Bewust Twente » Nieuwsbrief » Een licht nieuw jaar?

Hoe licht kan jouw nieuwe jaar zijn?

Onlangs bezocht ik de tentoonstelling van Turner in Rijksmuseum Twente en werd geraakt door de sferische lichtheid van zijn schilderijen. Enorm wijdse landschappen met klein daarin ergens een menselijk tafereel. William Turner (1775-1851) wilde het sublieme in de natuur verbeelden. Hij was de eerste kunstenaar die de natuurgetrouwe weergave los durfde te laten en er steeds meer zijn persoonlijke beleving inlegde.

Mooi om Turner's wereld bijna aan te kunnen raken door in het schilderij zijn penseelstreek, zijn verf,  zijn uitzicht te zien, 160 jaar terug in de tijd kijkend.

Op een van de begeleidende muurteksten op de las ik:

"Turner lijkt geobsedeerd  door de ongrijpbare en vernietigende kracht van de natuur. Hij is zich bewust van de nietigheid van de mensheid in de natuur en realiseert zich dat iedere poging tot verzet op een teleurstelling uit moet lopen. 'Hoop en geloof zijn misleidend', schrijft Turner in zijn manuscript Fallacies of Hope."

Die nietigheid van de mens; zoals de zandkorrel op het strand, de laatste punt in de 14-delige encyclopedie? En ja, pogingen tot verzet tegen het leven? Gedoemd te mislukken.

Het leven leeft, het leven gaat (of ik het leuk vind of niet), het leven stroomt en trekt zich van mijn commentaar of verzet niks aan. Gedachten hoe het had moeten zijn, hoe ik zou moeten zijn..... mosterd na de maaltijd: laat maar zitten!

Hoe licht kan het leven dan zijn?
Ga je mee op de levenstroom die ons in het nieuwe jaar toevalt?
Heel licht?

Gonny Dubbink
Coördinator

Patty Kwast

 

Gonny
ontmoet
Patty
en
vertelt
.........

een estafette interview

Gonny Dubbink

Patty Kwast is een professional organizer en begeleidt mensen om hun huis, hun spullen, hun administratie en/of hun leven op orde te krijgen.

Patty voelt zich geïnspireerd door mensen die positief in het leven staan en die hun eigen pad durven te bewandelen. Van de zomer heeft ze met iemand ervaren dat ze hetzelfde dachten of zeiden terwijl ze toch heel verschillend waren. Dat maakte dat ze bevestigd werd in haar eigen intuïtie. Dat vertrouwen was af en toe een beetje weg.

Bewustzijn betekent voor Patty, jezelf ontwikkelen en groeien in het proces naar vrijheid. En beseffen dat alles klopt wat er op je pad komt. “Vrijheid is voor mij volledig mezelf kunnen zijn, dat zit in mijzelf. Als je mind je hart volgt zit je op de goede weg”, aldus Patty.

Patty inspireert graag mensen om anders te kijken naar hun huis, hun spullen en woonomgeving, waardoor ze meer rust en ruimte gaan voelen.  Ze vindt het prettig als mensen door haar begeleiding opgelucht ademhalen omdat er een last van hun schouders valt. Patty zegt: “Mijn begeleiding draait er in de kern om dat iemand zich bewust wordt van hoe hij/zij naar zijn/haar situatie kijkt, van daaruit gaan we samen veranderingen aanbrengen die voor meer ruimte en rust zorgen.
Opruimen is ruimte creëren in huis en hoofd, waardoor we meer rust ervaren.”

Nieuwsgierig geworden? Lees meer op www.pporganizing.nl

 

 

 

Ook in 2016 is er weer een ruim aanbod op de agenda.
Inspiratie en ondersteuning, verbinding en lichtheid. 
En op de website www.bewusttwente.nl vind je nog meer professionals
en ondernemers 

Tosho Kooimans Hengelo

Familie Opstellingen
ZO 28 apr | 13.00-16.00

Hengelo | Tosho Kooimans
Systemisch werk: familieopstellingen, bedrijfsopstellingen, organisatieopstellingen, maatschappelijke opstellingen. Tosho Kooimans van Roots and Wings Opstellingenwerk heeft meer dan 14 jaar ervaring en is opgeleid door het Bert Hellinger Instituut.
Lees verder →

René Bussink Haaksbergen

Gratis Ontwikkeladvies 45+
MA 29 apr | 09.00-17.00

Haaksbergen | René Bussink
Ben jij 45+ en heb jij tenminste 12 uur per week betaald werk (in loondienst of als ZZP-er) en vraag je jezelf wel eens af of je met jouw huidige werk je pensioen gaat halen? Dan is een GRATIS ontwikkeladvies t.w.v. 600 euro wellicht iets voor jou!
Lees verder →

Judith Bussink Gratis webinar

Gratis webinar speciaal voor vrouwen in de overgang
MA 29 apr | 20.00-21.00

Gratis webinar | Judith Bussink
Ben jij een vrouw die haar leven goed op orde heeft, maar wordt je geconfronteerd met vervelende overgangsklachten? Ontdek dan tijdens dit gratis webinar op 29 april a.s. om 20.00 uur hoe je van de menopauze de beste tijd van je leven maakt.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hooikoorts
MA 13 mei | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hooikoorts is een lastige klacht die niet vanzelf verdwijnt. Er is gelukkig van alles wat je kunt doen om de klachten te verlichten en ook volgend jaar minder last te hebben of zelfs volledig te genezen. Op deze avond mag je ontdekken en ervaren.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Varsseveld

Verbindend Communiceren in een verdeelde wereld
MA 13 mei | 19.30-21.30

Varsseveld | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Verbinding vinden in een verdeelde wereld, inleiding in Verbindend Communiceren naar M. Rosenberg
Lees verder →

Monique Siahaya- van Wouwe Enschede

Programma Yoga voor Mantelzorgers - 7 dagdelen 15 mei t/m 26 juni 2019
WO 15 mei | 13.30-15.45

Enschede | Monique Siahaya- van Wouwe
Yoga voor Mantelzorgers om meer tot jezelf te komen, voor ondersteuning, ontspanning en self-care. Door bewustwording, uitwisseling en het beoefenen van Yoga ontdek je nieuwe wegen naar momenten voor jezelf.
Lees verder →

Esra Tjemkes Schonach im Schwarzwald, Duitsland

Schwarzwald Retraite
ZO 19 mei | 18.00-11.00

Schonach im Schwarzwald, Duitsland | Esra Tjemkes
De retreat in het Zwarte Woud. Hier kan je actief zijn met persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. De activiteiten: Wandelingen met de 4 Natuurkwaliteiten, natuurervaringen met alle zintuigen, Natuurgeneeskundige therapie en creatieve beeldvorming.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede ( 2 min. v. 't station)

Transformeren van negatieve kernovertuigingen
ZA 25 mei | 09.30-16.30

Enschede ( 2 min. v. 't station) | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Ben je bekend met Verbindende of Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en zoek je verdieping? Wil je graag veranderen of meer jezelf worden, maar word je belemmerd door negatieve kernovertuigingen?
Lees verder →

Wilma Sonder Hengelo

Perspectief op verslaving
VR 07 jun | 14.00-16.00

Hengelo | Wilma Sonder
Tijdens deze informatieve en interactieve bijeenkomst delen drie/vier leden van ons netwerk hun perspectief op verslaving. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk het perspectief op dit thema te verbreden.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Ziekte van Lyme
MA 17 jun | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Van voorkomen tot genezen: deze avond staat in het teken van de Ziekte van Lyme. Ontdek wat je kunt doen met natuurlijke geneeswijzen om je levenskracht te vergrootten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée

Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente