Bewust Twente » Nieuwsbrief » Persoonlijk ontmoeten en geïnspireerd worden

De herfst en de kou verdringen langzaam deze uitzonderlijk lange en warme zomer.  De bomen laten hun bladeren los, de planten en zaden trekken zich terug in de aarde. Als wij ons laten leiden door de seizoenen dan gaan wij ook naar binnen, in onze huizen en in onszelf en laten los wat losgelaten wil worden.
Dat wil niet zeggen dat we helemaal niks meer doen. Juist in de gerichtheid op ons zijn en innerlijke leven kunnen wij ons laten inspireren door mensen met een bepaalde visie. Visie op gezondheid, op leefstijl en/of spiritualiteit. 

Rondom ons is veel inspiratie te vinden, want zoveel mensen zijn bezig met bewustwording en spirituele groei. De sociale media en andere online informatie brengt deze inspiratie dichtbij. Maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat in het echte contact tussen mensen zoveel meer overgebracht en uitgewisseld wordt. Er zoveel meer wederzijdsheid is en we dieper geraakt kunnen worden als we ervoor open staan.

Bewust Twente bevordert gelegenheden tot persoonlijk ontmoeten graag. Een van de mogelijkheden daarvoor is het bezoeken van de themabijeenkomsten, waarvan Perspectief op Burn-out' de eerste in een reeks is.

Wellicht zien we elkaar daar, aanstaande vrijdagmiddag.
Gonny Dubbink
Netwerkcoördinator Bewust Twente

Perspectief op burn-out

Op vrijdag 2 november van 14.00 – 16.00 uur vindt in de bibliotheek van Hengelo een informatieve en interactieve bijeenkomst plaats rondom het thema burn-out. Drie leden van het netwerk Bewust Twente delen hun perspectief en vertellen vanuit hun eigen expertise over burn-out. Hoe kun  je omgaan met burn-out klachten en wat kan helpen om van een burn-out te genezen. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk het perspectief op dit thema te verbreden.

 

Panelleden zijn Ellen Steenbeeke (orthomoleculair therapeut en leefstijlcoach), Marja Oude Avenhuis (holistisch energetisch therapeut/coach) en Esra Tjemkes (natuurgeneeskundige). Panelleider is Wilma Sonder (counselor). Meer informatie over deze professionals is te vinden op www.bewusttwente.nl  en zie ook hieronder.

 

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig, consumptie zijn voor eigen rekening,. Inloop van 14.00 – 14.15 uur. Adres Beursstraat 34 (www.bibliotheekhengelo.nl).

 

Ellen Steenbeeke heeft praktijk Sumaq, in Oldenzaal. Ellen ondersteunt mensen om beter in balans te komen op het gebied van voeding en levensstijl. SumaQ gaat hierbij uit van de orthomo-leculaire geneeskunde. De basis hiervan is dat via het herstellen van de balans aan essentiele stoffen in het lichaam de gezondheid kan verbeteren.
www.sumaq.nl

Marja Oude Avenhuis heeft praktijk In Eenheid
in Mariaparochie.
Marja is holistisch energetish therapeut. Ze begeleidt mensen op weg naar eenheid in zichzelf. Die eenheid ontstaat wanneer lichaam, geest en ziel op één lijn zitten, want dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden en bepaalt hoe jij je voelt. 
www.ineenheid.nl

Esra Tjemkes heeft  praktijk Natuurtherapie in Enschede. Esra is natuurgeneeskundige en zet voeding, kruiden, Bach bloesems en massage
in om de gezondheid van mensen te bevorderen. Hiernaast biedt Esra ook sessies aan met honden en/of schapen om in het contact met deze dieren veel te leren over onszelf.
www.natuur-therapie.nl

Wilma Sonder heeft counselingspraktijk Wilma Sonder Counseling, in Hengelo. Wilma begeleidt mensen om het antwoord bij problemen of levensvragen, bij de hulpbron diep in zichzelf te vinden. Ze noemt het ‘ont-dek de kracht in je-zelf’. Wilma is panelleider op deze bijeenkomst.
www.wilmasondercounseling.nl


De volgende bijeenkomsten van 'Perspectief op...' zijn eveneens op dezelfde tijd en op vrijdagen.
De data zijn: 1 februari 2019 (rugklachten),
5 april 2019 (concentratieproblemen) en
7 juni 2019 (verslaving).


 

We sluiten deze nieuwsbrief af met de agenda

Kijk ook eens op de website www.bewusttwente.nl, daar vind je nog meer inspirerende leden met hun heel verschillende praktijken, trainingsaanbod en nog meer.

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Wim Velthuis Enschede

2 DAAGSE workshop quantum touch level I
ZA 06 jul | 09.00-17.00

Enschede | Wim Velthuis
Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 Quantum Touch Level I Workshop in Enschede.Belevenisavond Quantum Touch op vrijdag 24 mei 2019 om 20.00 uur (gratis) in Ruimte voor Balans, Potsweg 15 b, Enschede . Vooraf aanmelden:
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Aimée F. Doudart de la Grée Rancy, Frankrijk

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée
ZANGWEEK in Frankrijk. Genieten van de zomer in de Bourgogne, je stem ontdekken en beleven zowel in klank, speeltuin voor de stem, als in eenvoudige liederen. Zingen met je hele lijf, zonder oordeel, vrij en voor iedereen! Samen zingen maakt blij!
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente