Bewust Twente » Nieuwsbrief » Persoonlijk ontmoeten en geïnspireerd worden

De herfst en de kou verdringen langzaam deze uitzonderlijk lange en warme zomer.  De bomen laten hun bladeren los, de planten en zaden trekken zich terug in de aarde. Als wij ons laten leiden door de seizoenen dan gaan wij ook naar binnen, in onze huizen en in onszelf en laten los wat losgelaten wil worden.
Dat wil niet zeggen dat we helemaal niks meer doen. Juist in de gerichtheid op ons zijn en innerlijke leven kunnen wij ons laten inspireren door mensen met een bepaalde visie. Visie op gezondheid, op leefstijl en/of spiritualiteit. 

Rondom ons is veel inspiratie te vinden, want zoveel mensen zijn bezig met bewustwording en spirituele groei. De sociale media en andere online informatie brengt deze inspiratie dichtbij. Maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat in het echte contact tussen mensen zoveel meer overgebracht en uitgewisseld wordt. Er zoveel meer wederzijdsheid is en we dieper geraakt kunnen worden als we ervoor open staan.

Bewust Twente bevordert gelegenheden tot persoonlijk ontmoeten graag. Een van de mogelijkheden daarvoor is het bezoeken van de themabijeenkomsten, waarvan Perspectief op Burn-out' de eerste in een reeks is.

Wellicht zien we elkaar daar, aanstaande vrijdagmiddag.
Gonny Dubbink
Netwerkcoördinator Bewust Twente

Perspectief op burn-out

Op vrijdag 2 november van 14.00 – 16.00 uur vindt in de bibliotheek van Hengelo een informatieve en interactieve bijeenkomst plaats rondom het thema burn-out. Drie leden van het netwerk Bewust Twente delen hun perspectief en vertellen vanuit hun eigen expertise over burn-out. Hoe kun  je omgaan met burn-out klachten en wat kan helpen om van een burn-out te genezen. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk het perspectief op dit thema te verbreden.

 

Panelleden zijn Ellen Steenbeeke (orthomoleculair therapeut en leefstijlcoach), Marja Oude Avenhuis (holistisch energetisch therapeut/coach) en Esra Tjemkes (natuurgeneeskundige). Panelleider is Wilma Sonder (counselor). Meer informatie over deze professionals is te vinden op www.bewusttwente.nl  en zie ook hieronder.

 

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig, consumptie zijn voor eigen rekening,. Inloop van 14.00 – 14.15 uur. Adres Beursstraat 34 (www.bibliotheekhengelo.nl).

 

Ellen Steenbeeke heeft praktijk Sumaq, in Oldenzaal. Ellen ondersteunt mensen om beter in balans te komen op het gebied van voeding en levensstijl. SumaQ gaat hierbij uit van de orthomo-leculaire geneeskunde. De basis hiervan is dat via het herstellen van de balans aan essentiele stoffen in het lichaam de gezondheid kan verbeteren.
www.sumaq.nl

Marja Oude Avenhuis heeft praktijk In Eenheid
in Mariaparochie.
Marja is holistisch energetish therapeut. Ze begeleidt mensen op weg naar eenheid in zichzelf. Die eenheid ontstaat wanneer lichaam, geest en ziel op één lijn zitten, want dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden en bepaalt hoe jij je voelt. 
www.ineenheid.nl

Esra Tjemkes heeft  praktijk Natuurtherapie in Enschede. Esra is natuurgeneeskundige en zet voeding, kruiden, Bach bloesems en massage
in om de gezondheid van mensen te bevorderen. Hiernaast biedt Esra ook sessies aan met honden en/of schapen om in het contact met deze dieren veel te leren over onszelf.
www.natuur-therapie.nl

Wilma Sonder heeft counselingspraktijk Wilma Sonder Counseling, in Hengelo. Wilma begeleidt mensen om het antwoord bij problemen of levensvragen, bij de hulpbron diep in zichzelf te vinden. Ze noemt het ‘ont-dek de kracht in je-zelf’. Wilma is panelleider op deze bijeenkomst.
www.wilmasondercounseling.nl


De volgende bijeenkomsten van 'Perspectief op...' zijn eveneens op dezelfde tijd en op vrijdagen.
De data zijn: 1 februari 2019 (rugklachten),
5 april 2019 (concentratieproblemen) en
7 juni 2019 (verslaving).


