Bewustwording, bevrijding, stralend jezelf zijn | Wierden

Bewustwording, bevrijding en stralend jezelf zijn.

Mijn naam is Herman Veltmaat (1955). Na een carrière in het onderwijs werk ik sinds 2007 in een eigen praktijk met hooggevoelige kinderen en volwassenen. Met mensen, die in de loop van hun leven, het contact met zichzelf zijn kwijtgeraakt en daardoor niet meer voor zichzelf kunnen kiezen. Anderen zijn hun richtingwijzers geworden en ze zijn het contact met hun eigen kompas kwijt. Ten gevolge daarvan kampen ze met allerlei psychische en somatische klachten en zijn daardoor steeds verder verwijderd geraakt van wie ze ten diepste zijn.

Het is mijn kracht mensen weer bij zichzelf terug te brengen. Daarbij ga ik met hen op reis, voorbij  pijn,  verlies, angst, teleurstelling, verdriet en boosheid naar de schitterende mens die ze ten diepste zijn. Want dat is wat we allemaal zijn.

We maken contact met het verhaal zoals het werkelijk is geweest, met de gevoelens zoals die ooit zijn ervaren. Daarbij gaan we uiteindelijk van angst en verstarring naar liefde en zachtheid. Liefde voor jezelf leidt uiteindelijk tot de eliminatie van alle weerstand en dat maakt dat je weer sprankelend in het leven kunt staan.

Over Herman Veltmaat | Wierden

Mijn verhaal

Het gevoel dat alles moeite kost en dat alles zwaar is, is heel herkenbaar voor mij. Ik lag nagenoeg iedere avond uitgeteld op de bank, worstelde met mezelf en met het leven. Ik dacht dat er iets mis was met mij en was de wanhoop nabij.

Ik heb altijd gedacht dat ik een gelukkige jeugd had gehad. Maar toen ik ging kijken hoe het werkelijk geweest was, vielen mij de schellen van de ogen. Verdringing en ontkenning van de werkelijkheid heeft mij doen overleven. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik mij vervreemd voelde van mijzelf.

Ik wist niet meer wat écht leven was: vanuit het gevoel, blij, krachtig en hunkerend naar nieuwe ervaringen en belevenissen. Ook miste ik diepgaande verbinding met andere mensen.

Ik had nog een vage herinnering aan hoe ik als kind van 5 elke ochtend wakker werd met het gevoel dat ik de hele wereld aankon en stond te popelen om naar buiten te gaan om de wereld te ontdekken. Diep van binnen wist ik dat het mogelijk was mij weer zo te voelen. Maar hoe?

Ik kwam, in 2005, tot de conclusie dat het roer om moest, dat ik iets anders moest gaan doen en mijn hart moest gaan volgen. Mijn ongezonde gedrag en mijn innerlijke ballast heb ik achter mij gelaten door therapie en door opleidingen te volgen.

Het heeft mij gebracht waar ik nu ben: gezond en gelukkig. Bezig met mijn eigen passie: mensen begeleiden om zichzelf terug te vinden.


Foto 1 Herman Veltmaat Foto 3 Herman Veltmaat Klik om te vergroten

Herman Veltmaat - Therapie en Coaching
Herman Veltmaat


Professionals in de categorie Coaching - Diverse Coaching

Acupunctuur Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Counselling Creativiteit Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga
Bewust Twente

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Twente