rond de tien deelnemers. Daarnaast ben ik door de week zowel 's middags als 's avonds beschikbaar voor het geven van een privé-opstelling. Dit is een veilige setting, waarin gewerkt wordt vanuit respect. Wat er besproken wordt is strikt vertrouwelijk. Het resultaat van mijn werk is dieper inzicht in jezelf en jouw relaties met de mensen om je heen. Meestal geeft de coaching en de opstelling je een bijzonder positief gevoel en heb je handvatten gekregen om met de nieuwe inzichten aan de slag te gaan. We ruimen dingen uit het verleden op en richten de aandacht weer volledig op het nu. Want in het heden speelt het echte leven zich af en kun je weer nieuwe energie en nieuwe ervaringen opdoen.

Over Roots and Wings Opstellingenwerk en Coaching

Achtergrond: Gymnasium B Den Haag -  Tropische Landbouw Rijks Hogere Landbouwschool Deventer - Culturele Antropologie Universiteit van Amsterdam - Ontwikkelingswerk Philippijnen - Ziekenverzorger verstandelijk gehandicapten en dementerende bejaarden Amersfoort - Horica diploma Zwolle - Mede-eigenaar Discotheek Hengelo - Manager Meditatiecentrum Leela Hengelo - Kunstacademie AKI Enschede -  Grafisch Ontwerper Hengelo - Webdesigner - Coachingsvaardigheden Schouten en Nelissen - Systemische opstelllingen Bert Hellinger Instituut Groningen - Systemisch coach en Creatief therapeut Hengelo - Docent Organisatie Opstellingen aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel

Ontwikkeling: Vanaf mijn puberteit heb ik grote belangstelling gehad voor filosofie en psychologie. Met name was ik gebiologeerd door de agressie die in ons mensen zit. Mijn ouders hadden in de oorlog in het verzet gezeten en mijn vader was nogal getraumatiseerd. Het was de tijd van de wapenwedloop en ik zag de toekomst somber in. Om wat bij te dragen aan een betere wereld koos ik ontwikkelingswerk. Na enkele jaren gaf ik daar de brui aan, omdat ik zag dat verbeteringen in de buitenwereld de mensen niet wezenlijk verandert. Ik raakte in een crisis en ging mij verdiepen in meditatie en religie. Dit leidde tot inzicht in de donkere kant van ons denkvemogen en hoe ons ego gevormd wordt. En hoe dit leidt tot een voortdurende strijd met jezelf en je omgeving. Vervolgens heb ik me bijgeschoold om mensen te kunnen helpen zichzelf en hun relatie met de anderen te begrijpen en om hun problemen te boven te komen. Als tegenwicht ben ik graag creatief bezig.


Roots and Wings Opstellingenwerk en Coaching

Tosho Kooimans

Spiegelstraat 54
7552 MR Hengelo

Opstellingen over familie, relatie, gezondheid, werk en wonen.