Bewust Twente » Nieuwsbrief » Wat kun je doen bij burn-out en wat is de rol van pijn?

Deze maand in de Bewust Twente Nieuwsbrief:
  • Inspiratiefoto
  • Wat te doen bij een burn-out? verslag van 'Perspectief op burn-out'
  • Pijn biedt bescherming, blog van Esra Tjemkes
  • Agenda-overzicht van Bewust Twente
     

Perspectief op burn-out

Het antwoord op de vraag wat je kunt doen bij een burn-out is volgens het Bewust Twentepanel:

Luister naar jezelf! Word je bewust van je behoeftes en doe daar iets mee!

Tijdens de bijeenkomst ‘Perspectief op burn-out’ zat er in de zaal van de bibliotheek in Hengelo een gemengd gezelschap. Sommige bezoekers midden in een burn-out, anderen die voortekenen voelen aankomen en een aantal bezoekers zijn beroepshalve geinteresseerd.

Heel in het kort:

Marja Oude Avenhuis, holistisch energetish therapeut: alle niveaus in ons leven moeten  bij een burn-out worden meegenomen in het gezondwordingsproces. Een integrale aanpak is nodig en richten op gezondheid (dus niet op ziekzijn) is belangrijk,

Esra Tjemkes,  natuurgeneeskundige: alle mensen hebben bepaalde voorkeuren en behoeftes, een burn-out kan ontstaan doordat deze voorkeuren voor gedrag en behoeften te weinig bewust zijn en niet nageleefd worden. 

Ellen Steenbeeke, orthomoleculair therapeut: in een burn-out is het lichaam vaak ondervoed, het lichaam heeft een (groot) tekort aan belangrijke voedingsstoffen en essentiële mineralen. De juiste voeding zet je weer in beweging.

Lees het verslag van deze bijeenkomst hier.

 

Pijn biedt bescherming

Pijn is een signaal van je lichaam om je bewust te maken van een te sterke (soms zelfs levensbedreigende) prikkel. Zo ontstaat pijn bijvoorbeeld als je je hand per ongeluk tegen een hete pan houd of als je wordt aangereden en je been breekt. Deze voorbeelden zijn heel herkenbaar: er is heel letterlijk over je grenzen van wat je lichaam kan hebben heengegaan en nu is het stuk. Zolang je lichaam stuk is en bezig is met het repareren van zichzelf, zal het door middel van o.a. die pijn ervoor zorgen dat je niet nog een keer over je grens heen gaat en jij jezelf in ieder geval tijdelijk extra bescherming geeft. Eigenlijk kan je wel stellen dat pijn een soort beschermingsmechanisme is.

Lees het hele blog van Esra Tjemkes hier.

We sluiten deze nieuwsbrief af met de agenda

Kijk ook eens op de website www.bewusttwente.nl, daar vind je nog meer inspirerende leden met hun heel verschillende praktijken, trainingsaanbod en nog meer.

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Wim Velthuis Enschede

2 DAAGSE workshop quantum touch level I
ZA 06 jul | 09.00-17.00

Enschede | Wim Velthuis
Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 Quantum Touch Level I Workshop in Enschede.Belevenisavond Quantum Touch op vrijdag 24 mei 2019 om 20.00 uur (gratis) in Ruimte voor Balans, Potsweg 15 b, Enschede . Vooraf aanmelden:
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Aimée F. Doudart de la Grée Rancy, Frankrijk

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée
ZANGWEEK in Frankrijk. Genieten van de zomer in de Bourgogne, je stem ontdekken en beleven zowel in klank, speeltuin voor de stem, als in eenvoudige liederen. Zingen met je hele lijf, zonder oordeel, vrij en voor iedereen! Samen zingen maakt blij!
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente