Bewust Twente » Nieuwsbrief » Bewust kiezen in oktober

In deze nieuwsbrief:

- Inspiratiefoto
- Sta jij in jouw kracht? blog van René Bussink
- Samenwerking van Twentse biologische boeren in groentepakket
- Van onbewust naar bewust, van negatief naar positief blog van Anne Bosvelt
- Ontmoetingscafé Bewust Twente 13 oktober: Yoga op de stoel met thema 'loslaten in het zorgen'
- Thema-avond Bewust Twente 8 november: Positieve Intervisie Twente (PIT)
- Agenda overzicht met Bewuste Twente activiteiten

Foto: Wilma Stegink

Sta jij in jouw kracht?

In je kracht staan betekent in essentie dat je als mens en als medewerker precies die activiteiten kunt doen waar jij je helemaal lekker bij voelt. Als we ‘in onze kracht staan’, voelen we ons helemaal op ons gemak met wie we zijn en met wat we doen. Kort samengevat, je voelt je gelukkig.

EN? BEN JIJ GELUKKIG?

Dit schrijft René Bussink in zijn blog over geluk nastreven, patronen doorbreken en je diepste drijfveren leren kennen met CVI, een unieke methode van Taylor Protocols.
Lees de blog van René Bussink hier.

Drie Twentse bio- groentetelers gaan samen groentepakketten bezorgen.

Drie biologische groentetelers in Twente slaan de handen ineen en gaan Twente wekelijks voorzien van een biologisch groentepakket. Een nieuw Twents initiatief met motto een kleine afstand van het land tot de klant.

Verse seizoensgroenten van Twentse groond zijn de basis voor het groentepakket afkomstig van “de Witte Raaf” Denekamp, “Bietenrood“ Rossum en “de Viermarken” Enschede.  De bezorging aan huis of op het werk wordt gedaan door “Vertwenz” oet Borne. U krijgt een pakket gezóónd van Twentse Groond en de bio groentetelers een eerlijke prijs voor hun eigen geteelde passieproduct. 

Zowel kleine en grote huishoudens zijn welkom. Het verschil met landelijke aanbieders is geen fratsen: geen opzegtermijn, geen blikjes of pakjes, maar gewoon verse, heerlijke, lokale, smakelijke, biologische groenten.  Ook een biologisch fruitpakket is mogelijk en bijbestellen van aardappelen en eieren. 

Iets voor u of wilt u meer weten over de biologische Twentse groentepakketten
kijk dan op www.twentsegroenten.nl  of klik hier voor het persbericht.

De deelnemers aan deze Twentse samenwerking.


 

Van onbewust naar bewust,
van negatief naar positief
 

Als we gebukt gaan onder emoties, gevoelens, stemmingen en piekeren dan is het tijd om onze denkpatronen te doorgronden. Opmerkzaam zijn wat gedachten doen en hoe ze ons aanzetten tot doen is het begin. Dat is zinvol want je krijgt er eigenwaarde, zelfvertrouwen, plezier, succes en liefde voor terug.

Dit schrijft Anne Bosvelt in haar blog. Ze heeft Chakra affirmatie kaarten met Meditatie en Edelstenen ontworpen, die kunnen ondersteunen in het meer en meer bewustworden. Lees de blog van Anne hier.

Yoga op de stoel met het thema “loslaten in het zorgen”

Op vrijdagochtend 13 oktober is er een ontmoetingscafé van Bewust Twente in Enschede.

Tijdens dit ontmoetingscafé gaat Monique Siahaya ons laten ervaren hoe ‘yoga op de stoel’ gaat en ze koppelt hieraan het thema ‘loslaten in het zorgen’. Naast de yogaoefeningen doen we een meditatie, die dit “loslaten in het zorgen” ondersteunt. Monique zal vragen stellen die we in stilte beantwoorden. Deze vragen kunnen ons helpen bewust te worden van onze patronen en gewoontes rondom ‘zorgen’. Na afloop kunnen we met elkaar ervaringen uitwisselen over dit thema.

Yoga op de stoel is ook zeer geschikt voor mensen met beperkte beweeg-mogelijkheden. Van yoga op de stoel gaat, net als van andere vormen van yoga, een activerende werking uit op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau.

Monique Siahaya heeft een yogapraktijk in Enschede en op haar website www.yoganamo.nl is meer over haar en haar lessen te lezen en te zien.

Dit ontmoetingscafé is open voor iedereen en wordt gehouden in yoga-centrum Enschede, Lijsterstraat 11, op 13 oktober van 9:30 - 11:30 uur. Aanmelden graag via info@bewusttwente.nl
Kosten voor leden van Bewust Twente € 5,- voor niet-leden 7,50 inclusief koffie/thee.
Zie ook de agenda op 13 oktober.

3 anti stress oefeningen, door Monique Siahaya

Een kennismaking met Positieve
Intervisie Twente (PIT)

Op woendagavond 8 november houdt Bewust Twente een thema avond waarin professionele hulpverleners kennis kunnen maken met Positieve Intervisie Twente.

Het is een informatieve en vooral praktische avond waarbij je de gelegenheid krijgt zelf te ervaren:

  • Waarom intervisie?
  • Wat is er nieuw aan Positieve intervisie?
  • Hoe gaat positieve intervisie in zijn werk?
  • Kennismaken met de huidige deelnemers 


Positieve intervisie is vooral belangrijk voor professionals, die mensen begeleiden en die het belangrijk vinden om de eigen sterktes te kennen en verder te ontwikkelen ten behoeve van de eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Deze thema-avond staat open voor hulpverleners en andere professionals en wordt gehouden in Praktijkruimte de Spiegelsteen, Zandbreeweg 10 in Oldenzaal.
Op 8 november 2017 van 19:30 - 21:30 uur.

Aanmelden graag via info@bewusttwente.nl
Kosten voor leden van Bewust Twente, € 5,- voor niet-leden 7,50 inclusief koffie/thee.
Zie ook de agenda op 8 november.

 

 

We besluiten deze nieuwsbrief met de agenda van Bewust Twente.

hartelijke groet,

Gonny Dubbink
netwerkcoördinator

 

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede

Dagworkshop 'Zeggen hoe het voor mij is'
ZA 04 apr | 09.30-16.30

Enschede | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Met behulp van de vier basisstappen van Verbindend Communiceren leer je zeggen, wat voor jou belangrijk is. Daardoor is de kans groot, dat anderen open blijven luisteren, ook als je hen feedback geeft of het niet met elkaar eens bent.
Lees verder →

Mahatma Revier Amersfoort

Event 'Laat je rugzak los'
ZA 18 apr | 10.17-10.17

Amersfoort | Mahatma Revier
Heb jij ook zo’n stemmetje in je dat zegt dat je niet goed bent zoals je bent? Dat heeft invloed op je hele leven. Gelukkig hoef je er niet oud mee te worden. Maak het event Laat je Rugzak los, mee waardoor dat kan veranderen. Dan ga je genieten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Hengelo (overijssel)

Dieren als assistent
VR 01 mei | 14.00-15.00

Hengelo (overijssel) | Esra Tjemkes
Dieren kunnen ons op veel manieren helpen onze gezondheid te verbeteren. Maak kennis met dit prachtige vakgebied tijdens deze workshop.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 21 jun | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 20 sep | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Forest Bathing Twente
ZO 13 dec | 13.00-16.00

Enschede | Esra Tjemkes
Vind in het contact met de natuur de levenskracht in jezelf! Kom een middag bosbaden en ontdek de voordelen die het je kan geven.
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente