Kundalini Yoga - online - Yoga op de Stoel - Self-care Yoga voor o.a. Mantelzorgers - Seniorenyoga

Yoga Namo
Enschede

Kundalini yoga, ook wel yoga van bewustwording. De praktische uitvoering bestaat uit het beoefenen van yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen, meditaties en een ontspanningsoefening.

Monique Siahaya-  Kundalini yoga -  online - Enschede  West  - bij Yoga Namo

Dit is een actieve vorm van yoga, die voor iedereen toegankelijk is. Het wordt ook de yoga van het bewust worden genoemd. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan de ademhaling, een serie oefeningen met een specifieke werking (kriya), meditatie het zingen van mantra's  en de ontspanningsoefening. Door de yogabeoefening wordt gericht gewerkt aan thema’s op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Voor deze yoga hoef je niet lenig te zijn. De oefeningen voer je uit met respect voor je eigen mogelijkheden, je komt weer meer tot jezelf en leert ontspannen. De lessen worden in de studio in kleine groepjes (max. 7 deelnemers) gegeven.

Naast Kundalini yoga geeft Monique Self-Care een Yoga programma o.a. voor Mantelzorgers, Yoga op de Stoel en Yoga voor Senioren. Meer informatie lees je op de website: YogaNamo 

Wil je ervaren of deze yoga wat voor jou is, meld je dan aan voor een proefles.

 

 

 

Over Yoga Namo

Monique Siahaya van Wouwe

Monique geeft Kundalini yoga vanaf 1988, en heeft level 1 en 2 van Kundalini yoga opleiding afgerond, daarnaast is ze opgeleid voor zwangerschapsyoga en heeft ze dit een periode gegeven.

Tijdens het geven van reguliere Kundalini yogales kwam ze vaak in aanraking met mensen die niet meer op de grond konden zitten of langdurig konden staan, door ouder worden of ziekte. Daarom is ze Yoga op de Stoel gaan ontwikkelen, en geeft dit sinds 2002 in verzorgingshuizen. Daarnaast is ze één van de docenten van de Duitse vakopleiding Kundalini yoga für Senioren.

Ze heeft een jaar Sat Nam Rasayan (meditatief helen) gevolgd en afgerond, waardoor de yogalessen nog meer diepgang hebben. Momenteel volgt Monique segmenten van de Kundalini Yoga Therapy Training van het Guru Ram Das Centre for Medicine & Humanology om zo therapeutische yoga te kunnen geven.

Ze is nu gestart met Yoga voor Mantelzorgers. Omdat ze net als de mantelzorgers in haar groepen heeft ervaren, hoe ondersteunend yoga en meditatie kunnen zijn in perioden van zorg dragen.

Hiervoor is door Monique en Ivonne een speciaal KRI gecertificeerd yoga programma ontwikkeld: Yoga voor Mantelzorgers. Ze heeft samen met Ivonne Wopereis een yogaboek 'Yoga ondersteunt in het zorgen voor jezelf en de ander' geschreven voor dit programma. Een yogaboek voor self-care, om meer tot jezelf te komen. De yoga in dit boek is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en lichamelijke condities. De yoga kan op de mat en op de stoel worden beoefend. Het boek is bedoeld voor ieder die door middel van yoga, meditatie, ademhaling en ontspanningsoefeningen zichzelf wil ondersteunen. Dit boek wordt gebruikt als werkboek bij het Programma Yoga voor Mantelzorgers. Dit programma bestaat uit zeven dagdelen, te volgen bij Yoga Namo.

Yoga is voor Monique een levenswijze die de verbinding tot stand brengt met de onuitputtelijke bron van wijsheid en licht, waardoor je kunt groeien, beter begrijpen, meer accepteren en gelukkiger wordt.


Yoga Namo

Monique Siahaya- van Wouwe

Ommerbos 16
7543GG Enschede

Lid van beroepsvereniging

    http://www.kundaliniyoganederland.nl/
Kundalini Yoga - online - Yoga op de Stoel -  Self-care Yoga voor o.a. Mantelzorgers - Seniorenyoga