Bewust Twente » Nieuwsbrief » Een licht nieuw jaar?

Hoe licht kan jouw nieuwe jaar zijn?

Onlangs bezocht ik de tentoonstelling van Turner in Rijksmuseum Twente en werd geraakt door de sferische lichtheid van zijn schilderijen. Enorm wijdse landschappen met klein daarin ergens een menselijk tafereel. William Turner (1775-1851) wilde het sublieme in de natuur verbeelden. Hij was de eerste kunstenaar die de natuurgetrouwe weergave los durfde te laten en er steeds meer zijn persoonlijke beleving inlegde.

Mooi om Turner's wereld bijna aan te kunnen raken door in het schilderij zijn penseelstreek, zijn verf,  zijn uitzicht te zien, 160 jaar terug in de tijd kijkend.

Op een van de begeleidende muurteksten op de las ik:

"Turner lijkt geobsedeerd  door de ongrijpbare en vernietigende kracht van de natuur. Hij is zich bewust van de nietigheid van de mensheid in de natuur en realiseert zich dat iedere poging tot verzet op een teleurstelling uit moet lopen. 'Hoop en geloof zijn misleidend', schrijft Turner in zijn manuscript Fallacies of Hope."

Die nietigheid van de mens; zoals de zandkorrel op het strand, de laatste punt in de 14-delige encyclopedie? En ja, pogingen tot verzet tegen het leven? Gedoemd te mislukken.

Het leven leeft, het leven gaat (of ik het leuk vind of niet), het leven stroomt en trekt zich van mijn commentaar of verzet niks aan. Gedachten hoe het had moeten zijn, hoe ik zou moeten zijn..... mosterd na de maaltijd: laat maar zitten!

Hoe licht kan het leven dan zijn?
Ga je mee op de levenstroom die ons in het nieuwe jaar toevalt?
Heel licht?

Gonny Dubbink
Coördinator

Patty Kwast

 

Gonny
ontmoet
Patty
en
vertelt
.........

een estafette interview

Gonny Dubbink

Patty Kwast is een professional organizer en begeleidt mensen om hun huis, hun spullen, hun administratie en/of hun leven op orde te krijgen.

Patty voelt zich geïnspireerd door mensen die positief in het leven staan en die hun eigen pad durven te bewandelen. Van de zomer heeft ze met iemand ervaren dat ze hetzelfde dachten of zeiden terwijl ze toch heel verschillend waren. Dat maakte dat ze bevestigd werd in haar eigen intuïtie. Dat vertrouwen was af en toe een beetje weg.

Bewustzijn betekent voor Patty, jezelf ontwikkelen en groeien in het proces naar vrijheid. En beseffen dat alles klopt wat er op je pad komt. “Vrijheid is voor mij volledig mezelf kunnen zijn, dat zit in mijzelf. Als je mind je hart volgt zit je op de goede weg”, aldus Patty.

Patty inspireert graag mensen om anders te kijken naar hun huis, hun spullen en woonomgeving, waardoor ze meer rust en ruimte gaan voelen.  Ze vindt het prettig als mensen door haar begeleiding opgelucht ademhalen omdat er een last van hun schouders valt. Patty zegt: “Mijn begeleiding draait er in de kern om dat iemand zich bewust wordt van hoe hij/zij naar zijn/haar situatie kijkt, van daaruit gaan we samen veranderingen aanbrengen die voor meer ruimte en rust zorgen.
Opruimen is ruimte creëren in huis en hoofd, waardoor we meer rust ervaren.”

Nieuwsgierig geworden? Lees meer op www.pporganizing.nl

 

 

 

Ook in 2016 is er weer een ruim aanbod op de agenda.
Inspiratie en ondersteuning, verbinding en lichtheid. 
En op de website www.bewusttwente.nl vind je nog meer professionals
en ondernemers 

Wim Velthuis Enschede

2 DAAGSE workshop quantum touch level I
ZA 06 jul | 09.00-17.00

Enschede | Wim Velthuis
Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 Quantum Touch Level I Workshop in Enschede.Belevenisavond Quantum Touch op vrijdag 24 mei 2019 om 20.00 uur (gratis) in Ruimte voor Balans, Potsweg 15 b, Enschede . Vooraf aanmelden:
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Aimée F. Doudart de la Grée Rancy, Frankrijk

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée
ZANGWEEK in Frankrijk. Genieten van de zomer in de Bourgogne, je stem ontdekken en beleven zowel in klank, speeltuin voor de stem, als in eenvoudige liederen. Zingen met je hele lijf, zonder oordeel, vrij en voor iedereen! Samen zingen maakt blij!
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente