Bewustwording, ontwikkeling en groei met hulp van paarden | Hengelo

Samen met mijn paarden bied ik je vier werkvormen aan:

  • Verdiepingsjaar Aarden met Paarden
  • Verschillende losse dagworkshops met iedere keer een ander thema
  • Individuele coaching
  • Groepscoaching voor teams

Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en energie. Dit is de manier waarop zij communiceren in de kudde. De kleinste non-verbale signalen worden door paarden opgemerkt. Ze voelen haarfijn aan wat er speelt en wat nodig is om de groep in balans te houden om te kunnen overleven.

Ze kunnen menselijke lichaamstaal (en het onderbewuste) daardoor feilloos spiegelen. Ze zijn volledig in het hier en nu en reageren daardoor direct en volstrekt objectief. Je ervaart de gevolgen van je gedrag meteen door de reactie van het paard. Tijdens een coachsessie zorgen ze hiermee voor prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in je leven.

Paarden kunnen mensen innerlijk raken, maar ook intimideren door hun kracht en grootte. Dat biedt op een natuurlijke manier de kans om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

De coaching is volledig op maat. Wat er nu bij jou speelt, is leidend voor een sessie. Je kunt denken aan vragen rond leiderschap, contact, communicatie, relaties en zelfvertrouwen en werken vanuit denken of gevoel. Door de directe en objectieve feedback van het paard op je handelen komen je thema’s sneller aan de oppervlakte dan bij welke andere vorm van coaching dan ook.

Over Sandra Slym | Hengelo

Mijn naam is Sandra Slym en sinds 2010 werk ik als Equine Assisted Coach®. De omgang met paarden loopt als een rode draad door mijn leven.

Als kind had ik het gevoel dat ik in het gareel moest lopen en moest doen wat er van me verwacht werd. Op de momenten dat ik me verzette en ging bokken en steigeren kreeg ik straf. Ik voelde me vaak opgesloten en kreeg het gevoel dat het nooit goed was. Steeds meer verlangde ik naar vrijheid en ruimte voor mezelf. Die ruimte vond ik bij paarden. Ik voelde me vrij en verbonden en meer dan ooi mezelf. Dat was voor mij het ultieme geluk! Sindsdien zijn paarden altijd in mijn leven gebleven.

Door mijn intense omgang met paarden leerde ik echt te luisteren naar paarden. Ik ontdekte hun kracht en de spiegel die ze me voorhielden. Ik leerde paarden steeds beter te begrijpen en begon al op 15-jarige leeftijd paarden berijdbaar te maken op mijn eigen, natuurlijke manier: zonder dwang, zonder hulpmiddelen en zonder straf.

Mijn omgang met paarden heeft me geleerd wat er nodig is om vrijheid en verbondenheid te ervaren: om te ontdekken wie je werkelijk bent. En dat is wat mijn manier van coachen met paarden jou kan brengen. Je leert om bij jezelf te komen en om je vrij te voelen in je handelen, zodat je kunt doen wat je werkelijk wilt.

Ik heb door de jaren heen verschillende beroepsgerichte opleidingen gevolgd en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor de equine assisted coach®.

Agenda Sandra Coachen Met Paarden


Foto 1 Sandra Slym Klik om te vergroten

Sandra Coachen Met Paarden
Sandra Slym


Professionals in de categorie Coaching - Diverse Coaching

Acupunctuur Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Counselling Creativiteit Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga
Bewust Twente

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Twente