 

We sluiten deze nieuwsbrief af met de agenda

Kijk ook eens op de website www.bewusttwente.nl, daar vind je nog meer inspirerende leden met hun heel verschillende praktijken, trainingsaanbod en nog meer.

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Tosho Kooimans Hengelo

Familie Opstellingen
ZO 28 apr | 13.00-16.00

Hengelo | Tosho Kooimans
Systemisch werk: familieopstellingen, bedrijfsopstellingen, organisatieopstellingen, maatschappelijke opstellingen. Tosho Kooimans van Roots and Wings Opstellingenwerk heeft meer dan 14 jaar ervaring en is opgeleid door het Bert Hellinger Instituut.
Lees verder →

René Bussink Haaksbergen

Gratis Ontwikkeladvies 45+
MA 29 apr | 09.00-17.00

Haaksbergen | René Bussink
Ben jij 45+ en heb jij tenminste 12 uur per week betaald werk (in loondienst of als ZZP-er) en vraag je jezelf wel eens af of je met jouw huidige werk je pensioen gaat halen? Dan is een GRATIS ontwikkeladvies t.w.v. 600 euro wellicht iets voor jou!
Lees verder →

Judith Bussink Gratis webinar

Gratis webinar speciaal voor vrouwen in de overgang
MA 29 apr | 20.00-21.00

Gratis webinar | Judith Bussink
Ben jij een vrouw die haar leven goed op orde heeft, maar wordt je geconfronteerd met vervelende overgangsklachten? Ontdek dan tijdens dit gratis webinar op 29 april a.s. om 20.00 uur hoe je van de menopauze de beste tijd van je leven maakt.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hooikoorts
MA 13 mei | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hooikoorts is een lastige klacht die niet vanzelf verdwijnt. Er is gelukkig van alles wat je kunt doen om de klachten te verlichten en ook volgend jaar minder last te hebben of zelfs volledig te genezen. Op deze avond mag je ontdekken en ervaren.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Varsseveld

Verbindend Communiceren in een verdeelde wereld
MA 13 mei | 19.30-21.30

Varsseveld | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Verbinding vinden in een verdeelde wereld, inleiding in Verbindend Communiceren naar M. Rosenberg
Lees verder →

Monique Siahaya- van Wouwe Enschede

Programma Yoga voor Mantelzorgers - 7 dagdelen 15 mei t/m 26 juni 2019
WO 15 mei | 13.30-15.45

Enschede | Monique Siahaya- van Wouwe
Yoga voor Mantelzorgers om meer tot jezelf te komen, voor ondersteuning, ontspanning en self-care. Door bewustwording, uitwisseling en het beoefenen van Yoga ontdek je nieuwe wegen naar momenten voor jezelf.
Lees verder →

Esra Tjemkes Schonach im Schwarzwald, Duitsland

Schwarzwald Retraite
ZO 19 mei | 18.00-11.00

Schonach im Schwarzwald, Duitsland | Esra Tjemkes
De retreat in het Zwarte Woud. Hier kan je actief zijn met persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. De activiteiten: Wandelingen met de 4 Natuurkwaliteiten, natuurervaringen met alle zintuigen, Natuurgeneeskundige therapie en creatieve beeldvorming.
Lees verder →

Antoinette Wibbelink-Oosterwijk Enschede ( 2 min. v. 't station)

Transformeren van negatieve kernovertuigingen
ZA 25 mei | 09.30-16.30

Enschede ( 2 min. v. 't station) | Antoinette Wibbelink-Oosterwijk
Ben je bekend met Verbindende of Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en zoek je verdieping? Wil je graag veranderen of meer jezelf worden, maar word je belemmerd door negatieve kernovertuigingen?
Lees verder →

Wilma Sonder Hengelo

Perspectief op verslaving
VR 07 jun | 14.00-16.00

Hengelo | Wilma Sonder
Tijdens deze informatieve en interactieve bijeenkomst delen drie/vier leden van ons netwerk hun perspectief op verslaving. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk het perspectief op dit thema te verbreden.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Ziekte van Lyme
MA 17 jun | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Van voorkomen tot genezen: deze avond staat in het teken van de Ziekte van Lyme. Ontdek wat je kunt doen met natuurlijke geneeswijzen om je levenskracht te vergrootten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée

Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente