Bewust Twente » Nieuwsbrief » Een licht nieuw jaar?

Hoe licht kan jouw nieuwe jaar zijn?

Onlangs bezocht ik de tentoonstelling van Turner in Rijksmuseum Twente en werd geraakt door de sferische lichtheid van zijn schilderijen. Enorm wijdse landschappen met klein daarin ergens een menselijk tafereel. William Turner (1775-1851) wilde het sublieme in de natuur verbeelden. Hij was de eerste kunstenaar die de natuurgetrouwe weergave los durfde te laten en er steeds meer zijn persoonlijke beleving inlegde.

Mooi om Turner's wereld bijna aan te kunnen raken door in het schilderij zijn penseelstreek, zijn verf,  zijn uitzicht te zien, 160 jaar terug in de tijd kijkend.

Op een van de begeleidende muurteksten op de las ik:

"Turner lijkt geobsedeerd  door de ongrijpbare en vernietigende kracht van de natuur. Hij is zich bewust van de nietigheid van de mensheid in de natuur en realiseert zich dat iedere poging tot verzet op een teleurstelling uit moet lopen. 'Hoop en geloof zijn misleidend', schrijft Turner in zijn manuscript Fallacies of Hope."

Die nietigheid van de mens; zoals de zandkorrel op het strand, de laatste punt in de 14-delige encyclopedie? En ja, pogingen tot verzet tegen het leven? Gedoemd te mislukken.

Het leven leeft, het leven gaat (of ik het leuk vind of niet), het leven stroomt en trekt zich van mijn commentaar of verzet niks aan. Gedachten hoe het had moeten zijn, hoe ik zou moeten zijn..... mosterd na de maaltijd: laat maar zitten!

Hoe licht kan het leven dan zijn?
Ga je mee op de levenstroom die ons in het nieuwe jaar toevalt?
Heel licht?

Gonny Dubbink
Coördinator

Patty Kwast

 

Gonny
ontmoet
Patty
en
vertelt
.........

een estafette interview

Gonny Dubbink

Patty Kwast is een professional organizer en begeleidt mensen om hun huis, hun spullen, hun administratie en/of hun leven op orde te krijgen.

Patty voelt zich geïnspireerd door mensen die positief in het leven staan en die hun eigen pad durven te bewandelen. Van de zomer heeft ze met iemand ervaren dat ze hetzelfde dachten of zeiden terwijl ze toch heel verschillend waren. Dat maakte dat ze bevestigd werd in haar eigen intuïtie. Dat vertrouwen was af en toe een beetje weg.

Bewustzijn betekent voor Patty, jezelf ontwikkelen en groeien in het proces naar vrijheid. En beseffen dat alles klopt wat er op je pad komt. “Vrijheid is voor mij volledig mezelf kunnen zijn, dat zit in mijzelf. Als je mind je hart volgt zit je op de goede weg”, aldus Patty.

Patty inspireert graag mensen om anders te kijken naar hun huis, hun spullen en woonomgeving, waardoor ze meer rust en ruimte gaan voelen.  Ze vindt het prettig als mensen door haar begeleiding opgelucht ademhalen omdat er een last van hun schouders valt. Patty zegt: “Mijn begeleiding draait er in de kern om dat iemand zich bewust wordt van hoe hij/zij naar zijn/haar situatie kijkt, van daaruit gaan we samen veranderingen aanbrengen die voor meer ruimte en rust zorgen.
Opruimen is ruimte creëren in huis en hoofd, waardoor we meer rust ervaren.”

Nieuwsgierig geworden? Lees meer op www.pporganizing.nl

 

 

 

Ook in 2016 is er weer een ruim aanbod op de agenda.
Inspiratie en ondersteuning, verbinding en lichtheid. 
En op de website www.bewusttwente.nl vind je nog meer professionals
en ondernemers 

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede

Dagworkshop 'Zeggen hoe het voor mij is'
ZA 04 apr | 09.30-16.30

Enschede | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Met behulp van de vier basisstappen van Verbindend Communiceren leer je zeggen, wat voor jou belangrijk is. Daardoor is de kans groot, dat anderen open blijven luisteren, ook als je hen feedback geeft of het niet met elkaar eens bent.
Lees verder →

Mahatma Revier Amersfoort

Event 'Laat je rugzak los'
ZA 18 apr | 10.17-10.17

Amersfoort | Mahatma Revier
Heb jij ook zo’n stemmetje in je dat zegt dat je niet goed bent zoals je bent? Dat heeft invloed op je hele leven. Gelukkig hoef je er niet oud mee te worden. Maak het event Laat je Rugzak los, mee waardoor dat kan veranderen. Dan ga je genieten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Hengelo (overijssel)

Dieren als assistent
VR 01 mei | 14.00-15.00

Hengelo (overijssel) | Esra Tjemkes
Dieren kunnen ons op veel manieren helpen onze gezondheid te verbeteren. Maak kennis met dit prachtige vakgebied tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 21 jun | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 20 sep | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 13 dec | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente