Bewust Twente » Nieuwsbrief » Een licht nieuw jaar?

Hoe licht kan jouw nieuwe jaar zijn?

Onlangs bezocht ik de tentoonstelling van Turner in Rijksmuseum Twente en werd geraakt door de sferische lichtheid van zijn schilderijen. Enorm wijdse landschappen met klein daarin ergens een menselijk tafereel. William Turner (1775-1851) wilde het sublieme in de natuur verbeelden. Hij was de eerste kunstenaar die de natuurgetrouwe weergave los durfde te laten en er steeds meer zijn persoonlijke beleving inlegde.

Mooi om Turner's wereld bijna aan te kunnen raken door in het schilderij zijn penseelstreek, zijn verf,  zijn uitzicht te zien, 160 jaar terug in de tijd kijkend.

Op een van de begeleidende muurteksten op de las ik:

"Turner lijkt geobsedeerd  door de ongrijpbare en vernietigende kracht van de natuur. Hij is zich bewust van de nietigheid van de mensheid in de natuur en realiseert zich dat iedere poging tot verzet op een teleurstelling uit moet lopen. 'Hoop en geloof zijn misleidend', schrijft Turner in zijn manuscript Fallacies of Hope."

Die nietigheid van de mens; zoals de zandkorrel op het strand, de laatste punt in de 14-delige encyclopedie? En ja, pogingen tot verzet tegen het leven? Gedoemd te mislukken.

Het leven leeft, het leven gaat (of ik het leuk vind of niet), het leven stroomt en trekt zich van mijn commentaar of verzet niks aan. Gedachten hoe het had moeten zijn, hoe ik zou moeten zijn..... mosterd na de maaltijd: laat maar zitten!

Hoe licht kan het leven dan zijn?
Ga je mee op de levenstroom die ons in het nieuwe jaar toevalt?
Heel licht?

Gonny Dubbink
Coördinator

Patty Kwast

 

Gonny
ontmoet
Patty
en
vertelt
.........

een estafette interview

Gonny Dubbink

Patty Kwast is een professional organizer en begeleidt mensen om hun huis, hun spullen, hun administratie en/of hun leven op orde te krijgen.

Patty voelt zich geïnspireerd door mensen die positief in het leven staan en die hun eigen pad durven te bewandelen. Van de zomer heeft ze met iemand ervaren dat ze hetzelfde dachten of zeiden terwijl ze toch heel verschillend waren. Dat maakte dat ze bevestigd werd in haar eigen intuïtie. Dat vertrouwen was af en toe een beetje weg.

Bewustzijn betekent voor Patty, jezelf ontwikkelen en groeien in het proces naar vrijheid. En beseffen dat alles klopt wat er op je pad komt. “Vrijheid is voor mij volledig mezelf kunnen zijn, dat zit in mijzelf. Als je mind je hart volgt zit je op de goede weg”, aldus Patty.

Patty inspireert graag mensen om anders te kijken naar hun huis, hun spullen en woonomgeving, waardoor ze meer rust en ruimte gaan voelen.  Ze vindt het prettig als mensen door haar begeleiding opgelucht ademhalen omdat er een last van hun schouders valt. Patty zegt: “Mijn begeleiding draait er in de kern om dat iemand zich bewust wordt van hoe hij/zij naar zijn/haar situatie kijkt, van daaruit gaan we samen veranderingen aanbrengen die voor meer ruimte en rust zorgen.
Opruimen is ruimte creëren in huis en hoofd, waardoor we meer rust ervaren.”

Nieuwsgierig geworden? Lees meer op www.pporganizing.nl

 

 

 

Ook in 2016 is er weer een ruim aanbod op de agenda.
Inspiratie en ondersteuning, verbinding en lichtheid. 
En op de website www.bewusttwente.nl vind je nog meer professionals
en ondernemers 

Tanja Kienhuis Oldenzaal

Start Kundalini Yoga en Meditatielessen
DI 27 aug | 19.30-20.45

Oldenzaal | Tanja Kienhuis
De wekelijkse Kundalini Yoga Meditatieles bestaat uit dynamische yoga oefeningen en actieve meditaties. Hierbij maken we gebruik van krachtige ademtechnieken, mudra's (speciale arm en handhoudingen) en mantra’s, helende klanken.
Lees verder →

Simone Busscher Hengelo

Oxytocine, kun je dat eten?
VR 06 sep | 14.00-15.30

Hengelo | Simone Busscher
Als we niet lekker in ons vel zitten en stress ervaren, zijn er diverse mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Dit kan o.a. door het hormoon Oxytocine (ook wel gelukshormoon genoemd) in ons lijf te activeren. Hoe? Daar hoor hier meer over!
Lees verder →

Bewust Twente diverse plaatsen in Twente

Repair Cafe: Weggooien? Mooi niet!
MA 09 sep | 00.00-00.00

diverse plaatsen in Twente | Bewust Twente
Huisraad, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, bijna alles kan hersteld en gerepareerd worden op een van de 18 Repair Cafés in Twente. Er is vast wel een Repair Café bij u in de buurt. Kijk op het overzicht in de bijlage.
Lees verder →

Tanja Kienhuis Rossum

Opleiding BewustZijn Coaching
ZA 14 sep | 10.00-17.00

Rossum | Tanja Kienhuis
De Opleiding BewustZijn Coaching is een unieke combinatie van haptonomie, coaching/counseling, yoga en meditatie.Helder krijgen wat jij verlangt vanuit het diepste van jouw kern en leiding nemen om daadwerkelijke stappen te zetten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Haya Plaggenborg De Zwanenhof Zenderen

DEELTIJD beroepsopleiding psycho- energetisch therapeut
WO 18 sep | 09.30-16.30

De Zwanenhof Zenderen | Haya Plaggenborg
Ben je een gevoelsmens en wil je werken met je talent? Dan is de opleiding tot Psycho- Energetish Therapeut iets voor jou! Deze opleiding helpt je bovendien in je kracht te staan, het verleden te verwerken en opent deuren naar een nieuwe toekomst!
Lees verder →

Marja Oude Avenhuis Hendelo

Je klacht als signaal
VR 27 sep | 14.00-15.30

Hendelo | Marja Oude Avenhuis
Een klacht op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau wordt meestal als vervelend en hinderlijk ervaren. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar… waarom heb je die klacht(en)?
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Van vermoeidheid tot burn-out
MA 14 okt | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Waar krijg jij energie van? Deze vraag kan je heel veel antwoorden en oplossingen geven als je vermoeid, overspannen of burn-out bent. Tijdens deze avond ontdekken we welke natuurlijke middelen hierbij ondersteunen.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Pijnlijke gewrichten
MA 11 nov | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Pijnlijke gewrichten behandelen met natuurlijke middelen. Hoe? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Winter Depressie
MA 09 dec | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Wil jij ontdekken hoe kruiden, voeding of therapie met dieren invloed kan hebben op je (winter)depressie? Kom dan naar deze thema avond!
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente