Bewust Twente » Nieuwsbrief » Extra editie Bewust Twente Nieuwsbrief

Deze extra editie Nieuwsbrief bevat een kortingsbon en uitgebreide informatie over inspirerende voorstellingen en miniworkshops. Stuur deze brief vooral door naar andere geïnteresseerden. Want delen is vermenigvuldigen en gedeeld plezier is dubbel plezier. De kortingsbon voor borboleta kun je hier downloaden.

Borboleta Music

"Een meditatieve ervaring", "Deze muziek voert je helemaal mee", "Je voelt fysiek de invloed van de muziek" zomaar een paar citaten die slaan op de concerten die André Kerver organiseert met Borboleta Music. Borboleta is Portugees voor vlinder.

Wat de rups als het
einde van zijn leven beschouwt, 
noemt de rest van de wereld
een vlinder
                               (Lao Tzu)

                                                  

 

Na een rijk en veelzijdig muzikaal leven, dat voornamelijk werd bepaald door noten die door anderen zijn bedacht, staat klarinettist André Kerver aan het begin van een heel nieuw avontuur: Muziek die ter plekke ontstaat. Muziek die niet weergeeft wat een componist heeft bedoeld, maar muziek die op dat moment door de musici op het podium wordt gemaakt. Muziek die ontstaat uit de ontmoeting op de speelvloer, uit wederzijdse inspiratie. André Kerver organiseert een serie van negen concerten, waarin hij musici uitnodigt het podium te betreden en hijzelf klarinet speelt. Door zijn jarenlange ervaring en muzikale ontmoetingen heeft hij grote namen uit de jazz-, de klassieke- en de wereldmuziek aan zich weten te binden.

Op 17 januari spelen André Kerver (klarinet), Bert van den Brink (piano), Saghar Khadem (Perzisch slagwerk) en Ulrich Wentzlaff-Eggebert (contrabas, basgitaar) in de Jacobuskerk in Enschede, van 16:00 - 17:00 uur. Voorproefjes op www.borboletamusic.nl

Volgers en sympathisanten van Bewust Twente krijgen € 5,- korting op dit Borboleta concert bij inlevering van de bon bij deze nieuwsbrief (normale prijs € 15,-). 

   

Body, Mind & Music Festival
op 24 januari in Enschede

Het programma van Body, Mind & Music bestaat uit een reeks bijzondere workshops en lezingen. Locatie: de theaterzaal en foyer van De Kleine Willem, de pas gerestaureerde kleine zaal van de voormalige Twentse Schouwburg  (Langestraat 45).
Body, Mind & Music wordt om 11:00 uur officieel geopend door yogi en gitarist Jan Kuiper. De deuren van De Kleine Willem openen om 10:00 uur.

Workshops
- Kristallen klankschalen & hatha yoga, Elly Groot en Astrid van Egmond
- Gongmeditatie & kundaliniyoga, Ferial Moelaert El-Hadidy en Elly Nijhof-Woudstra
- Yoga & Concert met Myrna van Kemenade en Irene Sportel & live muziek door Jan Kuiper
- Yoga & Kirtan zingen, yogaleraar David Lurey (VS)


                                    
Lezingen

- Muzikant, schrijver en inspirator Tijn Touber: Yogi Power
- Yogi, schrijver en gitarist Jan Kuiper: Het geluk in jezelf
- Mirjam Spitholt: Gelukskunde
- Zenleraar Gert Fleer: Zen en geluk in Twente

Bestaat er zoiets als geluk? (avondprogramma)
Een persoonlijke voorstelling in het teken van geluk. Yogi, gitarist en schrijver Jan Kuiper nodigt een reeks inspirerende gasten uit. Met verhalen en muziek laten zij horen hoe Body, Mind & Music in hun leven tot een diepere ervaring van geluk heeft geleid. Met Myrna van Kemenade, David Lurey, Irene Sportel en Tijn Touber & de Samadhi Band.

Samadhi Dance Party II (tot 2:00 uur)
Na de voorstelling nemen de Samadhi Band en DJ Kareem Raïhani het over. De aanstekelijke live wereldmuziek van de Samadhi Band en de hartverwarmende grooves van DJ Kareem Raïhani zetten de dansvloer in vuur en vlam.

  Body, Mind & Music Fair in de Grote Kerk (gratis toegankelijk)  

Deze middag (13:00 - 17:00 uur) vind je in de Grote Kerk van alles op het gebied van Body, Mind & Music uit Twente. Personen en organisaties presenteren zich hier (inter)actief aan het publiek. Met elk uur een miniconcert, optreden of lezing op het podium en een 8-tal gratis miniworkshops in de torenkamer. Op het podium laat Dinant Hengeveld om 15:30 uur de geluiden van de Didgeridoo horen en voelen.

Ontmoet de leden van Bewust Twente bij de stand in de kerk, en doe mee aan een gratis miniworkshop:

13:00 – 13:30 uur Introductie lachyoga, een miniworkshop, door Iris van Deutekom www.lachmediteren.nl
13:30 – 14:00 uur Miniworkshop intuïtieve massage, door Marjolein Eriks www.praktijk-origanum.nl
14:00 – 14:30 uur Miniworkshop Ontdek je eigen stem, door Jorien Schepers Zingen met hart en ziel
14:30 – 15:00 uur Do In zelfmassage ofwel Shiatsu geven aan jezelf, door Simone Elschot www.michiko-healing.nl
15:00 – 15:30 uur Miniworkshop Bewegen in het hier en nu met een goede ademhaling, door Sabine van den Bulk www.sabinevandenbulk.nl
15:30 – 16:00 uur Miniworkshop Kundalini Yoga, door Ferial, www.ferial.org
16:00 – 16:30 uur Miniworkshop Tai Chi Choice, door Martin Wessels, www.chichoice.nl
16:30 – 17:00 uur Miniworkshop: Bewust Ademen: een Verademing! door Monique Fluitman www.moniquefluitman.nl 

Meld je hiervoor aan bij bodymindmusic@wilminktheater.nl of op de stand van Bewust Twente op de Fair, de ruimte is beperkt.

Bestel kaarten voor het programma in De Kleine Willem via het Bewust Twente formulier

We ontmoeten je graag

Hartelijke groet,

##naam##
##telefoon##
##email##
##website##

Volg mij:

##socialmedia##